
تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 626 |
تعداد مقالات | 6,517 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,746,411 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,317,271 |
بررسی امکان استفاده از تریتیکاله بهعنوان افزودنی کمکی در عصارهگیری از مالت جو | ||
نشریه فرآوری و نگهداری مواد غذایی | ||
مقاله 8، دوره 1، شماره 3، مهر 1388، صفحه 119-132 اصل مقاله (846.51 K) | ||
نوع مقاله: مقاله کامل علمی پژوهشی | ||
چکیده | ||
تریتیکاله با نام علمی (X Triticosecale wittmack) یک گونه گیاهی جدید از ترکیب ژنومهای گندم و چاودار میباشد که دارای فعالیت آمیلولیتیک و پروتئولیتیک بالایی است و بهعنوان غله کمکی در عصارهگیری از مالت مزایای فراوانی دارد. در این پژوهش تأثیر فرآیند مالتسازی بر ویژگیهای فیزیکوشیمیایی جو (رقم صحرا) و تریتیکاله و کیفیت مالت بهدست آمده از آنها مورد بررسی قرار گرفت. مالت جو صحرا بهعنوان نمونه شاهد در نظر گرفته و اثر افزودن تریتیکاله مالتنشده در نسبتهای اختلاط 20، 40 و 50 درصد بر ویژگیهای فیزیکوشیمیایی عصاره بهدست آمده مانند قدرت دیاستاتیک، بازدهی استخراج عصاره آب سرد، بازدهی استخراج عصاره آب گرم، رنگ و pH بررسی گردید. فرآیند مالتسازی سبب افزایش قدرت دیاستاتیک و کاهش وزن هزاردانه، ازت کل و خاکستر گردید. مقایسه نسبتهای اختلاط بیانگر آن بود که بهترین بازدهی استخراج عصاره آب گرم، مقدار ازت کل محلول، ماده خشک و قند احیاکننده ورت مالت صحرا در نسبت اختلاط 20 درصد تریتیکاله مالتنشده و کمترین آن در نسبت 50 درصد مشاهده گردید. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,375 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,572 |