
تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 623 |
تعداد مقالات | 6,502 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,647,667 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,249,192 |
ارزیابی اثر سردخانهگذاری بر تغییرات کیفیت شیمیایی و میکروبی قالبهای کره بستهبندی شده | ||
نشریه فرآوری و نگهداری مواد غذایی | ||
مقاله 1، دوره 1، شماره 3، مهر 1388، صفحه 1-18 اصل مقاله (513.1 K) | ||
نوع مقاله: مقاله کامل علمی پژوهشی | ||
چکیده | ||
سردخانهگذاری موجب تغییرات کیفیت شیمیایی و میکروبی کره میگردد. در این پژوهش، اثرات دو دمای نگهداری 9- و 18- درجه سانتیگراد بر تغییرات رطوبت، چربی، اسیدیته و پراکسید و همچنین میکروارگانیسمهای کلیفرم و سرماگرا موجود در کره منجمد بررسی گردید. نتایج نشان داد که میزان رطوبت و چربی طی 7 ماه نگهداری بهصورت منجمد در هر دو دما، بهترتیب بهمیزان 8/1 درصد کاهش و 78/1 درصد افزایش یافت. میزان اسیدیته و پراکسید در طی سردخانهگذاری بهمدت 7 ماه در هر دو دما تغییر معنیداری نداشت (05/0P<). میکروارگانیسمهای کلیفرم پس از 2 ماه سردخانهگذاری آسیبدیده و تعداد سلولها صفر شد. تعداد میکروارگانیسمهای سرماگرا در هیچکدام از نمونهها خارج از دامنه استاندارد نبود و در دمای 18- درجه سانتیگراد در مقایسه با دمای 9- درجه سانتیگراد بیشتر کاهش یافت. اثرات دماهای نگهداری و وزنهای متفاوت بر کیفیت شیمیایی و میکروبی کره معنیدار نبودند (05/0P<). | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,184 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,020 |