
تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 622 |
تعداد مقالات | 6,489 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,605,140 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,198,597 |
بررسی خواص فیزیکی، مکانیکی، ضدباکتریایی و ریزساختاری فیلمهای خوراکی تولیدشده از کیتوزان محتوی اسانسهای آویشن و دارچین | ||
نشریه فرآوری و نگهداری مواد غذایی | ||
مقاله 4، دوره 1، شماره 2، شهریور 1388، صفحه 47-68 اصل مقاله (1.05 M) | ||
نوع مقاله: مقاله کامل علمی پژوهشی | ||
چکیده | ||
افزودن مستقیم ترکیبات ضدمیکروبی به بستهبندی مواد غذایی، یکی از انواع بستهبندیهای فعال میباشد. در این پژوهش، فیلمهای خوراکی کیتوزان محتوی اسانسهای آویشن و دارچین، در سه سطح غلظتی 5/0 درصد، 1 درصد و 5/1 درصد تولیدشده و خواص ضدمیکروبی، فیزیکی و مکانیکی آنها مورد بررسی قرار گرفت. همچنین بهمنظور بررسی تغییرات ریزساختاری ناشی از افزودن اسانسها، تصاویر میکروسکوپ الکترونی از سطح و مقطع عرضی فیلمها تهیه گردید. اثر بازدارندگی فیلمها در برابر باکتریهای گرم مثبت، بیش از باکتریهای گرم منفی بود. فیلمهای محتوی اسانس آویشن در مقایسه با نمونههای محتوی اسانس دارچین اثر بازدارندگی بیشتری را در برابر باکتریهای مورد آزمایش نشان دادند. افزودن اسانس آویشن به فیلمهای کتیوزان محتوای رطوبت، درصد انحلال در آب، نرخ عبور بخار آب و درصد افزایش طول فیلمها را در لحظه پاره شدن افزایش داد؛ در حالیکه افزودن اسانس دارچین منجر به افزایش مقاومت کششی فیلمها، کاهش محتوای رطوبت و درصد انحلال آنها در آب شد. بهنظر میرسد که خواص بینظیر فیلمهای کتیوازن حاوی اسانس دارچین ناشی از ایجاد اتصالات سراسری بهوسیله ترکیبات موجود در اسانس دارچین در شبکه فیلم بود. تصاویر میکروسکوپ الکترونی موید نتایج بهدست آمده در این پژوهش بودند. نتایج نشان دادند که اسانس آویشن و دارچین از مواد ضدمیکروبی مناسب برای تولید فیلمها و پوششهایی از جنس کیتوزان با خواص ضدمیکروبی، برای بستهبندی مواد غذایی مختلف میباشند. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,326 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 7,988 |