
تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 622 |
تعداد مقالات | 6,489 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,609,971 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,200,549 |
درونپوشانی عصارۀ بابونه در نانوذرات تهیه شده با تکنیک رسوب با ضد حلال | ||
نشریه فرآوری و نگهداری مواد غذایی | ||
مقاله 6، دوره 9، شماره 1، خرداد 1396، صفحه 67-84 اصل مقاله (821.71 K) | ||
نوع مقاله: مقاله کامل علمی پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22069/ejfpp.2017.8872.1242 | ||
نویسندگان | ||
لیلا باقری* ؛ محمد امین شامخی | ||
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد سروستان | ||
چکیده | ||
در این پژوهش اتانول به عنوان ضدحلال برای رسوب دادن محلول پروتئین آب پنیر و تولید ذرات بدون هسته و ذرات بارگذاری شده با عصارهی بابونه استفاده شد. بازده درونپوشانی برای نسبت وزنی-وزنی 1 به 20 عصاره به پروتئین، 81% بدست آمد. به منظور بهبود پایداری نانوذرات، پروتئین به روش آنزیمی درهمتنیده شد. ذرات تولید شده در مقیاس نانومتری و توزیع اندازه ذرات به صورت دونمایی بود. نتایج اسپکتروسکوپی فروسرخ (FTIR) مشخص کرد که عصاره در درون پروتئینهای آب پنیر محصور شده و پیوند کوالانسی بین دیواره و ماده هستهای ایجاد نشده است. مشاهده با میکروسکوپ نیروی اتمی نشان داد که ذرات تهیه شده از پروتئینهای درهمتنیده شده به روش آنزیمی، دارای ارتفاع کمتری هستند. درهمتنیدن آنزیمی پروتئینها بهوسیلهی FTIR تایید شد. پایداری نانوذرات در برابر هضم پپسینی در اثر درهمتنیدن مولکولهای پروتئین، افزایش یافت. در همتنیدن پروتئینهای آب پنیر به روش آنزیمی ساختار نانوذرات را بهبود بخشید و متعاقبا پایداری آنها در محیط شبیهسازی شده دستگاه گوارش افزایش و سرعت رهایش عصاره در شرایط شبیهسازی شده معده کاهش یافت. | ||
کلیدواژهها | ||
ترسیب با ضدحلال؛ درهم تنیدن؛ عصاره ی بابونه؛ نانوذرات پروتئین آب پنیر؛ رهایش هدفمند | ||
مراجع | ||
webkit-text-size-adjust: auto; -webkit1.Babenko, N.O., and Shakhova, O.H. 2005. Age-dependent effects of flavonoids on secretory function of the rat liver. Fiziolohichnyi Zhurnal. 51: 65-69. 2.Barichello, J.M., Morishita, M., Takayama, K., and Nagai, T. 1999. Encapsulation of hydrophilic and lipophilic drugs in PLGA nanoparticles by the nanoprecipitation method. Drug Development and Industrial Pharmacy. 25: 471-476. 3.Bell, L.N. 2001. Stability testing of nutraceuticals and functional foods, P501-516, In: R.E.C. Wildman (ed.), Handbook of nutraceuticals andfunctional foods, CRC Press, New York, USA. 4.Chevalier, A. 1996. The encyclopedia of medicinal plant. London, Pp: 54-61. 5.Cheynier, V. 2005. Polyphenols in foods are more complex than often thought. The American Journal of Clinical Nutrition. 81: 223-229. 6.Coester, C., Langer, K., von Briesen, H. and Kreuter, J. 1999. Gelatin nanoparticles by two step desolvation-A newpreparation method, surface modification and cell uptake. Journal of Microencapsulation. 17: 2.187-193. 7.Damodaran, S., and Agyare, K.K. 2013. Effect of microbial transglutaminase treatment on thermal stability and pH-solubility of heat-shocked whey protein isolate. Food Hydrocolloid. 30: 12-18. 8.Desai, K.G.H., and Park, H.J. 2005. Recent developments in microencapsulation of food ingredients. Drying Technology. 23: 1361-1394. 9.Eissa, A.S., Puhl, C., Kadla, J.F., and Khan, S.A. 2006. Enzymatic cross-linking of β- lactoglobulin: Conformational properties using FTIR spectroscopy. Biomacromolecules. 7: 6.1707-1713. 10. Fang, Z., and Bhandari, B. 2010. Encapsulation of polyphenols-a review. Trends in Food Science and Technology. 21: 510–523. 11.Fessi, H., Puisieux, F., Devissaguet, J.P., Ammoury, N., and Benita, S. 1989. Nanocapsule formation by interfacial polymer deposition following solvent displacement. International Journal of Pharmaceutics. 55: 1-4. 12. Gan, CH.Y., Cheng, L.H., Phuah, E.T, Chin, P.N, Alkarkhi, A.F.M., and Easa, A.M. 2009. Combined cross-linking treatment of bovine serum albumin gel beadlets for controlleddelivery of caffeine. Food Hydrocolloid. 23: 1398-1405. 13.Gauche, C., Barreto, P.L.M., and Bordignon-Luiz, M.T. 2010. Effect of thermal treatment on whey protein polymerization by transglutaminase: Implications for functionality in processed dairy foods. LWT-Food Science and Technology. 43: 214-219. 14.Gibbs, B.F., Kermasha, S., Alii, I., and Mulligan, C. 1999. Encapsulation in the food industry: A review. International Journal of Food Science and Nutrition. 50: 3.213-224. 15.Gülseren, I., Fang, Y., and Corredig, M. 2012. Zinc corporation capacity of whey protein nanoparticles prepared with desolvation with ethanol. Food Chemesitry. 135: 770-774. 16.Gunasekaran, S., Ko, S., and Xiao, L. 2007. Used of whey protein for encapsulation and controlled delivery applications. Journal of Food Engineering. 83: 31-40. 17.Haslam, E., and Lilley, T.H. 1988. Natural astringency in foodstuffs and molecular interpretation. Critical Review in Food Science and Nutrition. 27: 1-40. 18.Ko, S., and Gunasekaran, S. 2006. Preparation of sub-100-nm β-lactoglobulin (BLG) nanoparticles. Journal of Microencapsulation. 23: 8.887-898. 19. Kretschmer, C.B. 1957. Infrared spectroscopy and optical rotatory dispersion of zein, wheat gluten and gliadin. The Journal of Physical Chemistry A. 61: 12.1627-1631. 20.Langer, K., Balthasar, S., Vogel, V., Dinauer, N., Briesen, H.V., and Schubert, D. 2003. Optimization of the preparation process for human serum albumin (HSA) nanoparticles. International Journal of Pharmaceutics. 257: 169-180. 21.Li, Z., Percival, S.S., Bonard, S., and Gu, L. 2011. Fabrication of nanoparticles using partially purified pomegranate ellagitannins and gelatin and their apoptotic effects. Molecular Nutrition and Food Research. 55: 7.1096-1103. 22. Liu, N., and Park, H.J. 2009. Chitosan-coated nanoliposome as vitamin E carrier. Journal of Microencapsulation. 26: 235-242. 23.Lin, W., Coombes, A., Davies, M., Davis, S., and Illum, L. 1993. Preparation of sub-100 nm human serum albumin nanospheres using a pH-coacervation method. Journal od Drug Targeting. 1: 3.1237-1243.24. Lindenmerer, F., Li, H., Menashi, S., Soria, C., and Lu, H. 2001. Nutrition and Cancer. 39: 1.139-147. 25. Luize, P.S., Tiuman, T.S., Morello, L.G., Maza, P.K., Ueda-Nakamura,T., Dias Filho, B.P., Diognes, A.G.C., de Mello, J.C.P., and Nakamura, C.V. 2005. Effects of medicinal plant extracts on growth of Leishmania (L.) amazonensis and Trypanosomacruzi. Brazilian Journal of Pharmaceutical Science. 41: 1.85-94. 26.Proestos, C., Bakogiannis, A., Psarianos, C., Koutinas, A.A., Kanellaki, M., and Komaitis, M. 2005. High performance liquid chromatography analysis of phenolic substances in Greek wines. Food Control. 16: 319-323. 27.Remondetto, G.E., Beyssac, E., and Subirade, M. 2004. Iron availability from whey protein hydrogels: an in vitro study. Journal of Agricultural and Food Chemistry. 52: 8137-8143. 28.Salgueiro, M.J., Zubillaga, M., Lysionek, A., Cara, R., Weill, R., and Boccio, J. 2002. Fortification strategies to combat zinc and iron deficiency. Nutrition Reviews. 60: 2.52-58. 29.Reddy, N., and Yang, Y. 2009. Citric acid cross-linking of starch films. Food Chemistry. 118: 702-711. 30.Seo, J.A., Hédoux, A., Guinet, Y., Paccou, L., Affouard, F., Lerbret, A., and Descamps, M. 2010. Thermal denaturation of beta-lactoglobulin and stabilization mechanism by trehalose analyzed from Raman spectroscopy investigations. The Journal of Physical Chemistry B. 114: 19.6675-6684. 31.Sessa, D.J., Mohamed, A., and Byars, J.A. 2008. Chemistry and physical properties of meltprocessed and solution-cross-linked corn zein. Journal of Agricultural and Food Chemistry. 56: 16.7067-7075. 32.Singleton, V.L., and Rossi, J.A. Jr. 1965. Colorimetry of total phenolics with phosphomolybdic–phosphotungstic acid reagents. American Journal of Enology and viticulture. 16: 144-158. 33.Siebert, K.J., Troukhanova, N.V., and Lynn, P.Y. 1996. Nature of polyphenol-protein interactions. J. Agri. Food Chemistry. 44: 80-85. 34.Tyler, V.E. 1993. In: George, F (ed.), The honest herbal, Stickley Company, Philadelphia, USA. 35.Wang, R., Tian, Zh., and Chen, L. 2011. Nano-encapsulations liberated from barley protein microparticles for oral delivery of bioactive compounds. International Journal of Pharmacy. 406: 153-162. 36.Wu, Y., Luo, Y., and Wang, Q. 2012. Antioxidant and antimicrobial properties of essential oils encapsulated in zein nanoparticles prepared by liquid-liquid dispersion method. LWTFood Science and Technology. 48: 283-290. 37.Zhong, Q., Tian, H., and Zivanovic, S. 2009. Encapsulation fish oil in solid zein particles by liquid-liquid dispersion. Journal of Food Processing and Preservation. 33: 255-270. 38.Zou, T., Li, Z., Percival, S.S., Bonard, S., and Gu, L. 2012. Nanoparticles Fabrication, characterization, and cytotoxicity evaluation of cranberry procyanidins–zein. Food Hydrocolloid. 27: 293-300. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 670 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,097 |