
تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 623 |
تعداد مقالات | 6,502 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,640,280 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,234,603 |
بهینه سازی هیدرولیز پروتئین کنجاله دانه کدو با استفاده از آنزیم آلکالاز جهت دستیابی به حداکثر خاصیت ضد اکسایشی | ||
نشریه فرآوری و نگهداری مواد غذایی | ||
مقاله 1، دوره 9، شماره 1، خرداد 1396، صفحه 1-12 اصل مقاله (573.02 K) | ||
نوع مقاله: مقاله کامل علمی پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22069/ejfpp.2017.8810.1236 | ||
نویسندگان | ||
الهام نورمحمدی* 1؛ علیرضا صادقی ماهونک2؛ مهران اعلمی3؛ محمد قربانی3؛ معصومه صادقی4 | ||
1دانشجوی دکترای علوم و صنایع غذایی، شیمی مواد غذایی | ||
2دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
3دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
4عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات قلب و عروق اصفهان | ||
چکیده | ||
در این تحقیق امکان تولید پپتیدهای زیست فعال با حداکثر خاصیت مهار رادیکال 2,2-diphenyl-1-picrylhydrazyl (DPPH) از طریق هیدرولیز آنزیمی پروتئین کنجاله دانه کدو (Cucurbita pepo) توسط آنزیم آلکالاز مورد بررسی قرار گرفت. بهینه سازی شرایط هیدرولیز با استفاده از روش سطح پاسخ و توسط طرح مرکب مرکزی انجام گرفت. به این منظور غلظت آنزیم 2-1%، دمای 55-45 درجه سانتیگراد و زمان هیدرولیز 5-2 ساعت به عنوان سطوح متغیرهای مستقل انتخاب شدند. نتایج نشان داد که شرایط بهینه برای دست یافتن به حداکثر خاصیت مهارکنندگی رادیکال DPPH دمای 1/50 درجه سانتیگراد، زمان 52/3 ساعت و غلظت آنزیم 2% و با قابلیت ضد اکسایش برابر با 47/89% بود که تا حدود زیادی مشابه با میزان پیشنهاد شده توسط نرم افزار (08/88%) بود. میزان ضریب تبیین و ضریب تبیین تعدیل شده برای مدل ارائه شده به ترتیب برابر با 9585/0 و 9211/0 و مقدار عدم برازش 2434/0 بود که بیانگر اعتبار مدل پیشنهاد شده و برازش مدل بر اساس پاسخ در نظر گرفته شده میباشد. . با توجه به نتایج بدست آمده، از پپتیدهای با قابلیت ضد اکسایش تولید شده، میتوان در توسعه مواد غذایی عملگرا استفاده نمود. | ||
کلیدواژهها | ||
هیدرولیز؛ آنزیم؛ آلکالاز؛ کنجاله دانه کدو | ||
مراجع | ||
0px; -webkit-text-size-adjust: auto; -1. AACC. 1999. Approved method of the American Association of Cereal Chemists. St. Paul: American Accusation of Cereal Chemists. Ins. 2. Amza, T., Balla, A., Tounkara, F., Man, L., and Zhou, H.M. 2013. Effect of hydrolysis time on nutritional, functional and antioxidant properties of protein hydrolysates prepared from gingerbread plum (Neocarya macrophylla) seeds. International Food Research Journal. 20: 5.2081-2090. 3. Bougatef, A., Hajji, M., Balti, R., Lassoued, I., Triki-Ellouz, Y., and Nasri, M. 2009. Antioxidant and free radical-scavenging activities of smooth hound (Mustelus mustelus) muscle protein hydrolysates obtained by gastrointestinal proteases. Food Chemistry.114: 4.1198-1205. 4. Cumby, N., Zhong, Y., Naczk, M., and Shahidi, F. 2008. Antioxidant activity and waterholding capacity of canola protein hydrolysates. Food Chemistry.109: 1.144-148. 5. Je, J.Y., Lee, K.H., Lee, M.H., and Ahn, C.B. 2009. Antioxidant and antihypertensive protein hydrolysates produced from tuna liver by enzymatic hydrolysis. Food Research International. 42: 9.1266-1272. 6. Kaur, M., and Singh, N. 2007. Characterization of protein isolates from different Indian chickpea (Cicerarietinum L.) cultivars. Food Chemistry. 102: 1.366-374. 7. Li, Y., Jiang, B., Zhang, T., Mu, W., and Liu, J. 2008. Antioxidant and free radicalscavenging activities of chickpea protein hydrolysate (CPH). Food Chemistry. 106: 2.444- 450. 8. Mehregan Nikoo, A.R., Sadeghi Mahoonak, A.R., Ghorbani, M., Taheri, A., and Alami, M. 2013. Optimization of different factors affecting antioxidant activity of crucian carp (Carassius carassius) protein hydrolysate by response surface methodology. Electronic Journal of Food Processing and Preservation. 5: 1. 95-110. (In Persian) 9. Meshkinfar, N., Sadeghi Mahoonak, A.R., Ziaiifar, A.M., Ghorbani, M., and Kashani Nejad, M. 2014. Optimization of the production of protein hydrolysates from meat industry by products by response surface methodology. Tabriz Journal of Food Researches. 24: 2.215- 225. (In Persian) 10.Mohamed, R.A., Ramadan, R.S., and Ahmed, L.A. 2009. Effect of substituting pumpkin seed protein isolate for casein on serum liver enzymes, lipid profile and antioxidant enzymes in CCl4-intoxicated rats. Advanced Biomedical Research. 3: 1-2. 9-15. 11.Nieto, G., Castillo, M., Xiong, Y., Alvarez, D., and Payne, F. 2009. Antioxidant and emulsifying properties of alcalase-hydrolyzed potato proteins in meat emulsions with different fat concentrations. Meat Science. 83: 1.24-30. 12.Parvaneh, V. 2004. Quality control and chemical analysis of foods. Tehran Univ. Press, 332p. (In Persian) 13.Ren, J., Zheng, X.Q., Liu, X.L., and Liu, H. 2010. Purification and characterization of antioxidant peptide from sunflower protein hydrolysate. Food Technology and Biotechnology. 48: 4.519-523. 14.Saito, K., Jin, D.H., Ogawa, T., Muramoto, K., Hatakeyama, E., Yasuhara, T., and Nokihara, K. 2003. Antioxidative properties of tripeptide libraries prepared by the combinatorial chemistry. Journal of Agricultural Food Chemistry. 51: 12.3668-3674. 15.Sakanaka, S., and Tachibana, Y. 2006. Active oxygen scavenging activity of egg yolk protein hydrolysates and their effects on lipid oxidation in beef and tuna homogenates. Food Chemistry. 95: 2.243–249. 16.Sherafat, N., Motamedzadegan, A., and Safari, R. 2012. The effect of enzymatic hydrolysis of Skipjack tuna after cooking waste by alcalase on the nitrogen recovery and molecular size of hydrolyzed proteins. Sabzevar Azad University, Journal of Innovation in Food Science and Technology, 3: 47-54. 17.Sun, Q., Shen, H., and Luo, Y. 2011. Antioxidant activity of hydrolysates and peptide fractions derived from porcine hemoglobin. Journal of Food Science and Technology. 48: 1.53-60. 18.Taha, F.S., Mohamed, S.S., Wagdy, S.M., and Mohamed, G.F. 2013. Antioxidant and antimicrobial activities of enzymatic hydrolysis products from sunflower protein isolate. World Applied Science Journal. 21: 5.651-658. 19.Tang, C.H., Wang, X.S., and Yang, X.Q. 2009. Enzymatic hydrolysis of hemp (Cannabis sativa) protein isolate by various proteases and antioxidant properties of the resulting hydrolysates. Food Chemistry. 114: 4.1484-1490. 20.Villanueva, A., Vioque, J., Sánchez-Vioque, R., Clemente, A., Pedroche, J., Bautista, J., and Millán, F. 1999. Peptide characteristics of sunflower protein hydrolysates. Journal of the American Oil Chemists’ Society. 76: 12.1455-1460. 21.Wiriyaphan, C., Chitsomboon, B., and Yongsawadigul, J. 2012. Antioxidant activity of protein hydrolysates derived from threadfin bream surimi byproducts. Food Chemistry. 132: 1.104-111. 22.Wu, H.C., Chen, H.M., and Shiau, C.Y. 2003. Free amino acids and peptides as related to antioxidant properties in protein hydrolysates of mackerel (Scomber austriasicus). Food Research International. 36: 9-10.949-957. 23.Xie, Z., Huang, J., Xu, X., and Jin, Z. 2008. Antioxidant activity of peptides isolated from alfalfa leaf protein hydrolysate. Food Chemistry. 111: 2.370-376. 24.Zhu, K., Zhou, H., and Qian, H. 2006. Antioxidant and free radical-scavenging activities of wheat germ protein hydrolysates (WGPH) prepared with alcalase. Process Biochemistry. 41:6. 1296-1302. 25.Živanović, I., Vaštag, Z., Popović, S., Popović, L., and Peričin, D. 2011. Hydrolysis of hullless pumpkin oil cake protein isolate by pepsin. International Journal of Biological Life Science. 7:1. 30-34. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 896 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,067 |