
تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 626 |
تعداد مقالات | 6,517 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,746,453 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,317,288 |
اثر فیلم زیست نانوکامپوزیت فعال شده با اسانس پونه کوهی خالص و نانولیپوزوم شده بر کیفیت و ماندگاری فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykis) | ||
مجله بهره برداری و پرورش آبزیان | ||
مقاله 4، دوره 5، شماره 3، مهر 1395، صفحه 47-63 اصل مقاله (371.62 K) | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22069/japu.2017.11422.1308 | ||
نویسندگان | ||
محسن کاظمی* 1؛ بهاره شعبانپور2؛ پرستو پورعاشوری3 | ||
1دانش آموخته دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
2استاد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
3استادیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
چکیده | ||
سرعت فساد پذیری بالا در ماهی سبب می گردد تا دوره ماندگاری آن محدود باشد. یکی از راهکارهای مورد توجه در این رابطه استفاده از فیلم ها و پوشش های خوراکی بعنوان حامل افزودنی های طبیعی با خواص ضد میکروبی و ضد اکسیدانی است. در این تحقیق از فیلم نانوکامپوزیتی پروتئین میوفیبریل ماهی-نانوفیبرسلولز غنی شده با اسانس پونه کوهی خالص و ریزپوشانی شده (%2 اسانس) بعنوان عامل نگهدارنده روی فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان استفاده شد. ریزپوشانی به منظور تقویت اثر و بهبود پایداری اسانس در محیط طبیعی بکار گرفته شد. نتایج حاصل از آزمون های میکروبی (بارباکتریایی کل، سرمادوست، انتروباکتریاسه و سودومناس) نشان داد که فیلم های فعال روند رشد و میزان نهایی باکتری های مختلف عامل فساد را بشکل معنی داری کاهش دادند. مشاهدات حاصل از آزمون حسی نیز همسو با آزمون های میکروبی بود و در واقع تحت تاثیر کنترل رشد میکروبی، تیمارهای فعال نمره حسی بالاتری نسبت تیمار شاهد نشان دادند. فیلم محتوی اسانس ریزپوشانی شده بویژه در روزهای ابتدایی (تا روز 8) از جنبه آزمون های مختلف شرایط بهتری نسبت به پوشش محتوی اسانس خالص داشت که این مطلب نشان دهنده تقویت اثر ضد میکروب و بهبود پایداری اسانس در محیط طبیعی عمدتا تا حدود یک هفته پس از اعمال فیلمها بود. | ||
کلیدواژهها | ||
پروتئین میوفیبریل؛ فیلم؛ اسانس پونه کوهی؛ نانولیپوزوم؛ قزل آلای رنگین کمان | ||
مراجع | ||
-spacing: 0px; -webkit-text-size-adjus1.Ahmad, M., Benjakul, S., Sumpavapol, P., and Nirmal, N.P. 2012a. Quality changes of sea bass slices wrapped with gelatin film incorporated with lemongrass essential oil. International Journal of Food Microbiology. 155: 171- 178 2.Ahmad, M., Benjakul, S., Prodpran, T., and Agustini, T.W. 2012b. Physicomechanical and antimicrobial properties of gelatin film from the skin of unicorn leatherjacket incorporated with essential oils. Food Hydrocolloids. 28: 189-199. 3.Andevari, T.Gh., and Rezaei, M. 2011. Effect of gelatin coating incorporated with cinnamon oil on the quality of fresh rainbow trout in cold storage. International Journal of Food Science and Technology. 46: 2305-2311. 4.Arora, A., and Padua G. 2009. Nanocomposites in Food Packaging: A review, Food Science. 75: 43-49. 5.Cai, L., Cao, A., Li, Y., Song, Z., Leng, L., and Li, J. 2015. The effects of essential oil treatment on the biogenic amines inhibition and quality preservation of red drum (Sciaenops ocellatus) fillets. Food Control. 56: 1-8. 6.Cho, Y.H., Shim, H.K., and Park, J. 2003. Encapsulation of fish oil by an enzymatic gelation process using transglutaminase cross-linked proteins. Food Science. 68: 2717–2723. 7.Davidson, P.M., and Zivanovic, S. 2003. The use of natural antimicrobials. Food preservation techniques. 5-30. 8.Dewettinck, K., Deroo, L., Messen, W., and Huyghebaert, A. 1998. Agglomeration tendency during top-spray fluidized bed coating with gums. Lebensmittel-Wissenschaft and Technologie. 31: 576-584. 9.Emiroğlu, Z.K., Yemiş, G.P., Coşkun, B.K., and Candoğan, K. 2010. Antimicrobial activity of soy edible films incorporated with thyme and oregano essential oils on fresh ground beef patties. Meat Science. 86: 283-288. 10.Gómez-Estaca, J., de Lacey, A.L., López-Caballero, M.E., Gómez-Guillén, M.C., and Montero, P. 2010. Biodegradable gelatin–chitosan films incorporated with essential oils as antimicrobial agents for fish preservation. Food Microbiology. 27: 889-896. 11.Gram, L., and Dalgaard, P. 2002. Fish spoilage bacteria–problems and solutions. Current opinion in biotechnology. 13: 262-266. 12.Gram, L., and Huss, H.H. 1996. Microbiological spoilage of fish and fish products. International journal of food microbiology. 33: 121-137. 13.Günlü, A., and Koyun, E. 2013. Effects of vacuum packaging and wrapping with chitosan-based edible film on the extension of the shelf life of sea bass (Dicentrarchus labrax) fillets in cold storage (4 C). Food and Bioprocess Technology. 6: 1713-1719. 14.Holley, R.A., and Patel, D. 2005. Improvement in shelf-lifeand safty of perishable foods by plant essential oils and smoke antibacterials: A Review. Food Microbiology. 22: 273-292. 15.Ibrahim Sallam, K. 2007. Antimicrobial and antioxidant effects of sodium acetate, sodium lactate, and sodium citrate in refrigerated sliced salmon, Food Control. 18: 566–575. 16.ICMSF. Microorganisms in Foods 7. Kluwer Academic/Plenum Publishers New York; 2002. 17. Jeevanandam, K., Kakatkar, A., Doke, S.N., Bongirwar, D.R., and Venugopal, V. 2001. Influence of salting and gamma irradiation on the shelf-life extension of threadfin bream in ice. Food Research International. 34: 739-746. 18.Jeyasekaran, G., Ganesan, P., Anandaraj, R., Shakila, R.J., and Sukumar, D. 2006. Quantitative and qualitative studies on the bacteriological quality of Indian white shrimp (Penaeus indicus) stored in dry ice. Food microbiology. 23: 526-533. 19.Jouki, M., Yazdi, F.T., Mortazavi, S.A., Koocheki, A., and Khazaei, N. 2014. Effect of quince seed mucilage edible films incorporated with oregano or thyme essential oil on shelf life extension of refrigerated rainbow trout fillets. International journal of food microbiology. 174: 88-97. 20.Jouki, M., Yazdi, F.T., Mortazavi, S.A., and Koocheki, A. 2014. Quince seed mucilage films incorporated with oregano essential oil: physical, thermal, barrier, antioxidant and antibacterial properties. Food Hydrocolloids. 36: 9-19. 21.Kazemi, S.M., and and Rezaei, M. 2015. Antimicrobial Effectiveness of Gelatin–Alginate Film Containing Oregano Essential Oil for Fish Preservation. Journal of Food Safety. 35: 482-490. 22.Khan, A., Khan, R.A., Salmieri, S., Tien, C.L., Riedl, B., Bouchard, J., Chauve, G., Tan, V., Kamal, M.R., and Lacroix, M. 2012. Mechanical and barrier properties of nanocrystalline cellulose reinforced chitosan based nanocomposite films. Carbohydrate Polymers. 90: 1601-1608. 23.Klaypradit, W., and Huang, Y. 2008. Fish oil encapsulation with chitosan using ultrasonic atomizer. LWT-Food Science and Technology. 41: 1133-1139. 24.Limpan, N., Prodpran, T., Benjakul, S., and Prasarpran, S. 2012. Influences of degree of hydrolysis and molecular weight of poly (vinyl alcohol) (PVA) on properties of fish myofibrillar protein/PVA blend films. Food Hydrocolloids. 29: 226-233. 25.Liolios, C.C., Gortzi, O., Lalas, S., Tsaknis, J., and Chinou, I. 2009. Liposomal incorporation of carvacrol and thymol isolated from the essential oil of Origanum dictamnus L. and in vitro antimicrobial activity. Food chemistry. 112: 77-83. 26.Liu, H., Liu, D., Yao, F., and Wu, Q. 2010. Fabrication and properties of transparent polymethylmethacrylate/cellulose nanocrystals composites. Bioresource Technology. 101: 5685-5692. 27.Mexis, S.F., Chouliara, E., and Kontominas, M.G. 2009. Combined effect of an oxygen absorber and oregano essential oil on shelf life extension of rainbow trout fillets stored at 4 C. Food Microbiology. 26: 598-605. 28.Ojagh, S.M., Rezaei, M., Razavi, S.H., and Hosseini, S.M.H. 2010b. Effect of chitosan coatings enriched with cinnamon oil on the quality of refrigerated rainbow trout. Food chemistry. 120: 193-198. 29.Papadopoulos, V., Chouliara, I., Badeka, A., Savvaidis, I.N., and Kontominas, M.G. 2003. Effect of gutting on microbiological, chemical, and sensory properties of aquacultured sea bass (Dicentrarchus labrax) stored in ice. Food Microbiology. 20: 411–420. 30.Pyrgotou, N., Giatrakou, V., Ntzimani, A., and Savvaidis, I.N. 2010. Quality assessment of salted, modified atmosphere packaged rainbow trout under treatment with oregano essential oil. Journal of food science. 75: M406-M411. 31.Shaw, N.B., Monahan, F.J., O’Riordan, E.D., and O’sullivan, M. 2001. Effect of soy oil and glycerol on physical properties of composite WPI films. Food Engineering. 51: 299-304. 32.Shiku, Y., Hamaguchi, P.Y., Tanaka, M. 2003. Effect of pH on the preparation of edible films based on fish myofibrillar proteins. Fisheries Science. 69: 1026– 1032. 33.Trovatti, E., Fernandes, S.C., Rubatat, L., da Silva Perez, D., Freire, C.S., Silvestre, A.J., and Neto, C.P. 2012. Pullulan–nanofibrillated cellulose composite films with improved thermal and mechanical properties. Composites Science and Technology. 72: 1556-1561. 34.Wu, J., Ge, S., Liu, H., Wang, S., Chen, S., Wang, J., and Zhang, Q. 2014. Properties and antimicrobial activity of silver carp (Hypophthalmichthys molitrix) skin gelatin-chitosan films incorporated with oregano essential oil for fish preservation. Food Packaging and Shelf Life. 2: 7-16. 35.Wu, J., Liu, H., Ge, S., Wang, S., Qin, Z., Chen, L., and Zhang, Q. 2014. The preparation, characterization, antimicrobial stability and in vitro release evaluation of fish gelatin films incorporated with cinnamon essential oil nanoliposomes. Food Hydrocolloids. 43: 427-435. 36.Zhang, H.Y., Tehrany, E.A., Kahn, C.J.F., Ponçot, M., Linder, M., and Cleymand, F. 2012. Effects of nanoliposomes based on soya, rapeseed and fish lecithins on chitosan thin films designed for tissue engineering. Carbohydrate Polymers. 88: 618-627. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 892 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,022 |