
تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 623 |
تعداد مقالات | 6,502 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,646,049 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,246,138 |
پیش بینی و اطمینان از کیفیت روغن زیتون بکر با استفاده از سامانه استنتاج فازی– عصبی تطبیقی | ||
نشریه فرآوری و نگهداری مواد غذایی | ||
مقاله 2، دوره 8، شماره 2، آبان 1395، صفحه 25-42 اصل مقاله (1.03 M) | ||
نوع مقاله: مقاله کامل علمی پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22069/ejfpp.2017.7380.1168 | ||
نویسندگان | ||
روشنک رفیعی نظری1؛ حسن کاکوئی2؛ مجید عرب عامری* 3 | ||
1دانشگاه آزاد اسلامی دامغان | ||
2shclhk ybh , nhv, | ||
3دانشگاه علوم پزشکی شاهرود | ||
چکیده | ||
تخمین پارامترهای کیفی روغن زیتون دارای اهمیت ویژهای در روشهای کنترل کیفیت مدرن است یکی از مهمترین مشکلات در هنگام پیش بینی کیفیت روغن در طی نگهداری، پیچیدگی ویژگیهای فیزیکو شیمیایی ماده اولیه و اختلاف داده ها به علل مختلف است. مدلسازی پایداری اکسایشی روغن زیتون با استفاده از سامانه استنتاج فازی– عصبی تطبیقی میتواند به بهبود فرآیند کنترل کیفیت این محصول کمک کند. ثبات اکسایشی یکی از پارامترهای مهم کنترلی در روغن زیتون است. در طراحی مدل پارامترهای اسیدیته، عدد پراکسید، ترکیبات فنلی، ضرایب خاموشیk232 به عنوان ورودی و ضریب خاموشی k270 بعنوان خروجی در نظر گرفته شد. همچنین برای بهینه سازی مدل از توابع عضویت مختلف، تعداد توابع عضویت و سیکل های یادگیری متعددی به شکل آزمون و خطا مورد استفاده قرار گرفت. بهترین مدل با استفاده از تابع عضویت ذوزنقه ای، تعداد توابع 3 3 3 3 3 و چرخه یادگیری 50 بدست آمد که دارای کمترین میانگین مربعات خطا 0012/0 و بهترین ضریب رگرسیون (R2) 997/0بود. تجزیه و تحلیل مدل نشان داد که سامانه استنتاج فازی – عصبی تطبیقی یک ابزار قدرتمند برای پیش بینی پایداری اکسایشی روغن زیتون بکر است. | ||
کلیدواژهها | ||
ضریب خاموشی؛ سامانه استنتاج فازی– عصبی تطبیقی؛ روغن زیتون بکر؛ مدلسازی غیر خطی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,198 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,202 |