
تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 623 |
تعداد مقالات | 6,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,622,078 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,211,717 |
تاثیر سطوح مختلف و شکل فیزیکی دانه ذرت و گندم جیره آغازین، بر رشد گوسالههای شیری | ||
نشریه پژوهش در نشخوار کنندگان | ||
مقاله 4، دوره 2، شماره 4، اسفند 1393، صفحه 69-86 اصل مقاله (1021.03 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
حسین شیاسی1؛ امیر داور فروزنده شهرکی* 2؛ پیروز شاکری3 | ||
1دانشآموخته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان (اصفهان) | ||
2دانشگاه آزاد اسلامی- واحد خوراسگان(اصفهان) | ||
3استادیار پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کرمان | ||
چکیده | ||
این مطالعه با هدف استفاده از سطوح مختلف وشکل فیزیکی دانه ذرت و گندم درجیره آغازین و بررسی تاثیر آن برعملکرد، برخی متابولیتهای خونی و قابلیت هضم مواد درگوسالههای شیرخوار هلشتاین انجام پذیرفت. تعداد 48 راس گوساله نر و ماده در قالب یک طرح آماری کاملا تصادفی به چهار گروه 12 راسی تقسیم شدند. جیره آزمایشی شامل گروه کنترل (ذرت آسیاب شده)، نسبت 50:50 دانههای کامل ذرت و گندم، نسبت 50 : 50 دانههای آسیاب شده ذرت و گندم و دانه کامل ذرت بود. نتایج نشان داد که مصرف خوراک و افزایش وزن گوسالهها در کل دوره با جیره حاوی دانه کامل گندم و ذرت بیشترین مقدار و با جیره حاوی دانه ذرت آسیاب شده کمترین مقدار را داشت (01/0 > P). ضریب تبدیل خوراک بین گروههای آزمایشی در دورههای مختلف مورد بررسی تفاوت معنیداری نداشت. در زمان شیرگیری پایینترین غلظت گلوکز و بالاترین غلظت بتاهیدروکسی بوتیرات سرم مربوط به گروه با جیره حاوی مخلوط دانههای کامل ذرت و گندم بود و در تمامی دورههای اندازهگیری این گروه pH شکمبه بالاتری نسبت به سایر گروههای آزمایشی داشت (01/0 > P). قابلیت هضم الیاف نامحلول در شوینده اسیدی و نشاسته در جیرههای حاوی مخلوط ذرت و گندم بهطور معنیداری (01/0 > P) بالاتر از قابلیت هضم آنها در جیرههای حاوی ذرت بود. بهطور کلی نتایج این مطالعه نشان داد که استفاده از مخلوط دانه کامل ذرت و گندم در جیره آغازین گوسالهها میتواند جایگزین مناسبی برای روش سنتی آسیاب نرم ذرت تحت شرایط پرورشی کشور باشد. | ||
کلیدواژهها | ||
"شکل فیزیکی"؛ "جیره آغازین"؛ "گوساله شیرخوار"؛ " عملکرد"؛ "قابلیت هضم" | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,318 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 3,294 |