
تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 626 |
تعداد مقالات | 6,517 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,746,434 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,317,279 |
بهینه سازی شرایط استخراج کورکومین از ریزوم گیاه زردچوبه ( Curcuma longa) به کمک امواج فراصوت با استفاده از روش سطح پاسخ | ||
نشریه فرآوری و نگهداری مواد غذایی | ||
مقاله 5، دوره 5، شماره 2، تیر 1392، صفحه 75-89 اصل مقاله (944.5 K) | ||
نوع مقاله: مقاله کامل علمی پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
شادی بلوریان1؛ صفیه خلیلیان* 2؛ محمد خلیلیان3 | ||
1استادیار، گروه پژوهشی افزودنیهای غذایی پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی | ||
2دانشجوی دکتری مهندسی علوم و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
3دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی علوم و صنایع غذایی، دانشگاه فردوسی مشهد | ||
چکیده | ||
دراین پژوهش متغیرهای مستقل فراصوت شامل زمان صوتدهی (1-15 دقیقه)، دمای فرایند (25-45 درجه سانتیگراد) و توان دستگاه فراصوت (10-100 درصد) در نظر گرفته شد. نتابج حاکی از آن بود که زمان صوتدهی به صورت خطی (01/0>P) و نیز اثر متقابل زمان با توان دستگاه فراصوت (01/0>P) تاثیر معنیداری بر استخراج کوکومین از پودر ریزوم زردچوبه داشت. به منظور بهینهسازی اثر زمان صوتدهی، دمای فرایند و توان دستگاه فراصوت بر میزان استخراج کورکومین از روش سطح پاسخ، طرح مرکب مرکزی استفاده شد. نتایج نشان داد که مدل چند جملهای F2 به خوبی قادر به توصیف دادهها بوده و بهطور معنیداری رابطه بین متغیرهای مستقل و پاسخ را بیان میکند. بهترین سطوح زمان صوتدهی، دمای فرایند و توان دستگاه فراصوت بهترتیب 8 دقیقه، 35 درجه سانتیگراد و 55 درصد بود. | ||
کلیدواژهها | ||
کلمات کلیدی: کورکومین؛ امواج فراصوت؛ بهینه¬سازی؛ سطح پاسخ | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 3,217 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 7,839 |