
تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 623 |
تعداد مقالات | 6,503 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,655,619 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,259,423 |
بهینهسازی فرمولاسیون پوشش های خوراکی بر پایۀ کربوکسی متیل سلولز براساس حداقل اُفت وزنی و حداکثر اندیسِ "هاو" در تخممرغ با استفاده از روش سطح پاسخ (RSM) | ||
نشریه فرآوری و نگهداری مواد غذایی | ||
مقاله 3، دوره 5، شماره 2، تیر 1392، صفحه 43-58 اصل مقاله (1.69 M) | ||
نوع مقاله: مقاله کامل علمی پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
شهرام محمدی1؛ بابک قنبرزاده* 2؛ محمود صوتی3؛ شیوا قیاسی فر4 | ||
1دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه تبریز | ||
2دانشگاه تبریز | ||
3استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه تبریز | ||
4مربی گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه تبریز | ||
چکیده | ||
فیلمها و پوششهای خوراکی مرکب که از ترکیب بیوپلیمرها و لیپیدها تهیه می شوند، از طریق کاهش تبادل رطوبت و گازها بین محیط و مواد غذایی، می توانند باعث بهبود کیفیت و ماندگاری مواد غذایی از جمله تخم مرغ گردند. در این پژوهش، تاثیر بهینهسازی فرمولاسیون پوشش¬های خوراکی بر پایه کربوکسی متیل سلولز (CMC) بر فاکتورهای فیزیکی مهم تخم مرغ یعنی درصد اُفت وزنی و اندیس هاو(HU) مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور، غلظت های سه ترکیب کربوکسی متیل سلولز، اسید اولئیک و گلیسرول (متغیرهای مستقل) بکار رفته در فرمولاسیون پوشش های خوراکی، با استفاده از مدل سازی سطح پاسخ (RSM) بر اساس طرح مرکب مرکزی با 18 فرمول و 4 تکرار در نقطه مرکزی مورد بررسی قرار گرفتند و سطوح غلظت بهینه جهت تولید بهترین فرمولاسیون پوشش، بر اساس حداقل درصد افت وزن (اسید اولئیک 99/1(v/v%)، گلیسرول 01/0 (v/v%) و CMC 45/0(w/v%)) و حداکثرHU (اسید اولئیک 99/1(v/v%)، گلیسرول 1/0 (v/v%) و CMC 01/1 (w/v%)) تعیین گردید. | ||
کلیدواژهها | ||
بهینهسازی؛ روش سطح پاسخ؛ پوششخوراکی؛ CMC؛ کیفیت تخم مرغ | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,731 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 3,658 |