
تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 622 |
تعداد مقالات | 6,489 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,606,613 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,199,356 |
اثرات بهکارگیری مجزا و تلفیقی پودر گشنیز و لاکتوباسیلوس پلانتاروم بر عملکرد رشد، پارامترهای ایمنی سرم و موکوس در ماهی گورخری(Danio rerio) | ||
مجله بهره برداری و پرورش آبزیان | ||
دوره 13، شماره 3، مهر 1403، صفحه 167-182 اصل مقاله (615.96 K) | ||
نوع مقاله: مقاله کامل علمی - پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22069/japu.2023.21036.1751 | ||
نویسندگان | ||
ایمان صبوری گرگان1؛ ولی الله جعفری* 2؛ رقیه صفری3؛ علی حاجی بگلو4 | ||
1دانشجوی کارشناسیارشد تکثیر و پرورش آبزیان، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران. | ||
2نویسنده مسئول، گروه تکثیر و پرورش آبزیان، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران. | ||
3گروه تکثیر و پرورش آبزیان، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران. | ||
4گروه شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران. | ||
چکیده | ||
این تحقیق بهمنظور بررسی اثرات بهکارگیری مجزا و تلفیقی پودر گشنیز و لاکتوباسیلوس پلانتروم بر عملکرد رشد، پارامترهای ایمنی سرم و موکوس در ماهی گورخری(Danio rerio) انجام شد. بدین منظور تعداد 360 قطعه ماهی گورخری با میانگین وزن حدود 3/0گرم تهیه و بهمدت دو هفته برای سازگاری با شرایط آزمایش نگهداری شد. تغذیه با 4 تیمار و هر تیمار با سه تکرار شامل گروه شاهد ( غذای تجاری بدون افزودنی)، غذای تجاری همراه با 1% پودر گشنیز، گروه سوم تغذیه شده با غذای تجاری همراه با CFU/g 107 پروبیوتیک لاکتوباسیلوس پلانتاروم و گروه چهارم تغذیه با غذای تجاری همراه با 1% پودر گشنیز و CFU/g 107پروبیوتیک لاکتوباسیلوس پلانتاروم می باشد. در پایان دوره از تیمارها نمونهبرداری شد. نتایج شاخص های رشد نشان داد اختلاف معنی داری در شاخصهای وزن اولیه و درصد بقا در هیچ یک از تیمارهای مجزای پودرگشنیز و لاکتوباسیلوس پلانتاروم و تیمار ترکیبی ( با اثر متقابل) نشان نداد (P>0.05) . در تیمار وزن نهایی، افزایش وزن و درصد افزایش وزن اختلاف معنی داری در تیمار مجزای گشنیز مشاهده نشد (P>0.05) ولی تیمارهای لاکتوباسیلوس پلانتاروم و ترکیبی با اثر متقابل اختلاف معنی داری را با سایر تیمارها نشان دادند (P≤0.05). میزان پروتئین کل سرم اختلاف معنی داری در تیمار مجزای پروبیوتیک و ترکیبی با سایر تیمارها مشاهده شد (P≤0.05) همچنین تیمار حاوی پودر گشنیز اختلاف معنی داری را با تیمار شاهد نشان داد (P≤0.05). در میزان لایزوزیم سرم در تیمارهای پودر گیشنیز، لاکتوباسیلوس پلانتاروم و تیمار ترکیبی نسبت به گروه شاهد اختلاف معنیداری را نشان دادند (P≤0.05). | ||
کلیدواژهها | ||
پروبیوتیک؛ پودر گشنیز؛ ماهی گوره خری؛ ایمنی | ||
مراجع | ||
1.Bondad-Reantaso, M. G., Subasinghe, R. P., Arthur, J. R., Ogawa, K., Chinabut, S., Adlard, R., Tan, Z., & Shariff, M. (2005). Disease and health management in Asian aquaculture. Veterinary Parasitology. 132, 249-272.
2.Hoseinifar, S. H., Khalili, M., Rostami, H. K., & Esteban, M. Á. (2013). Dietary galactooligosaccharide affects intestinal microbiota, stress resistance, and performance of caspian roach (Rutilus rutilus) fry. Fish & Shellfish Immunology. 35, 1416-1420.
3.Arasu, M. V., Jung, M. W., Ilavenil, S., Jane, M., Kim, D. H., Lee, K. D., Park, H. S., Hur, T. Y., Choi, G. J., Lim, Y. C., Al-Dhabi, N. A., & Choi, K. C. (2013). Isolation and characterization of antifungal compound from Lactobacillus plantarum KCC-10 from forage silage with potential beneficial properties. J. Appl. Microbiol. 115, 1172-1185.
4.Safari, R., Hoseinifar, S. H., Dadar, M., Sattari, M., & Rahbar, M. (2019). The effects of Coriandrum sativum L. as feed additive on mucosal immune parameters, antioxidant defence and, immune-related genes expression in zebrafish (Danio rerio). Aquaculture Research. 50 (9), 2621-2627. 5.Safari, R., Vahedi Amiri, F., Shabany, A., Hoseinifar, S. H., & Kolangi Miandareh, H. (2017). Effect of Supplementation of Diet with Ferula assafoetida Hydoalkohalic Extract on Immune Related (IL-1β and TNF-alpha) Gene. Physiology and animal development (biological sciences). 11 (3), 55-66.
6.Nezhadmoghadam, S., Imanpoor, M. R., Jafari., V., & Safari, R. (2018). Effect of Achillea millefolium on mucosal immune response and immune related (TNF-alfa) gene expression in Goldfish Carassius auratus (Linnaeus, 1758). JAIR. 5 (4), 87-100. 7.Hoseinifar, S. H., Mirvaghefi, A. R., Mojazi Amiri, B., Khoshbavar Rostami, H. A., Poor Amini, M., & Darvish Bastami, K. (2011). The probiotic effects of dietary inactive yeast Saccharomyces cerevisiae var. ellipsoideus on growth factors, survival, body composition and intestinal microbiota of juvenile Beluga (Huso huso). Iranian Scientific Fisheries Journal. 19 (4), 55-66.
8.Darvishi, M., Safari, R., Shabani, A., & Hoseinifar, S. H. (2020). Effects of sublethal concentration of diazinon on the expression of aromatase (CYP 19a) gene in females Zebrafish (Danio rerio). Journal of Animal Enviroment. 12 (3), 395-400.
9.Misra, C. K., Das, B. K., Mukherjee, S. C., & Pattnaik, P. (2006). Effect of multiple injections of β-glucan on non-specific immunoresponse and disease resistance in Labeo rohita fingerlings. Fish & Shellfish Immunology. 20 (3), 305-331.
10.Ross, T., Dalgaard, P., & Tienungoon, S. (2000). Predictive modelling of the growth and survival of Listeria in fishery products. International Journal of Food Microbiology. 62 (3), 231-245.
11.Ellis, A. E. (1990). Lysozyme Assays. In: Stolen, J. S., Fletcher, T. C., Anderson, D. P., Roberson, B. S. and Van Muiswinkel, W. B., Eds., Techniques in Fish Immunology Fair Haven, SOS Publications, Fair Haven, 101-103.
12.Anderson, W. G., McKinley, R. S., & Colavecchia, M. (1997). The use of clove oil as an anaesthetic for rainbow trout and its effect on swimming performance. North American Journal of Fisheries Management. 17, 301-307.
13.Wang, Y. B., Li, J. R., & Lin, J. (2008). Probiotics in aquaculture: Challenges and outlook. Aquaculture. 281, 1-4.
14.Ferguson, R. M. W., Merrifield, D. L., Harper, G. M., Rawling, M. D., Mustafa1, S., Picchietti, S., Balcazar, J. L., & Davies, S. J. (2010). The effect of Pediococcus acidilactici on the gut microbiota and immune status of ongrowing red tilapia (Oreochromis niloticus). Journal of Applied Microbiology. 109 (3), 1364-5072.
15.Tackert, W., Abelin, P., & Sorgeloos, P. (1989). Stress resistance in postlarval penaeid shrimp reared under different feeding procedure. Journal of World Aquaculture Society. 20: 74A.
16.Srinivasan, K. (2016). Spices and Flavoring Crops: Uses and Health Effects, In: Encyclopedia of Food and Health. Academic Press, Oxford, pp. 98-105.
17.Citarasu, T. (2010). Herbal biomedicines: a new opportunity for aquaculture industry. Aquac. Int. 18, 403-414.
18.Begnami, A. F., Spindola, H. M., Ruiz, A. L., de Carvalho, J. E., Groppo, F. C., & Rehder, V. L. (2018). Antinociceptive and anti-edema properties of the ethyl acetate fraction obtained from extracts of Coriandrum sativum Linn. Leaves, Biomed. Pharmacother. 103, 1617-22.
19.Rezvani Gilkolaei, A., Shoaibi Omrani, B., & Afraei Bandpey, M. A. (2019). The effect of dietary probiotic Lactobacillus plantarum on nutrition performance in Siberian sturgeon (Acipenser baerii) (Huso huso). JAD. 13 (1), 79-88.
20.Hosseini, A., Chaharlang, F., Sotoudeh, E., Alishahi, M., & Modaresi, M. (2016). The effect of isolated Lactobacillus from gut of Barbus grypus on growth performance, survival and gut microflora of common carp (Cyprinus carpio). ISFJ. 25 (3), 167-179.
21.Farsani, M. N., Hoseinifar, S. H., Rashidian, G., Farsani, H. G., Ashouri, G., & Van Doan, H. (2019). Dietary effects of Coriandrum sativum extract on growth performance, physiological and innate immune responses and resistance of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) against Yersinia ruckeri. Fish and Shellfish Immunology. 91, 233-240.
22.Ghaljaei Fard, A., Khara, H., & Shenavar Masoleh, A. (2016). Effect of Lactobacillus plantarum (KC426951) Bacteria Isolated from the Intestine of Rainbow Trout Guilan on Hematological Indices and Immune of Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss Walbaum, 1792) Fry. Journal of Physiology and animal development (biological sciences). 9 (1), 61-68.
23.Pourgholam, M. A., Khara, H., Safari, R., Yazdani Sadati, M. A., & Aramli, M. S. (2017). Influence of Lactobacillus plantarum Inclusion in the Diet of Siberian Sturgeon (Acipenser baerii) on Performance and Hematological Parameters. Turkish Journal of Fisheries and Aquatic Sciences. 17, 1-5.
24.Xavier Innocent, B., Syed Ali fathima, M., & Dhanalakshmi, A. (2011). Studies on the immunostimulant activity of Coriandrum sativum and resistance to Aeromonas hydrophila in Catla catla. Journal of Applied Pharmaceutical Science. 1 (07), 132-135.
25.Tuan, T. N., Duc, P. M., & Hatai, K. (2013). Overview of the use of probiotics in aquaculture. Int. J. Res. Fish Aquac. 3, 89-97.
26.Saurabh, S., & Sahoo, P. (2008). Lysozyme: an important defence molecule of fish innate immune system. Aquac. Res. 39, 223-239.
27.Pimpimol, T., Phoonsamran, K., & Chitmanat, C. (2012). Effect of dietary vitamin C supplementation on the blood parameters of Mekong giant catfish (Pangasianodon gigas). Int. J. Agric. Biol. 14, 256-260.
28.Jatob´a, A., Vieira, Fd. N., Buglione-Neto, C. C., Mouri˜no’, J. L. P., Silva, B. C., Seiftter, W. Q., & Andreatta, E. R. (2011). Diet supplemented with probiotic for Nile tilapia in polyculture system with marine shrimp. Fish Physiol. Biochem. 37, 725-732.
29.Zhang, X., Huang, K., Zhong, H., Ma, Y., Guo, Z., Tang, Z., Liang, J., Luo, Y., Su, Z., & Wang, L. (2020). Effects of Lycium barbarum polysaccharides on immunological parameters, apoptosis, and growth performance of Nile tilapia (Oreochromis niloticus). Fish Shellfish Immunol. 97, 509-514.
30.Pu, H., Li, X., Du, Q., Cui, H., & Xu, Y. (2017). Research Progress in the Application of Chinese Herbal Medicines in Aquaculture: A Review. Engineering. 3, 737-731.
31.Ishida, M., Nishi, K., Kunihiro, N., Onda, H., Nishimoto, S., & Sugahara, T. (2017). Immunostimulatory effect of aqueous extract of Coriandrum sativum L. seed on macrophages. J. Sci. Food Agric. 97, 4727-4736.
32.Mohammadiyan, T., Bita, S., & Naseri Pourtaklo, R. Effect of Lactobacillus plantarum Encapsulated with Alginate / Chitosan on Biochemical Factors in the Beluga (Huso huso). Journal of Veterinary Research. 74 (1), 93-103.
33.Hamedi, S., Rahimi, R., Nafisi Bahabadi, M., Azodi, M., & Ahmadi, S. A. (2020). Study of Some Liver Enzymes Changes (Lates calcarifer) at Different Levels of Water Salinity. Physiology and animal development (biological sciences). 12 (4), 61-74. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 49 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 42 |