
تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 623 |
تعداد مقالات | 6,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,619,526 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,210,389 |
بررسی فعالیت ضدباکتریایی عصاره ریزجلبکهایScenedesmus sp. و Spirulina platensis پرورش یافته در پساب تأسیسات آب شیرینکن | ||
مجله بهره برداری و پرورش آبزیان | ||
دوره 12، شماره 3، مهر 1402، صفحه 49-67 اصل مقاله (1.09 M) | ||
نوع مقاله: مقاله کامل علمی - پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22069/japu.2022.20042.1639 | ||
نویسندگان | ||
نیکتا مهدی پور* 1؛ سیدعباس حسینی2؛ سید علی اکبر هدایتی2؛ مهدی ذوالفقاری3؛ حمیده کردی4؛ سارا حق پرست5 | ||
1نویسنده مسئول، دانشجوی دکتری تولید و بهرهبرداری آبزیان، دانشکده شیلات و محیطزیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران | ||
2استاد گروه تولید و بهرهبرداری آبزیان، دانشکده شیلات و محیطزیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران. | ||
3استادیار گروه عملآوری محصولات شیلاتی، دانشکده شیلات و محیطزیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران. | ||
4دکتری تکثیر و پرورش آبزیان، مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، رشت، ایران | ||
5استادیار گروه شیلات، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران. | ||
چکیده | ||
تحقیق حاضر بهمنظور بررسی فعالیت ضدمیکروبی ریزجلبک جنس سندسموس Scenedesmus sp.و اسپیرولینا پرورش یافتهSpirulina platensis در محیطکشتBG-11 و پساب تأسیسات آب شیرینکن واحد بندرترکمن- استان گلستان در ممانعت از رشد، تکثیر باکتری گرم مثبت استافیلوکوکوس اورئوس Staphylococcus aureus و گرم منفی اشرشیا کلیEscherichia coli صورت گرفت. جلبکها به روش آبی- الکلی به نسبت (500 سی سی الکل و 50 سی سی آب مقطر) عصارهگیری شده و تعیین حداقل غلظت بازدارندگی (MIC) با روش Broth micro dilution (پلیتهای 96 خانه) بررسی شد و با میزان فعالیت ضدباکتریایی رشد یافته در آب محیط زیست معمول خود مقایسه شدند. نتایج دو باکتری مذکور در حضور غلظتهای مختلف عصاره آبی- اتانولی طی 24 ساعت نشان داد که در عصاره استخراج شده جنس سندسموس و اسپیرولینا پرورش یافته در محیطکشت BG-11 و رقتهای 50 و100 درصد پساب، در برابر باکتریهای استافیلوکوکوس اورئوس و اشرشیا کلی طی (24 ساعت) حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) وجود نداشت. عصاره سندسموس پرورش یافته در BG-11 با غلظت 25 و 50 میلیگرم در میلیلیتر نسبت به اسپرولینا در ساعات اولیه میزان حجم باکتری اشرشیا کلی بیشتری دارد. با افزایش غلظت میزان حجم باکتری در ساعات اولیه کمتر میشود. عصاره اسپیرولینا پلاتنسیس پرورش یافته در BG-11 نسبت به سندسموس در ساعات اولیه مقاومت بالایی به باکتری استافیلوکوکوس نشان دادند. لذا در همه غلظتهای دو عصاره طی زمان (2-4 ساعت) افزایش حجم باکتری استافیلوکوکوس نشان دادند. بنابراین اسپیرولینا پرورش یافته در پساب 100درصد نسبت به سندسموس در ساعات پایانی روند ثابتی را داشته و مقاومت بیشتری در برابر استافیلوکوکوس را نشان دادند. | ||
کلیدواژهها | ||
آب شیرینکن؛ تصفیه زیستی؛ پساب؛ میکروجلبک | ||
مراجع | ||
1.Chun, W. L. (2012). Biotechnological applications of microalgae. International e-Journal of Science, Medicine and Education, 6, 24-37.
2.Borowitzka, M. A. (1999). Patents. Journal of Applied Phycology, 11 (6), 599-603.
3.Leflaive, J., & Ten‐Hage, L. (2007). Algal and cyanobacterial secondary metabolites in freshwaters: a comparison of allelopathic compounds and toxins. Freshwater Biology, 52 (2), 199-214.
4.Sang, M., Wang, M., Liu, J., Zhang, C., & Li, A. (2012). Effects of temperature, salinity, light intensity, and pH on the eicosapentaenoic acid production of (Pinguiococcus pyrenoidosus). Journal of Ocean University of China, 11 (2), 181-186.
5.Lourdes, M., Gómez, M., Carmen, P., & Legido, J. L. (2017). The Potential Use of Marine Microalgae and Cyanobacteria in Cosmetics and Thalassotherapy. www.mdpi.com/ journal/ cosmetics. Cosmetics. 4 (46), 1-14.
6.Mendiola, J. A., Torres, C. F., Toré, A., Martín-Álvarez, P. J., Santoyo, S., & Arredondo, B. O. (2007). Use of supercritical CO2 to obtain extracts with antimicrobial activity from Chaetoceros muelleri microalga. A correlation with their lipidic content. European Food Research and Technology, 224(4), 505-510.
7.Wenzel, S. C., & Müller, R. (2005). Recent developments towards the heterologous expression of complex bacterial natural product biosynthetic pathways. Curr. Opin. Biotechnol. 16 (6), 594-606.
8.Kaushik, P., & Chauhan, A. (2008). In vitro antibacterial activity of laboratory grown culture of (Spirulina platensis). Indian Journal of Microbiology. 48 (3), 348-52.
9.Vinay, K., Bhatnagar, A. K., & Srivastava, J. N. (2011). Antibacterial activity of crude extracts of) Spirulina platensis) and its structural elucidation of bioactive compound. Journal of Medicinal Plants Research, 5 (32), 7043-7048.
10.Usharani, G., Srinivasan, S., Sivasakthi, & Saranraj, P. (2017). Antimicrobial Activity of (Spirulina platensis) Solvent Extracts against Pathogenic Bacteria and Fungi. J. ABR. 8 (6), 96-101.
11.Marrez, D. A., Sultan, Y. Y., & Embaby, M. A. (2017). Biological activity of the cyanobacterium (Oscillatoria brevis) extracts as a source of nutraceutical and biopreservative agents, Int. J. Pharmacol. 13, 1010e1019.
12.Piri, Z. M., & Ordog, V. (1997). Effect of some herbicides commonly used in Iranian agriculture on aquatic food chain. Ph.D. thesis to the Hungarian Academy of Science. pp. 19-130. [In Persian]
13.Lu, Q., Liu, H., Liu, W., Ming, C., Zhong, Y., Wei, Qian, W., Wang, Q., & Liu, J. (2017). Pretreatment of brewery effluent to cultivate (Spirulina sp.) for nutrients removal and biomass production. Water Science and Technology. 76, 7.
14.El Sergany, F. A. R., El Fadly, M., & El Nadi, M. H. (2014). Brine Desalination by using algae pond under nature condition. American Journal of Environment Engineering, 4 (4), 75-79.
15.Abbaszadegan, A., Ghahramani, Y., Gholami, A., Hemmateenejad, B., Dorostkar, S., & Nabavizadeh, M. (2015). The effect of charge at the surface of silver nanoparticles on antimicrobial activity against gram-positive and gramnegative bacteria: a preliminary study. Journal of Nanomaterials. 2, 1-8.
16.Espinel-Ingroff, A. V., & Pfaller, M. A. (2007). Susceptibility test methods yeasts and filamentous fungi. In: Manual of clinical microbiology, 9th ed., Murray, P. R., et al. (Eds.), ASM Press, Washington, DC, 1972p.
17.Salehi, M., Moradi, S., Aghili, T., & Razavipour, R. (2012). Search in Iranian patients in (Streptococcus Mutans) isolated I/III and II genes mutacin. Medical Science Journal of Islamic Azad University, 21 (2), 89-96. [In Persian]
18.Gharaei, A., Ghafari, M., Karmi, R., Ali Akbarian, A., Alizadeh, A. A., Abbasi Mohammadabadi, M., & Khairabadi, V. (2013). Identification, diversity and density of the phytoplankton community of the coast of Golestan province and Gorgan Bay. Journal of New Technologies in Aquaculture Development, Islamic Azad University, Azadshahr Branch,10 (2), 25-43. [In Persian]
19.Galvão, L. C. dC., Furletti, V. F., Bersan, S. M. F., da Cunha, M. G., Ruiz, A. L. T. G., Carvalho, J., et al. (2012). Antimicrobial activity of essential oils against Streptococcus mutans and their antiproliferative effects. Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine, pp. 1-12.
20.Clinical and Laboratory Standards Institute, (2012). Methods for Dilution Antimicrobial Susceptibility Tests for Bacteria that Grow Aerobically; Approved Standard, CLSI document M07-A7, Fort Wayne, Ind, USA, 26, 2. 7th edition.
21.Abd, El., Baky, H. H., El Baz, F. K., & El-Baroty, G. S. (2007). Production of carotenoids from marine microalgae and its evaluation as safe food colorant and lowering cholesterol agents. American Eurasian Journal of Agricultural Environmental Science, 2, 792-800.
22.Herrero, M., Cifuentes, A., & Ibanez, E. (2006). Supercritical fluid extraction of functional ingredients from different natural sources: Plants, food- by-products, algae and microalgae A review. Food Chemistry, 98, 136-148.
23.Olaizola, M. 2003. Commercial development of microalgal Biotechnology: from the test tube to the market place. Biomolecular Engineering, 20, 459-466.
24.Gerloff-Elias, A., Spijkerman, E., & Proschold, T. (2005). Effect of external pH on the growth, photosynthesis and photosynthetic electron transport of (Chlamydomonas acidophila) Negoro, isolated from an extremely acidic lake (pH 2.6). Plant Cell Environ. 28, 1218-1229. 25.Procházková, G., Brányiková, I., Zachleder, V., & Brányik, T. (2014). Effect of nutrient supply status on biomass composition of eukaryotic green microalgae, J. Appl. Phycol. 26, 1359-1377.
26.Zheng, Y., Chen, Y., & Lu, H. (2001). Screening for antibacterial and antifungal activities in some marine algae from the Fujian coast of China with three different solvents. Chinese Journal of Oceanology and Limnology, 19 (4), 327-331.
27.Rania, M., Abedinhala, A., & Taha, M. (2008). Antibacterial and Antifungal Activity of Cyanobacteria and Green Microalgae. Global Journal of Biotechnology and Biochemistry, 3 (1), 22-31. 28.Lai Shan, Y., Yao Chu, C., Chun Wei, T., & Ping Lin, L. (2004). Antibacterial Activity of (Chlorella Pyrenoidosa) Extracts, Journal of Applied Phycology, 42 (3), 224-230.
29.Diaa, A. M., Naguib, M. M., Sultan, Y. Y., & Higazy, A. A. 2019. Antimicrobial and anticancer activities of Scenedesmus obliquus metabolites. https://doi.org/ 10.1016/j.heliyon.2019.e01404 http:/ /creativecommons.org/licenses/ by- nc-nd/ 4.0/) Heliyon, 5 (3), 1-22.
30.Jafari, S., Mubasher, M. A., Najafipour, S., Ghasemi, Y., Mubasher, N., Naghizadeh, M. M., & Ebrahimi, M. A. 2015. Investigating the inhibitory effect of (Chlorella vulgaris) microalgae extract on growth, reproduction and biofilm formation by (Streptococcus mutans) and evaluating its toxicity. Journal of Fasa University of Medical Sciences, 5th year, 3, 387-398. [In Persian]
31.Grobbelaar, J. U. (2013). Inorganic algal nutrition. In: Richmond, A. and Hu, Q. (Eds.) Handbook of Microalgal Culture: Applied Phycology and Biotechnology. 2nd ed. Blackwell Publishing Ltd., Hoboken, NJ, pp. 123-133.
32.Ghanbari, H. (2016). Investigating the antioxidant activity of microalgae (Spirulina sp.) and measuring the antimicrobial properties of this microalgae and the phycocyanin pigment extracted from it. Master's thesis. Department of Biology (Plant Physiology Major), Faculty of Basic Sciences, Gilan University. [In Persian]
33.Mudimu, O., Rybalka, N., Bauersachs, T., Born, J., Friedi, T., & Schulz, R., (2014). Biotechnological Screening of Microalgal and Cyanobacterial Strains for Biogas Production and Antibacterial and Antifungal Effects. Metabolites, https://doi.org/10.3390/metabo4020373. 4 (2), 373-393.
34.Volk, R. B., & Furkert, F. H. (2006). Antialgal, antibacterial and antifungal activity of two metabolites produced and excreted by cyanobacteria during growth. 161 (2), 180-186. 35.Zhou, G. J., Ying, G. G., Liu, S., Zhou, L. J., Chen, Z. F., & Peng, F. Q. (2014). Simultaneous removal of inorganic and organic compounds in wastewater by freshwater green microalgae. Environ. Sci. Process. Impacts. 16, 2018-2027.
36.Mezzari, M. P., Prandini, J. M., Kich, J. D. & Silva, M. L. B. D. (2017). Elimination of antibiotic multi-resistant Salmonella typhimurium from swine wastewater by microalgae-induced antibacterial mechanisms. J. Bioremediat. Biodegrad. 8, 379.
37.Chetsumon, A., Hirata, K., Miura, Y., et al. (1993). Factor’s affecting antibiotic production in bioreactors with immobilized algal cells Appl. Biochem. Biotechnol. 39-40, 573-586.
38.Mohammadi, M. A. (2013). Optimizing the extraction of bioactive compounds from spirulina (Arthrospira platensis) with the help of microwave and evaluating its antioxidant and antimicrobial properties. Master's thesis. Shiraz Faculty of Agriculture and Natural Resources. 127 p. [In Persian]
39.Alrubaie, G., Zaki, N. H., Al-Hashimi, A., & Khuyon, A. (2021). Antibacterial Effect of (Spirulina platensis) Extracts on the Viability of Bacterial Species Isolated form Acne Patients in Baghdad. Annals of R.S.C.B., ISSN:1583-6258, 25 (2), 3851-3859.
40.Safari, R., Abtahi, B., & Tayibi, P. (2011). Investigating the inhibitory effects of (Chlorella vulgaris) algae extract on (Bacillus subtilis) bacteria in laboratory culture environment. Scientific Research Journal of Food Science and Technology, third year. Second issue, summer 90. pp. 28-33. [In Persian]
41.Prakash, J., Johnson, M., & Jeeva, S. (2011). Antimicrobial activity of certain fresh water micro-algae from river Thamirabarani, Tamilnadu, South India. Asian Pac Journal Trop Biomed. 1, 168-171.
42.Nelson, M., Phleger, C., & Nichols, P. (2002). Seasonal lipid composition in macroalgae of the northeastern Pacific Ocean. Botanica Marina. 45 (1), 58-65.
43.Freile-Pelegrin, Y., & Morales, J. (2004). Antibacterial activity in marine algae from the coast of Yucatan, Mexico. Botanica Marina, 47 (2), 140-146.
44.Radhika, D., Veerabahu, C., & Priya, R. (2012). Antibacterial activity of some selected seaweeds from the Gulf of Mannar coast, South India. Asian Journal Pharm Clinnical Research,5 (4), 276-282.
45.Moore, R. E., Corbett, T. H., Patterson, G. M. L., et al. (1996). The Search for New Antitumor Drugs from Blue-Green Algae. Curr. Pharm Des. 2 (3), 317-330.
46.Ordog, V., Stirk, R., Lenobel, M., Bancirova, M., Strand, J., & Vanstanden, W. (2004). Screening microalgae for some potentially useful agricultural and pharmaceutical secondary metabolites, J. Applied phycol. 16, 309-314.
47.Rahimi, S., Zakai, M., & Soltani, N. (2010). Antimicrobial activity of 5 types of blue-green algae and 3 types of green algae collected from Mashhad and suburbs. Herbal medicines, pre-issue 2/ (summer 2010), pp. 47-50. [In Persian]
48.Taqavi Takyar, M. B., Haghighat Khajovi, Sh., & Safari, R. (2018). Comparison of antioxidant properties of alcoholic extracts of (Spirulina platensis) and (Chlorella vulgaris) in laboratory conditions. Caspian Sea Aquatic Magazine, 2, 3. [In Persian] | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 155 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 155 |