
تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 622 |
تعداد مقالات | 6,489 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,607,783 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,199,702 |
اثرپودر جلبک اسپیرولینا (Spirulina platensis) بر آنزیمهای شاخص عملکرد کبد و گوارشی و شاخصهای بیوشیمیایی ماهی کفال خاکستری(Mugil cephalus Linnaeus,1758) | ||
مجله بهره برداری و پرورش آبزیان | ||
مقاله 5، دوره 8، شماره 3، آذر 1398، صفحه 39-50 اصل مقاله (297.62 K) | ||
نوع مقاله: مقاله کامل علمی - پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22069/japu.2019.16110.1479 | ||
نویسندگان | ||
پریا اکبری* ؛ اسما سندک زهی | ||
دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار | ||
چکیده | ||
تحقیق حاضر بهمنظور بررسی اثر پودر جلبک اسپیرولینا (Spirulina platensis) بر فعالیت آنزیمهای گوارشی (آمیلاز، لیپاز و پروتئاز) و کبدی (آسپارتات آمینوترانسفراز، آلانین آمینوترانسفراز و آلکالین فسفاتاز) و شاخصهای بیوشیمیایی (گلوکز، پروتئین تام، گلوبولین، آلبومین، کلسترول و تریگلیسیرید) ماهی کفال خاکستری (Mugil cephalus) به مدت 60 روز صورت گرفت. در این مطالعه، تعداد 450 قطعه لارو کفال ماهی با میانگین وزنی g02/0±72/0 در یک طرح کاملا تصادفی با 4 تیمار آزمایشی و 3 تکرار ( با تعداد 30 قطعه در هر تکرار) که شامل تیمار آزمایشی شاهد (بدون استفاده از پودر جلبک) و در تیمارهای آزمایشی 2، 3، 4 و5 میزان استفاده از پودر جلبک به ترتیب 5، 10، 15و 20 گرم بر کیلوگرم غذا بود مورد استفاده قرار گرفتند. نتایج حاصله نشان داد که در پایان آزمایش، اگرچه بالاترین فعالیت آنزیمهای پروتئاز و لیپاز ، پایین ترین فعالیت آلانین آمینوترانسفراز و آلکالین فسفاتاز در تیمار حاوی 15 گرم جلبک اسپیرولینا بر کیلوگرم غذا مشاهده شد که با تیمار شاهد دارای تفاوت معنیدار بود (05/0>P) اما از نظر فعالیت آنزیم آلانین آمینوترانسفراز، آمیلاز و لیپاز بین تیمار 4و 5 اختلاف معنیداری مشاهده نشد (05/0<P). کمترین میزان کلسترول ، گلوکز و تریگلیسیرید و بیشترین میزان گلوبولین، آلبومین و پروتئین در تیمار 4 گزارش شد. در مجموع بر اساس نتایج این تحقیق، افزودن 15 ‘گرم جلبک اسپیرولینا به جیره غذایی ماهی کفال خاکستری اثر مثبتی بر فعالیت آنزیمهایی گوارشی و کبد و شاخصهای بیوشیمیایی سرم خون ماهی کفال خاکستری دارد. | ||
کلیدواژهها | ||
کفال ماهی؛ جلبک اسپیرولینا؛ شاخصهای بیوشیمیایی؛ آنزیم گوارشی؛ آمینوترانسفرازها | ||
سایر فایل های مرتبط با مقاله
|
||
مراجع | ||
1.Abdel-Daim, M.M., Abuzead, S.M., and Halawa, S.M. 2013. Protective role of Spirulina platensisagainst acute deltamethrin-induced toxicity in rats. PLoS One, 8: 9. 7288-72991. 2.Abdel-Daim, M., El-Baily, B.E., Rahman, H.G., Radi, A.M., Hefny, H.A., and Hassan, A.M. 2016. Antagonistic effects of Spirulina platensis against sub- acute deltamethrin toxicity in mice; biochemical and histopathological studies. Biomedical Pharmacotherapy. 77: 79-85. 3.Ahmadzade-Nia, Y., Adl, K., Hezave, S., Hejazi, M., Hassanpour, S., Chaichisemsari, M., and Riyazi, S. 2011. Effect of replacing different levels of Soybean meal with Spirulina on performance in Rainbow Trout. Annual Biological Research, 2: 3. 374-379. 4.Akbary, P., and Malek Raeisi, E. 2018. Optimum dietary level of Chlorella vulgaris powder as a feed additive for some blood parameters and digestive enzymatic activities of grey mullet, Mugil cephalus. Oceanograph. Fish Open Access J. 7: 5. 1-5. 5.Ali, E.A., Barakat, B.M., and Hassan, R. 2015. Antioxidant and angiostatic effect of Spirulina platensissuspension in complete Freund’s adjuvant- induced arthritis in rats. PLoS One, 10: 4. 0121448-0121523. 6.Ansarifard, F., Rajabi Islami, H., Shamsaie Mehrjan, M., and Soltani, M. 2018. Effects of Arthrospira platensis on growth, skin color and digestive enzymes of Koi, Cyprinus carpio. Iran. J. Fish. Sci. 17: 2. 381-393. 7.Bai, S.D. 2016. Effect of dietary supplementary feed of spirulina on digestive enzymes in fingerlings of common carp (Cyprinus carpio, L. 1758). Europ. J. Pharmaceut. Med. Res.3: 8. 421-426. 8.Banaee, M., Sureda, A., Mirvaghefi, A.R. and Rafei, G.R. 2011. Effects of long-term silymarin oral supplementation on the blood biochemical profile of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss). Fish Physiology and Biochemistry, 37: 887-896.
9.El-Baz, F., Aly, H.F., El-Sayed, A.B.,and Mohamad, A.A. 2013. Role of Spirulina platensis in the control of glycemia in DM2 rats. Int. J. Sci. Engin. Res. 4: 1731-1740. 10.El-Tantawy, W.H., and El-Tantawy, W.H. 2016. Antioxidant effects of Spirulina supplement against lead acetate-induced hepatic injury in rats.J. Traditional and Complementary Medicine, 6: 4. 327-331. 11.Francis, G., Makkar, H.P.S., and Becker, K. 2001. Antinutritional factors present in plant-derived alternate fish feed ingredients and their effects in fish. Aquaculture. 199: 197-227.
12.Ghazi, S., Habibiyan, M., Moeini, M.M., and Abdolmohammadi, A.R. 2012. Effects of dietary selenium, vitamins E, and their combonition on growth, serum metabolites and antioxidant defense system in skeletal muscle of broilers under heat stress. Biological Elementary Research, 148: 322-330. 13.Hoseini, S.M., Khosravi-Darani, K.,and Mozafari, M.R. 2013. Nutritional and medical applications of spirulina microalgae. Mini-Reviews in Medicinal Chemistry, 13: 8. 1231-1237. 14.Khani, M., Soltani, M., Shamsaie Mehrjan, M., Foroudi, F., and Ghaeni, M. 2017. The effects of Chlorella vulgaris supplementation on growth performance, blood characteristics and digestive enzymes in Koi (Cyprinus carpio). Iran. J. Fish. Sci. 16: 2. 832-843. 15.Kurd, F., and Samavati, V. 2015.Water soluble polysaccharides from pirulinaplatensis: extraction and in vitro anti-cancer activity. Inter. J. Biol. Macromol. 74: 498-506. 16.Lermen, C.L., Lappe, R., Crestani, M., Vieira, V.P., Gioda, C.R., Schetinger, M.R.C., Baldisserotto, B., Moraes, G., and Morsch, V.M. 2004. Effect of different temperatureregimes on metabolic and blood parameters of silver catfish Rhamdia quelen. Aquaculture. 239: 497-507.
17.Ma, Q.Y., Fang, M., Zheng, J.H., Ren, D.F., and Lu, J. 2016. Optimised extraction of beta-carotene from Spirulina platensis and hypoglycaemic effect in streptozotocin-induced diabetic mice.J. Sci. Food Agric. 96: 5. 1783-1789. 18.Madibana, M.J., Mlambo, V., Lewis,B., and Fouché, C. 2017. Effect of graded levels of dietary seaweed (Ulvasp.) on grow hematological and serum biochemical parameters in dusky Argyrosomus japonicus, sciaenidae. Egypt. J. Aqua. Res. 107: 1-5.
19.Mukherjee, S., Parial, D., Khatoon,N., Chaudhuri, A., Senroy, S., Homechaudhuri, S., and Pal, R. 2011. Effect of Formulated Algal Diet on growth performance of Labeo rohita Hamilton. J. Algal. Biom. Utilization.2: 4. 1-9. 20.Mukesh, M.A. 2015. Effects of diet substitution on growth performance, energy consumption and digestive enzymes in Macrobrachium rosenbergii postlarvae. Advances in Aquaculture and Fisheries Management, 3: 5. 241-248. 21.Mustafa, M.D.G., and Nakagawa, H. 1995. A review: dietary benefits of algae as an additive in fish feed. Israeli J. Aquacul. - Bamidgeh, 47: 155-162. 22.Nandeesha, M.C., Gangadhar, B., Varghese, T.J., and Keshavanath, P. 1998. Effect of feeding Spirulina platensis on the growth, proximate composition and organoleptic quality of common carp, Cyprinus carpioL. Aquaculture Research, 29: 305-312. 23.Nya, E.J., and Austin, B. 2009. Useof dietary ginger, Zingiber officinale Roscoe, as an immunostimulant to control Aeromonas hydrophila infections in rainbow trout, Oncorhynchus mykiss (Walbaum). J. Fish Dis. 32: 971-977.
24.Oliveira, M.N., Ponte-Freitas, A.L., Urano-Carvalho, A.F., Taveres-Sampaio, T.M., Farias, D.F., Alves-Teixera, D.I., Gouveia, S.T., Gomes-Pereira, J., and Castro-Catanho de Sena, M.M. 2009. Nutritive and non-nutritive attributes of washed-up seaweeds from the coast of Ceara. Brazilian. Food Chemistry, 11: 254-259.
25.Radhakrishnan, S., Ibrahim, E.H., Belal, C., Seenivasan, T., Muralisankarb, P., and Bhavan, B. 2016. Impact of fishmeal replacement with Arthrospira platensis on growth performance, body composition and digestive enzyme activities of the freshwater prawn, Macrobrachium rosenbergii. Aquaculture Reports, 3: 35-44. 26.Riche, M. 2007. Analysis of refractometry for determining total plasma protein in hybrid striped bass (Morone chrysops × M. saxatilis)at various salinities. Aquaculture.264: 279-284.
27.Sandhu, G.S. 2005. A Textbook ofFish and Fisheries, Dominant Publishers and Distributors, New Delhi, India.Pp: 39-45. 28.Schaperclaus, W., Kulow, H., and schreckenbach, K. 1992. Fish diseases. A.A. Balkema, Rotterdam, the Netherlands. 29.Sherif, A.H., EL-Sheekh, M.M., and Abdel-Halim, S.S. 2012. Effect of Spirulina algae on the health status and growth performance of Nile Tilapia (Oreochromis niloticus) cultured at Kafr El-Sheikh governorate. Egypt J. Basic Appl. Physiol. 11: 1. 57-68. 30.Upasani, C.D., and Balaraman, R.2003. Protective effect of Spirulinaon leadinduced deleterious changes 31.Xu, W., Gao, Z., Qi, Z., Qiu, M., Peng, J., and Shao, R. 2014. Effect of dietary chlorella on the growth performance and physiological parameters of Gibel carp Carassius auratus gibelio. Turk. J. Fish. Aqua. Sci. 14: 53-57. 32.Yong, T.C., Galaz, G.B., and Shapawi, R. 2017. Effects of dietary inclusion of Spirulina meal on growth and hematological parameters of cultured Asian sea bass, Lates calcarifer. Borneo J. Mar. Sci. Aquacul. 1: 1-6. 33.Yu, J., Starr, D.A., Wu, X., Parkhurst, S.M., Zhuang, Y., Xu, R., and Han, M. 2006. The KASH domain protein MSP-300 plays an essential role in nuclear anchoring during Drosophila oogenesis. Developmental Biology, 289: 2. 336-345. 34.Zeinab, A.K., Aly, M.S., Faiza, A.K., and Fatma, E. M.2015. Effect of Spirulina platensisand Lactobacillus rhamnosuson growth and biochemical performance of Nile Tilapia (Oreochromis niloticus) fingerlings. Inter. J. Curr. Microbiol. Appl. Sci. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 523 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 552 |