
تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 623 |
تعداد مقالات | 6,502 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,646,022 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,246,100 |
اثر اسید فرمیک در جیره بر ایمنی موکوسی و شاخص های ایمنی غیر اختصاصی سرم خون در بچه ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) | ||
مجله بهره برداری و پرورش آبزیان | ||
مقاله 2، دوره 8، شماره 3، آذر 1398، صفحه 11-20 اصل مقاله (301.65 K) | ||
نوع مقاله: مقاله کامل علمی - پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22069/japu.2019.14517.1424 | ||
نویسندگان | ||
رقیه صفری* 1؛ الهام بهرامی شیخ سرمست2؛ سعید مشکینی3 | ||
1دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
2دانشگاه گرگان | ||
3دانشگاه | ||
چکیده | ||
این تحقیق با هدف بررسی تأثیر سطوح مختلف اسیدفرمیک در جیره غایی بر شاخصهای ایمنی موکوس کپور معمولی صورت پذیرفت. بدین منظور تعداد 360 قطعه ماهی کپور با میانگین وزنی 5±21 گرم به مدت 8 هفته، در چهار تیمار و سه تکرار با جیرههای آزمایشی حاوی سطوح مختلف صفر (شاهد)، 5/0، 1 و 2 درصد اسیدفرمیک تغذیه شدند. در پایان دوره از موکوس و سرم خون نمونه برداری گردید. میزان فعالیت پروتئاز موکوس و ایمونوگلوبین موکوس و سرم در تیمارهای مختلف اختلاف معنیداری نشان نداد (05/0P>). میزان لیزوزیم سرم و موکوس نیز در تیمار تغذیه شده با 2 درصد اسیدفرمیک افزایش معنیداری نسبت به سایر تیمارها نشان دادند (05/0p <). نتایج نشان داد که بهترین عملکرد لیزوزیم و پروتئاز به عنوان شاخص های ایمنی در استفاده از جیره حاوی 2 درصد اسیدفرمیک میباشد. | ||
کلیدواژهها | ||
ایمنی؛ کپور معمولی؛ اسیدفرمیک؛ خون؛ موکوس | ||
سایر فایل های مرتبط با مقاله
|
||
مراجع | ||
1.Baruah, K., Sahu, N.P., Pal, A.K., Jain, K.K., Debnath, D., and Mukherjee, S.C. 2007. Dietary microbial phytase and citric acid synergistically enhances nutrient digestibility and growth performance of Labeo rohita (Hamilton) juveniles at sub-optimal protein level. Aquaculture Research, 38: 109-120.
2.Cabello, F.C. 2006. Heavy use of prophylactic antibiotics in aquaculture: a growing problem for human and animal health and for the environment. Environmental Microbiology, 8: 1137-1144.
3.da Silva, B.C., Vieira, F.d.N., Mouri no, J.L.P., Bolivar, N., and Seiffert, W.Q. 2016. Butyrate and propionate improve the growth performance of Litopenaeus vannamei. Aquaculture Research, 47: 612-623.
4.Hoseinifar, S.H., Safari, R., and Dadar, M. 2017. Dietary sodium propionate affects mucosal immune parameters, growth and appetite related genes expression: Insights from zebrafish model. General and Comparative Endocrinology, 243: 78-83.
5.Hoseinifar, S.H., Zoheiri, F., and Caipang, C.M. 2016. Dietary sodium propionate improved performance, mucosal and humoral immune responses in Caspian white fish (Rutilus frisii kutum) fry. Fish and shellfish immunology, 55: 523-528.
6.Hossain, M.A., Pandey, A., and Satoh, S. 2007. Effects of organic acids on growth and phosphorus utilization in red sea bream Pagrus major. Fisheries science, 73: 6. 1309-1317.
7.Ingram, G. 1980. Substances involved in the natural resistance of fish to infection-a review. J. Fish Biol. 16: 1. 23-60.
8.Lückstädt, C. 2008. Acidifiers in aquaculture prove beneficial. Feed Mix 14: 3. 11-12.
9.Nayak, S.K. 2010. Role of gastrointestinal microbiota in fish. Aquaculture Research. 41: 1553-1573.
10.Ng, W.K., Koh, C.B., Sudesh, K.,and Siti Zahrah, A. 2009. Effectsof dietary organic acids on growth, nutrient digestibility and gut microflora of red hybrid tilapia, Oreochromissp., and subsequent survival duringa challenge test with Streptococcus agalactiae. Aquaculture Research,40: 13. 1490-1500.
11.Owen, M., Waines, P., Bradley, G., and Davies, S. 2006.The effect of dietary supplementation of sodium butyrate on the growth and microflora of Clarias gariepinus (Burchell 1822). In Proceedings of the XII International Symposium Fish Nutrition and Feeding, 28: 149.
12.Pohlenz, C., and Gatlin, D.M. 2014. Interrelationships between fish nutrition and health. Aquaculture, 431: 111-117.
13.Rafati, A., Davies, M.C., Shard, A.G., Hutton, S., Mishra, G., and Alexander, M.R., 2009. Quantitative XPS depth profiling of codeine loaded poly (l-lactic acid) films using a coroneneion sputter source. J. Control. Release.138: 1. 40-44.
14.Romano, N., Koh, C.B., and Ng,W.K. 2015. Dietary microencapsulated organic acids blend enhances growth, phosphorus utilization, immune response, hepatopancreatic integrity and resistance against Vibrio harveyi in white shrimp, Litopenaeus vannamei. Aquaculture, 435: 228-236.
15.Ross, N.W., Firth, K.J., Wang, A., Burka, J.F., and Jojnson, S.C. 2000. Changes in hydrolytic enzyme activities of Atlantic salmon (Salmo salar) skin mucus due to infection with the Salmon louse (Lepeophtheirus salmonis) and cortisol implantation. Disease of Aquatic Organisems, 41: 43-51.
16.Safari, R., Hoseinifar, S.H., and Kavandi, M. 2016. Modulation of antioxidant defense and immune response in zebra fish (Danio rerio) using dietary sodium propionate. Fish physiology and biochemistry. 42: 6. 1733-1739. 17.Safari, R., Hoseinifar, S.H., Nejadmoghadam, S., and Khalili, M. 2017. Non specific immune parameters, immune, antioxidant and growth related genes expression of common carp (Cyprinus carpio.) fed sodium propionate. Aquaculture Research. 10: 1-10
18.Siwicki, A., and Anderson, D. 1993. Nonspecific defence mechanisms assay in fish II; Potential killing activity of neutrophils and manocytes, lysozyme activity in serum and organs and total immunoglobulin (Ig) level in serum.Pp: 105-111.
19.Skrivanova, E., Marounek, M., Benda, V., and Brezina, P. 2006. Susceptibility of Escherichia coli, Salmonella sp. and Clostridium perfringens to organic acids and monolaurin. Veterinarni Medicina - Praha. 51: 3. 81-87. 20.Subramanian, S., MacKinnon, S.L.,and Ross, N.W. 2007. A comparative study on innate immune parameters in the epidermal mucus of various fish species. Comparative Biochemistry and Physiology Part B: Biochemistry and Molecular Biology. 148: 3. 256-263.
21.Zhou, Z., Liu, Y., He, S., Shi, P., Gao, X., Yao, B., and Ringø, E. 2009. Effects of dietary potassium diformate (KDF) on growth performance, feed conversion and intestinal bacterial community of hybrid tilapia (Oreochromis niloticus ♀×O. aureus ♂). Aquaculture, 291: 89-94.
22.Zhu, L., Nie, L., Zhu, G., Xiang,L.X., and Shao, J.Z. 2013. Advancesin research of fish immunerelevant genes: a comparative overview of innate and adaptive immunity in teleosts. Developmental and Comparative Immunology. 39: 1-2. 39-62. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 410 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 409 |