
تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 623 |
تعداد مقالات | 6,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,626,669 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,221,980 |
اثر نمک کروم بر کیفیت چرم تهیه شده ازپوست ماهی خاویاری گونه سیبری( Acipenser baerii ) | ||
مجله بهره برداری و پرورش آبزیان | ||
مقاله 4، دوره 8، شماره 2، مرداد 1398، صفحه 41-51 اصل مقاله (382.56 K) | ||
نوع مقاله: مقاله کامل علمی - پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22069/japu.2019.16089.1477 | ||
نویسندگان | ||
معظمه کردجزی* 1؛ مریم احمدی2؛ بهاره شعبان پور3؛ علیرضا عالیشاهی4؛ حجت میرصادقی5 | ||
1عضو هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
2گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
3استاد گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
4استادیار گروه شیلات دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
5دانشجوی دکتری گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
چکیده | ||
خاویار مهمترین و عمدهترین محصول ماهیان خاویاری است، اما در تجارت جهانی فواید حاصل از این ماهیان تنها به خاویار محدود نمیشود. از رایجترین گونههای پرورشی ماهیان خاویاری در آبزیپروری اروپا تاسماهی سیبری(Acipenser baerii) میباشد. با توجه به پرورش این گونه از ماهی خاویاری در ایران و با نظر به اینکه امروزه با استفاده از دانش فنی و صنایع فرآوری تلاش میشود از سایر اندامهای این ماهیان از جمله پوست، دستگاهگوارش، غضروف، نخاع در صنایع مختلف چرمسازی، غذایی، دارویی و آرایشی بهداشتی بهره گیرند، در این تحقیق تاثیر کروم بر کیفیت چرم تولید شده از پوست ماهی خاویاری سیبری مورد بررسی قرار گرفت. در ابتدا از تیمار نسبت نمک به ماهی 1:1 و 1:2 طی نگهداری در زمانهای 0، 5، 10، 15 و 20 روز جهت انتخاب بهترین تیماراز منظر بار باکتریایی کل استفاده شد، که با توجه به نتایج، تیمار 1:2 و روز 5 شرایط بهتری داشت. آزمایشات انجام شده برای تعیین کیفیت چرم تولید شده شامل: ثبات رنگ، ثبات سایشی، قابلیت دوخت، استحکام کشسانی، استحکام پارگی، ثبات چسبندگی و مقاومت حرارتی میباشند. پوست ماهی خاویاری تمام مراحل دباغی کرومی را طی کرد و تمامی آزمایشات فوق جهت بررسی کیفیت چرم تولید شده انجام شد. نتایج حاصل بیانگر کیفیت بوده و از لحاظ ظاهری و فیزیکی قابل قبول بود. | ||
کلیدواژهها | ||
پوست ماهی خاویاری؛ کروم؛ دباغی؛ چرم | ||
سایر فایل های مرتبط با مقاله
|
||
مراجع | ||
1.Alla, J.P., Ramanathan, G., Umab,T.S., and Raoa, J.R. 2017. Fish Skin and Exotic Leathers. J. Amer. Chem. Assoc. 112: 2. 36-43.
2.Arashisara, Ş., Hisara, O., Kaya, M., and Yanik, T. 2004. Effects of modified atmosphere and vacuum packaging on microbiological and chemical properties of rainbow trout (Oncorynchus mykiss) fillets. Inter. J. Food Microbiol. 97: 209-214.
3.Bacardit, A., Baquero, G., Sorolla, S., and Ollé, L. 2015. Evaluation of a new sustainable continuous system for processing bovine leather. J. Clean. Prod. 101: 197-204.
4.Boran, G., Mulvaney, S.J., and Regenstein, J.M. 2010. Rheological properties of gelatin from silvercarp skin compared to commercially available gelatins from different sources. J. Food Sci. 75: 565-571.
5.Bronzi, P., Rosenthal, H., Arlati, G., and Williot, P. 1999. A brief overview on the status and prospects of sturgeon farming in Western and Central Europe. J. Appl. Ichthyol. 15: 4‐5. 224-227.
6.Elliott, D.G. 2000. Integumentarysystem In: Ostranfer, G.K (ED). The Laboratory fish. Acodemicpress, NewYork, Pp: 95-109.
7.Farkli, D.E.Ü.K.Ü., Giysilik, T.M.İ.T., Özelliklerinin, D.F.V.H., and Belirlenmesi, K.O. 2014. Comparative Determination of Physical and Fastness Properties of Garment Leathers Tanned with Various Tanning Materials for Leather Skirt Production.
8.Gaidou, C., Maereanu, M., Foiasi, T., Zengin, C.A., Karavana, H.A., Mutlu, M.M., and Basaran, B. 2013. Sturgeon skins a valuable resource for luxury leather industry. J. Leather Footwear,13: 311-320.
9.John, G. 1997. Possible defects in leather production. Druk partners Rubeimann, Hemsbach. Pp: 4-10.
10.Kanagaraj, J., and Babu, N.K. 2002. Alternatives to salt curing techniques-A review.
11.Malardi, M.R., and Kargar Behbahani, F. 2008. Chemistry and leather technology. 356p.
12.Mckim, J.M., and Lien, G.J. 2001. Toxic responseses of the skin in schlenk, D. and Benson, W.H. (Eds). Target Organ Toxicity in Marine and freshwater Teleosts. Vol. Talor and francis.Pp: 151-224.
13.Mittal, A.K. 1997. Fish Epidermis In: sing, B.R. (ED). Advances infish research. Vol. 2, Narendra publishing House, delhi, Pp: 43-62.
14.Nasri, Sh. 1991. The global market for skin, leather and shoes leather. World commodity market pub. 659p.
15.Pancapalaga, W., Bintoro, V.P., Pramono, Y.B., and Triatmojo, S. 2014. The Chrome-tanned Goat Leather for High Quality of Batik. J. Indonesian Trop. Anim. Agric. 39: 3. 188-193.
16.Pyka, J., and Kolman, R. 2003. Feeding intensity and growth of Siberian sturgeon Acipenser baeri Brandet in pond cultivation. Archives of polish fisheries. 11: 287-294.
17.Steffens, W., Jähnichen, H., and Fredrich, F. 1990. Possibilities of sturgeon culture in Central Europe. Aquaculture, 89: 2. 101-122.
18.Yousefzadeh, E. 2006. Fundamentals ofindustrial leather producing & finishing. Tehran Resa Pub. 416p.
19.Yousefzadeh, E. 2016. Leather finishing. Tabriz, Onspub. 304p.
20.Żarłok, J., Śmiechowski, K., Mucha, K., and Tęcza, A. 2014. Research on application of flax and soya oil for leather fatliquoring. J. Cleaner Prod. 65, Pp: 583-589.
21.Zengin, A.C.A., Basaran, B., Karavana, H.A., and Mete, M. 2015. FishSkins: Valuable Resources for Leather Industry. IULTCS Congress. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 612 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 433 |