
تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 623 |
تعداد مقالات | 6,502 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,650,144 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,256,513 |
تولید فیلم کامپوزیت نشاسته سیب زمینی- کربوکسیمتیلسلولز حاوی اسانس گیاه چویر (Ferulago angulata(Schlecht) Boiss.) و کاربرد آن در بستهبندی کره حیوانی | ||
نشریه فرآوری و نگهداری مواد غذایی | ||
مقاله 6، دوره 11، شماره 1، تیر 1398، صفحه 81-102 اصل مقاله (726.13 K) | ||
نوع مقاله: مقاله کامل علمی پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22069/ejfpp.2019.13184.1427 | ||
نویسندگان | ||
فرانک بیگ محمدی* 1؛ سحر حقانی2؛ فلورا رفیعی3 | ||
1عضو هیات علمی دانشگاه آزاد واحد کرمانشاه | ||
2دانش آموخته کارشناسی ارشد | ||
3عضو هیات علمی دانشگاه آزاد واحد آشتیان | ||
چکیده | ||
سابقه و هدف: امروزه بهعلت افزایش استفاده از پلاستیکها در بستهبندی مواد غذایی و مشکلات ناشی از عدم زیستتخریبپذیری آنها، استفاده از پلیمرهای طبیعی بر پایه نشاسته در بستهبندی مواد غذایی افزایش یافته است. فیلمها و پوششهای خوراکی مانعی در برابر انتقال رطوبت، آروما، اکسیژن، طعم و روغن بوده و باعث افزایش کیفیت و ماندگاری غذاها میشوند. این فیلمها میتوانند عامل ترکیبات فعالی از قبیل آنتیاکسیدانها باشند. در این تحقیق بهمنظور برطرف کردن معایب فیلم نشاسته و بهبود خواص فیزیکی و مکانیکی این فیلم از مقادیر مختلف کربوکسیمتیلسلولز و اسانس گیاه چویر استفاده گردید و نیز به بررسی اثر این فاکتورها بر روی خواص فیزیکی فیلم و خواص شیمیایی کره به منظور کاهش اکسیداسیون و افزایش زمان ماندگاری آن پرداخته شد. مواد و روشها: در این تحقیق فیلم نشاسته حاوی کربوکسیمتیل سلولز(5، 10 و 15درصد) و حاوی اسانس چویر(5/0، 1، 5/1 درصد) به روش قالبریزی (کاستینگ) تولید و به بررسی خواص فیزیکی فیلم کامپوزیت نشاسته وخواص شیمیایی کره حیوانی بستهبندی شده در آن پرداخته شد. اسانس گیاه چویر از روش تقطیر با بخار آب استحصال گردید. آزمونهای مکانیکی و فیزیکی فیلم که شامل مقاومت کششی به وسیلهی دستگاه بافت سنج، آزمون ممانعت کنندگی بخار آب به روش ASTM E96-95، اندازه گیری میزان جذب رطوبت فیلمها به روش آنجلسو دوفرنس، اندازهگیری انحلال پذیری نمونههای فیلم به روش گونتارد و همکاران انجام شد. پس از بستهبندی کره با توجه به بازههای زمانی مختلف آزمونهای شیمیایی کره که شامل عدد پراکسید و عدد اسیدی بود به ترتیب به روش تیتراسیون با تیوسولفات 01/0 و روش اتانول داغ با استفاده از شناساگر انجام شد. یافتهها: نتایج نشان دادند که میزان مقاومت کششی فیلم نشاسته- کربوکسیمتیلسلولز حاوی اسانس چویر با افزایش میزان کربوکسیمتیل-سلولز،افزایش و با افزایش میزان اسانس بطور معنی دار (05/0>p) کاهش مییابد. با افزایش میزان کربوکسیمتیلسلولز و اسانس چویر کاهش در میزان نفوذپذیری به بخار آب مشاهده گردید. با افزایش میزان کربوکسیمتیلسلولز و اسانس چویر میزان جذب رطوبت و انحلال پذیری فیلمها کاهش یافت. همچنین اثرات فیلم بستهبندی برروی عدد پراکسید و عدد اسیدی نشان داد که تأثیرافزایش کربوکسیمتیلسلولز و اسانس چویر به طور معنیداری اثر کاهشی در میزان این دو شاخص را داشته است. نتیجهگیری: با توجه به اثر مقادیر مختلف کربوکسیمتیلسلولز و اسانس گیاه چویر میتوان بیان کرد که با افزایش میزان این دو متغیر در فیلم بهبود خواص فیزیکی و مکانیکی و همچنین کاهش در میزان عدد پراکسید و عدد اسیدی با گذشت زمان و بعبارتی کاهش در میزان فسادپذیری کره قابل مشاهده بود. در نتیجه به دلیل بهبود خواص فیزیکی و مکانیکی فیلم و اثر کاهشی عدد پراکسید و عدد اسیدی کره استفاده از فیلم مرکب نشاسته- کربوکسیمتیلسلولز حاوی اسانس چویر در بستهبندی کره حیوانی بعنوان یک بستهبندی زیستتخریبپذیر جایگزین فویل آلومینیمی پیشنهاد میشود. | ||
کلیدواژهها | ||
: فیلم نشاسته- کربوکسیمتیلسلولز؛ اسانس چویر؛ کره حیوانی؛ خواص شیمیایی | ||
مراجع | ||
1. Akhtar, M.J., Jacquot, M., Jamshidian, M., Imran, M., Arab-Tehrany, E., and Desobry, S. 2013. Fabrication and physicochemical characterization of HPMC films with commercial plant extract: Influence of light and film composition. Food Hydrocolloids. 31: 420-427. 2. Almasi, H., Ghanbarzadeh, B., and Entezami, A.A. 2010. Physicochemical properties starch- cmc- nanoclay biodegradable films. International Journal of Biological Mecromolecules. 46: 1. 1-5. 3. Almasi, H., Ghanbarzadeh, B., and Pezeshki Najafabadi, A. 2009. Improving the physical properties of starch and starch- carboxymethyl cellulose composite biodegradable films. Journal of food science ant technology. 6(3): 1-11.(In Persian) 4. Alves, V., Costa, N., Hillioub, L., Larotondab, F., Gonçalvesb, M., Serenob, A., and Coelhosoa, I. 2006. Design of biodegradable composite films for food packaging. Desalination Journal. 199: 331–333. 5. Angles, M.N., and Dufrense, A. 2000. Plasticized starch tunicin whikers nanocomposites. Structural analysis. Macromolecules. 33: 8344- 8353. 6. AOCS. 1998. Official methods and recommended practices of the American oil chemists. Society method cd8-53, Fifth Ed. Champaign American oil chemists – society, USA. 7. Asgharis, J., KhamoieToul, C., MazaheriTehrani, M., and Aghdasi, M. 2012. Comparison of Microwave– assisted hydrodistillation with the traditional hydrodistillation method in the extraction of essential oils from Ferulago angulata (schelcht.) Boiss. Eurpon Journal Medicinal Plants. 2(4): 324-334. 8. ASTM. 2001. Standard Test method for tensile properties of thin plastic سحر حقانی و همکاران 99 sheeting. In standards Designation D882, 1 62-170, Annual Book of ASTM standards, Philadelphia, American Society for Testing and Materials. 9. ASTM. 1995. Standard test methods for water vapor transmission of material E96-95, 406-413, Mnual book of ASTM, Philadelphia, and American Society for Testing and materials. 10. Atarés, L., Pérez-Masiá, R., and Chiralt, A. 2011. The Role of Some Antioxidants in the Hpmc Film Properties and Lipid Protection in Coated Toasted Almonds. Journal of Food Engineering. 104: 649-56. 11.Ban, W., Song, J., Argyropoulos, D. S., and Lucia, L. A. 2006. Improving the physical and chemical Functionality of starch Derived films with Biopolymers. Journal of Applied Polymer Science. 100: 2542- 2548. 12.Bertuzzi, M. A., Vidaurre, E.F.C., Armada, M. and Gottifredi J.C. 2007. Water vapor permeability of edible starch based films. Journal of Food Engineering. 80: 972– 978. 13.Dashipour- Vadood, A.L., Razavi, V., Hosseini. H., Shojae- Aliabad, J., German, B., Chanal, K., Khakpour, M., and Khaksar, R. 2015. Antioxidant and antimicrobial carboxymethyl cellulose films containing zataria multi flora essential oil. International Journal of Biological Macromolecules. 72: 606- 613. 14.Dashipour, A., Khaksar, R., Hosseini, H., Shojaee, S., Abadi, A., and GhanatiZahedan, K. 2014. Physical, Ahtioxidant and Antimicrobial characteristics of carboxymethyl cellulose Edible Film Cooperated. Journal of Research in Medical Science. 16(8): 34-42. 15.Ghanbarzade, B., Almasi, H., and Entezami, A.A. 2010. Physical oroperties of edible modified starch/ carboxymethyl cellulose films. Innovative Food Science and Emerging Technologies. 11: 697-702. 16.Ghanbarzadeh, B., Almasi, H., and Entezami, A. 2011. Improving the barrier and mechanical properties ofcorn starch- based seible films: Effect of citric acid and carboxymethyl cellulose. Industrial Crops and Products. 33: 229- 235. 17.Gontard, N., Duchez, CH., Cuq, J.L. and Gailbert, S. 1994. Edible composite Films of wheat gluten and Lipids: water vapor permeability and other physical properties. Food Scienes and Technology. 29(1): 39-50. 18.Hammer, K. A., Carson, C. F., Riley, T. V., and Nielsen, J. B. 2006. A review of the toxicity of Melaleuca alternifolia (tea tree) oil. Food and Chemical Toxicology. 44: 616–625. 19.Institute of Standards and Industrial Research of Iran. 2011. ISIRI 4178, 1st. Revision. Animal and vegetable fats and oils - Determination of acid value and acidity - Test method, Iran. 20.Khalighi- sigaroodi, F., Hadjiakhoondi, A., Shaverdi, A.R., Mozaffarian, V.A., and Shafiee, A. 2005. Chemical composition and antimicrobial activity of the essential oil of Ferulago Bernardi Tomk and M. Pimen. DARU Journal of Pharmaceutical Sciences. 13: 3. 100-104 21.Kristo, E and Biliaderis, C.G. 2007. Physical properties of starch nanocrystal-reinforced films. Carbohydrate polymer. 29(1): 254-259. 22.Ma, X., Chang, P.R., and YU. J. 2008. Properties of biodegradeable thermoplastic Pea Starch/ Carboxymethyl Cellulose and Pea Starch/ microcrystalline Cellulose Composites. Carbohydrate Polymers. 72: 369- 375. 23.Mali, S., Sakanaka, L.S., Yamashita, F., and Grossann, M.V.E. 2005. Water sorption and mechanical properties of Casava Starch films and their relation to plasticizing effect. Carbohydrate polymers., 60: 283- 289. 24.Pagella, C., Spigno, G., and Faveri, D.M.D. 2002. Characterization of starch based edible coatings. Trans IChemE. 80: 193-198. 25. Pires, C., Ramos, C., Teixeira, B., Batista, I., and Nunes, M. L. A. M. 2013. Hake proteins edible films incorporated with essential oils: physical, mechanical, antioxidant and antibacterial properties. Food Hydrocolloid. 30: 224-231. 26.Rezazadeh, S.E., Yazdani, D., and Shahnazi, S. 2002. Identification of essential oil component saerial shoot Frulagoangulata boiss (Schlecht.) collected from west of Iran. Journal Medicinal Plants. 7: 49-52. 27.Rustaiyan, A., Sedaghat, S., larijani, K., khossravi, M., and, Masoudie, S. 2002. Composition of the essential oil of Ferulagoangulata (schlecht) Boiss. From Iran. Journal Essential oil Research. 14: 447-448. 28. Sanchez – Gonzalez, L., Vargas, M., Gonzalez – Martinez, C., Chirait, A., and Chafer, M. 2009. Characterization of edible films based on hydroxyl propylmethylcellolose and tea tree essential oil. Food Hydrocolloids. 23: 2102-2109. 29.Sanchez- Gonzalez, L., chiralt, A, Gonzalez- Martinez, C., and Chufer, M. 2011. Effect of essential oils on properties of film forming emulsions and films based on hydroxypropylmethy cellulose and chitosan. Journal of Food Engineering. 105: 246- 253. 30.Sanchez-Gomenez, L., GonzalezMartinez, C., Chiralt, A., and Chafer, M. 2010. Physical and antimicrobial properties of chitosan-tea tree essential oil composite films. Journal of Food Engineering. 98: 443-452. 31.Sayyahi, Z., Beigmohammadi, F., and Shoaiee, Sh. 2017. Optimization of Starch Biopolymer Enriched with Chitosan Containing Rosemary Essential Oil and its Application in Packaging of Peanuts. Nutrition and Food Sciences Research. 4: 19-28. 32.Shahidi, F. 2005. Bailey, S, Industrial oil and Fat Products. (6thedn) John wiley and sons, Inc, Simultaneously in Canada. 33.Tongdeesoontorn, W., Mauer, L., Wongroung, S., Sriburi, P., and Rachtanapun, P. 2011. Effect of Carboxymethyl cellulose concentrationon physical properties of biodegradable cassava Starch- based films. Chemistry Central Journal. 5(6): 1-8. 34.Vilaseca, F., Mendez, J.A., Pelach, A., Liop, M., Canigueral, W., Girones, J., Touron, X., and Mutje, P. 2007. Composite materials derived from biodegradable starch polymer and jute straneds. Process Biochemistry. 42: 329- 334. 35.Wang, Y., Li A.Y., Luo Y., Huang, M., and Liang, Z. 2009. Synthesis and characterization of a novel biodegradable thermoplastic shape memory polymer. Materials Letters. 63: 347–349. 36.Zobel, H. F. 1984. Gelatinization of starch and mechanical properties of starch pastes. 285-309, In: whistler, R.L., Bmiller, J.N. and paschal, E.F.(eds.).Starch: chemistry and technology. Second Edition. Academic press, Inc. Orlando, San Diego, New York, London, Toronto, Montreal, Sydney, Tokyo. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 773 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 599 |