
تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 623 |
تعداد مقالات | 6,502 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,640,483 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,234,893 |
تأثیر سطوح مختلف پودر پوست پرتقال (Citrus sinensis) در جیره بر عملکرد رشد ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) | ||
مجله بهره برداری و پرورش آبزیان | ||
مقاله 3، دوره 7، شماره 4، اسفند 1397، صفحه 21-28 اصل مقاله (333.16 K) | ||
نوع مقاله: مقاله کامل علمی - پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22069/japu.2019.13727.1396 | ||
نویسندگان | ||
جواد الله بیگی چم جنگلی1؛ عبدالمجید حاجی مرادلو* 2؛ حامد پاک نژاد3 | ||
1دانشآموخته کارشناسیارشد، گروه تکثیر و پرورش آبزیان، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
2استاد، گروه تکثیر و پرورش آبزیان، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
3دانشیار، گروه تکثیر و پرورش آبزیان، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
چکیده | ||
گزارشهای زیادی دربارهی اثر گیاهان داروئی بهعنوان محرک رشد و تغذیه در گونههای مختلف آبزیان ثبت شده است، با توجه به توسعه سیستمهای متراکم پرورشی آبزیان و ضرورت استفاده از گیاهان داروئی بهعنوان محرک رشد مطالعه حاضر انجام گردید. هدف از این مطالعه تعیین تاثیر جیرههای غذایی حاوی سطوح مختلف پوست پرتقال (Citrus sinensis) بر شاخصهای رشد ماهی کپور معمولی (Cypinus carpio) بود. بدین منظور240قطعه بچه ماهی با میانگین وزن (20/50±0/13گرم) در12تانک فایبر گلاس150لیتری توزیع شد و با جیرههای غذایی حاوی سطوح 0، 1، 3 و 5 گرم در کیلوگرم پودر پوست پرتقال اضافهشده به غذای تجاری در 3 تکرار به مدت 56 روز غذادهی شدند. تغذیه ماهیان در دوره آزمایش 2 بار در روز و به میزان 3 % وزن زنده صورت گرفت.در انتهای دوره عملکرد رشد اندازهگیری شد . مقایسه میانگینها در بین تیمارهای پرورشی نشان می-دهد که با افزایش پوست پرتقال در جیره غذایی تا 5 گرم در کیلوگرم سبب بهبود تمام فاکتورهای مربوط به رشد گردید اما هیچ گونه اختلاف معناداری بین تیمارهای آزمایشی در تمام شاخصهای رشد شامل وزن اولیه، وزن نهایی، طول اولیه، طول نهایی، افزایش وزن بدن، ضریب رشد ویژه، افزایش وزن روزانه، درصد افزایش وزن بدن، فاکتور وضعیت، ضریب تبدیل غذایی مشاهده نشد (05/0>P)، این مسئله ممکن است ناشی از عدم استفاده از دوزهای مناسب و یا دوره کم غذادهی با جیره اصلاحی بوده باشد. بر اساس نتایج بررسی حاضر هیچ گونه تفاوت معناداری در تمام فاکتورهای مربوط به رشد ماهی با غذای حاوی پوست پرتقال نسبت به گروه شاهد مشاهده نشد. | ||
کلیدواژهها | ||
کلمات کلیدی : پوست پرتقال؛ محرک رشد؛ بچه ماهی کپور معمولی؛ شاخصهای رشد | ||
سایر فایل های مرتبط با مقاله
|
||
مراجع | ||
Acar, Ü., Kesbiç, O.S., Yılmaz, S., Gültepe, N., and Türker, A. 2015. Evaluation of the effects of essential oil extracted from sweet orange peel (Citrus sinensis) on growth rate of tilapia (Oreochromis mossambicus) and possible disease resistance against Streptococcus iniae. Aquaculture. 437: 282-286.
Alderman, D.J., and Hastings, T.S. 1998. Antibiotic use in aquaculture: development of antibiotic resistance–potential for consumer health risks. International Journal of Food science and Technology, 33(2): 139-155. Agu, P.N., Oluremi, O.I.A., and Tuleun, C.D. 2010. Nutritional evaluation of sweet orange (Citrus sinensis) fruit peel as feed resource in broiler production. Int. J. Poult. Sci. 9(7): 684-688. Adams, C.A. 2005. Nutrition based health. Feed International. 2: 25-28. Chee, H.Y., Kim, H., and Lee, M.H. 2009. In vitro antifungal activity of limonene against Trichophyton rubrum. Mycobiology. 37(3): 243-246. Chesson, A. 1987. Supplementary enzymes to improve the utilization of pig and poultry diets. Recent Advances in Animal Nutrition.1987: 71-89. Citarasu, T. 2010. Herbal biomedicines a new opportunity for aquaculture industry. Aquaculture International. 18(3): 403-414. Fukada, H., Furutani, T., Shimizu, R., and Masumoto, T. 2014. Effects of yuzu (Citrus junos) peel from waste as an aquaculture feed supplement on growth, environmental load, and dark muscle discoloration in yellowtail Seriola quinqueradiata. Journal of Aquatic Food Product Technology. 23(5): 511-521. Gültepe, N., Bilen, S., Yılmaz, S., Güroy, D., and Aydın, S. 2014. Effects of herbs and spice on health status of tilapia (Oreochromis mossambicus) challenged with Streptococcus iniae. Acta Veterinaria Brno. 83(2): 125-131. Lee, J.Y., and Gao, Y. 2012. Review of the application of garlic, Allium sativum, in aquaculture. Journal of the World Aquaculture Society. 43(4): 447-458. Metz, J.R., Van Den Burg, E.H., Bonga, S.E.W., and Flik, G. 2003. Regulation of branchial Na+/K+-ATPase in common carp Cyprinus carpio L. acclimated to different temperatures. Journal of Experimental Biology. 206: 2273-2280. MacLennan, A.H., Wilson, D.H., and Taylor, A.W. 2002. The escalating cost and prevalence of alternative medicine. Preventive Medicine. 35(2): 166-173. Moreira, M.R., Ponce, A.G., Del Valle, C.E., and Roura, S.I. 2005. Inhibitory parameters of essential oils to reduce a foodborne pathogen. LWT-Food Science and Technology. 38(5): 565-570. Parle, M., and Chaturvedi, D. 2012. Orange: Range of benefits. International Research Journal of harmacy. 3(7): 59-63. Rattanachaikunsopon, P., and Phumkhachorn, P. 2009. Protective effect of clove oil-supplemented fish diets on experimental Lactococcus garvieae infection in tilapia. Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry, 73(9): 2085-2089. Santoso, U., Lee, M.C., and Nan, F.H. 2013. Effects of dietary katuk leaf extract on growth performance, feeding behavior and water quality of grouper Epinephelus coioides. Aceh International Journal of Science and Technology. 2(1). Satari, M., Shahsavani, D., and Shafiee, Sh. 2003. Ichyhyology(2). Haghshenass publication. Press, 502p. Sharma, N., and Tripathi, A. 2008. Effects of Citrus sinensis L. Osbeck epicarp essential oil on growth and morphogenesis of Aspergillus niger (L.) Van Tieghem. Microbiological Research. 163(3): 337-344. Smith, D.C., Forland, S., Bachanos, E., Matejka, M., and Barrett, V. 2001. Qualitative analysis of citrus fruit extracts by GC/MS: an undergraduate experiment. The Chemical Educator. 6(1): 28-31. Turchini, G.M., Mentasti, T., Froyland, L., Orban, E., Caprino, F., Moretti, V.M., and Valfre, F. 2003. Effects of alternative dietary lipid sources on performance, tissue chemical composition, mitochondrial fatty acid oxidation capabilities and sensory characteristics in brown trout. Aquaculture. 225(1-4): 251-267. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 582 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,132 |