
تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 623 |
تعداد مقالات | 6,502 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,655,497 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,259,387 |
اثر کاهش سطح پروتئین جیره و استفاده از لیزین و متیونین محافظتشده بر عملکرد گاوهای شیرده هلشتاین در اوایل دوره شیردهی | ||
نشریه پژوهش در نشخوار کنندگان | ||
مقاله 4، دوره 6، شماره 2، شهریور 1397، صفحه 43-60 اصل مقاله (2.53 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22069/ejrr.2018.14448.1628 | ||
نویسندگان | ||
آرمان رستمی1؛ عثمان عزیزی* 2؛ حسین جهانی عزیزآبادی2 | ||
1دانشجو - گروه علوم دامی، دانشکده کشاو.رزی، دانشگاه کردستان، سنندج، ایران | ||
2گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان، سنندج، ایران | ||
چکیده | ||
سابقه و هدف: در مطالعات پیشین در جیرههای کم پروتئین، عمدتاً از منابع خالص متیونین یا منابع توأم لیزین و متیونین استفاده شده و در مطالعات محدودی از منبع خالص لیزین محافظتشده جهت متعادل کردن نسبت لیزین به متیونین استفاده شده است. به نظر میرسد که بررسی اثر استفاده انفرادی و همزمان اسیدهای آمینه محافظتشده لیزین و متیونین در جیرههای کم پروتئین برای دستیابی به حداکثر عملکرد خصوصاً در اوایل دوره شیردهی مفید باشد. بنابراین هدف از این مطالعه، بررسی اثر کاهش سطح پروتئین جیره و استفاده انفرادی و همزمان از اسیدهای آمینه محافظتشده لیزین و متیونین بر تولید و ترکیبات شیر و غلظت متابولیت های شیمیایی خون گاوهای شیرده هلشتاین در اوایل دوره شیردهی بود. مواد و روشها: در این مطالعه از 8 رأس گاو شیرده هلشتاین با میانگین روزهای شیردهی 37±89 روز در قالب طرح تکرار در زمان در دو دوره سه هفته ای (17 روز عادت دهی و 4 روز نمونه گیری) استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل: 1) جیره پایه فرموله شده با 17/8 درصد پروتئین خام، 2) جیره فرموله شده با 16/5 درصد پروتئین خام بهعلاوه 6 گرم در روز لیزین محافظتشده ، 3) جیره فرموله شده با 16/5 درصد پروتئین خام همراه با 13 گرم در روز متیونین محافظتشده ، 4) جیره فرموله شده با 16/5 درصد پروتئین خام همراه با 6 گرم لیزین و 13 گرم متیونین محافظتشده از تجزیه شکمبهای بودند. یافتهها: نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که ماده خشک مصرفی، درصد چربی و پروتئین شیر، نسبت مولی اسیدهای چرب فرار، pH مایع شکمبه و قابلیت هضم ظاهری مواد مغذی تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفتند (0.05<P). نتایج مقایسات مستقل در تولید شیر و بازدهی خوراک مصرفی نشان داد که کاهش سطح پروتئین جیره و افزودن لیزین و متیونین محافظتشده به صورت انفرادی و همزمان موجب افزایش معنیداری تولید شیر و بازده خوراک مصرفی در بیشتر تیمارها نسبت به گروه شاهد شد (0.05>P). اما در مقایسات مستقل بین تیمار لیزین و متیونین محافظتشده در تولید شیر و بازدهی خوراک مصرفی اختلاف معنیداری وجود نداشت (0.05<P). افزودن لیزین و متیونین محافظتشده از تجزیه شکمبهای بهصورت انفرادی و همزمان موجب کاهش معنیدار (0.05>P) غلظت نیتروژن اورهای شیر نسبت به گروه شاهد شد (به ترتیب 12/36، 12/74، 13/12، نسبت به 15/37). افزودن متیونین و لیزین محافظتشده از تجزیه شکمبهای (بهصورت انفرادی و همزمان باهم) موجب افزایش معنیدار غلظت آلبومین و پروتئین کل سرم نسبت به گروه شاهد شد (0.05>P). در گاوهای دریافتکنندهی متیونین محافظتشده از تجزیه شکمبهای غلظت نیتروژن اورهای سرم نسبت به تیمار شاهد کمتر بود (0.05>P). افزودن متیونین محافظتشده از تجزیه شکمبهای (بهصورت انفرادی و همزمان با لیزین) موجب افزایش معنیدار غلظت گلوکز سرم گاوها در اوایل دوره شیردهی شد (0.05>P). نتیجهگیری: نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که با کاهش میزان پروتئین جیره از 17/8 درصد به 16/5 درصد در اوایل دوره شیردهی و استفاده از اسیدهای آمینه محافظتشده لیزین و متیونین بدون تأثیر منفی بر عملکرد، بازده استفاده از نیتروژن خوراک افزایش یافت. همچنین نتایج حاصل از این مطالعات نشان داد که استفاده توأم از لیزین و متیونین محافظتشده از تجزیه شکمبهای نسبت به استفاده انفرادی از آنها سبب بهبود بیشتری بر عملکرد گاوهای شیرده در اوایل دوره شیردهی شد. | ||
کلیدواژهها | ||
اسیدهای آمینه محافظتشده؛ بازده نیتروژن؛ تولید شیر؛ گاوشیرده؛ گلوکز | ||
مراجع | ||
1. Benefield, B., Patton, R., Stevenson, M. and Overton, T. 2006. Evaluation of rumen-protected methionine (RP-Met) sources and period length on performance of lactating dairy cows within latin squares. J. Anim. Sci. 84: 76. 2. Berthiaume, R., Thivierge, M., Patton, R., Dubreuil, P., Stevenson, M., McBride, B. and Lapierre, H. 2006. Effect of ruminally protected methionine on splanchnic metabolism of amino acids in lactating dairy cows. J. Dairy. Sci. 89: 1621-1634. 3. Blum, J.W., Bruckmaier, R.M. and Jans, F. 1999. Rumen-protected methionine fed to dairy cows: bioavailability and effects on plasma amino acid pattern and plasma metabolite and insulin concentrations. J. Dairy. Sci. 82: 1991-1998. 4. Broderick, G.A., Stevenson, M.J. and Patton, R.A. 2009. Effect of dietary protein concentration and degradability on response to rumen-protected methionine in lactating Dairy cows. J. Dairy. Sci. 92: 2719-2728. 5. Broderick, G.A., Stevenson, M.J., Patton, R.A., Lobos, N.E. and Colmenero, J.J. 2008. Effect of supplementing rumen-protected methionine on production and nitrogen excretion in lactating dairy cows1. J. Dairy. Sci. 91: 1092-1102. 6. Calsamiglia, S., Busquet, M., Cardozo, P., Castillejos, L. and Ferret, A. 2007. Invited review: essential oils as modifiers of rumen microbial fermentation. J. Dairy. Sci. 90: 2580-2595. 7. Canfield, R.W., Sniffen, C.J. and Butler, W.R. 1990. Effects of excess degradable protein on postpartum reproduction and energy balance in dairy cattle. J. Dairy. Sci. 73: 2342 - 2349. 8. Chung, Y., Bateman, H., Williams, C., Stanley, C., Gantt, D., Braud, T., Southern, L., Ward, J., Hoyt, P. and Sod, G. 2006. Effects of methionine and lysine on fermentation in vitro and in vivo, nutrient flow to the intestine, and milk production. J. Dairy. Sci. 89: 1613-1620. 9. Davidson, S., Hopkins, B., Diaz, D., Bolt, S., Brownie, C., Fellner, V. and Whitlow, L. 2003. Effects of amounts and degradability of dietary protein on lactation, nitrogen utilization, and excretion in early lactation Holstein cows. J. Dairy. Sci. 86: 1681-1689. 10. Dinn, N.E., Shelford, J.A. and Fisher, L.J. 1998. Use of the Cornell net carbohydrate and protein system and rumen-protected lysine and methionine to reduce nitrogen excretion from lactating dairy cows. J. Dairy. Sci. 81: 229-237. 11. Donkin, S.S., Varga, G.A., Sweeney, T.F. and Muller, L.D. 1989. Rumen-protected methionine and lysine: effects on animal performance, milk protein yield, and physiological measures. J. Dairy. Sci. 72: 1484-1491. 12. Eldon, J., Olafsson, T. H. and Thorsteinsson, T. H. 1988. The relationship between blood and fertility parameters in post-partum dairy cows. Acta Veterinaria Scandinavia, 29: 393-399. 13. Ferguson, J.D. and Chalupa, W. 1989. Impact of protein nutrition on reproduction in dairy cows. J. Dairy. Sci. 72: 746-766. 14. Folman, Y., Rosenberg, M., Herz, Z. and Davidson, M. 1973. The relationship betwen plasma progesterone concentration and conception in post - partum dairy cows maintained on two levels of nutrition. Journal of Reproduction and Fertility. 34: 267 - 78. 15. Gustafsson, A.H., and Palmquist, D.L. 1993. Diurnal variation of rumen ammonia, serum urea, and milk urea in dairy cows at high and low yields. J. Dairy. Sci. 76: 475–484. 16. Hankins J. 2006. The role of albumin in fluid and electrolyte balance. Journal of Infusion Nursing. 29: 260–265. 17. Hof, G., Vervoorn, M., Lenaers, P. and Tamminga, S. 1997. Milk urea nitrogen as a tool to monitor the protein nutrition of dairy cows. J. Dairy. Sci. 80: 3333-3340. 18. Jordan, E.R., Chapman, T.E., Holtan, D.W., and Swanson, L.V. 1983. Relationship of dietary crude protein to composition of uterine secretions and blood in highproducing postpartum Dairy cows. J. Dairy. Sci. 66: 1854–1862. 19. Le Blanc, S.J., Leslie, K.E. and Duffield, T.F. 2005. Metabolic predictors of displaced abomasum in dairy cattle. J. Dairy. Sci. 88: 159-170. 20. Leonardi, C., Stevenson, M. and Armentano, L.E. 2003. Effect of two levels of crude protein and methionine supplementation on performance of dairy cows. J. Dairy. Sci. 86: 4033-4042. 21. Mackiewicz A. 1997. Acute phase proteins and transformed cells. International Review of Cytology 170: 225–300. 22. Moorby, J.M., Dewhurst, R.J., Evans, R. and Fisher, W. 2002. Effects of level of concentrate feeding during the second gestation of Holstein-Friesian dairy cows. 2. Nitrogen balance and plasma metabolites. J. Dairy. Sci. 85: 178-189. 23. NRC. 2001. Nutrient Requirements of Dairy Cattle. 7th rev. ed. Natl. Acad. Sci., Washington, DC. 24. Oltner, R., Emanuelson, M. and Wiktorsson, H. 1985. Urea concentration in milk in relation to milk yield, live weight, lactation number, and amount and composition of feed given to Dairy cows. Livest. Prod. Sci. 12: 47–52. 25. Opsomer, G.. Grohn, Y.T.; Hertl, J.; Laevens, H.; Coryn, M. and de Kruif, A. 1999. Protein metabolism and the resumption of ovarian cyclicity post partum in high yielding Dairy cows. Reproduction in Domestic Animals, Suppl. 6: 54-57. 26. Opsomer, G.; Grohn, Y.T., Hertl, J., Coryn, M., Deluyker, H. and de Kruif, A. 2000. Risk factors for post partum ovarian dysfunction in high producing Dairy cows in Belgium: a field study. Theriogenology. 53: 841-857. 27. Pisulewski, P., Rulquin, H., Peyraud, J. and Verite, R. 1996. Lactational and systemic responses of dairy cows to postruminal infusions of increasing amounts of methionine. J. Dairy. Sci. 79: 1781-1791. 28. Prinsen B.H .2004. Albumin turnover: experimental approach and its application in health and renal diseases. Clinica Chimica Acta. 347: 1–14. 29. Rode, L., Fujeieda, T ,.Sato, H., Suzuki, H., Julien, W. and Sniffen, C. 1994. Rumen-protected amino acid (RPAA) supplementation to dairy cows pre-and post parturition. J. Dairy. Sci. 77: 243. 30. SAS Institute Inc. 2014. SAS User’s Guide. Version 9.4. SAS Inst. Inc., Cary, NC. 31. Socha, M.T., Putnam, D.E., Garthwaite, B.D., Whitehouse, N.L., Kierstead, N.A., Schwab, C.G., Ducharme, G.A. and Robert, J.C. 2005. Improving intestinal amino acid supply of pre- and postpartum dairy cows with rumen-protected methionine and lysine. J. Dairy. Sci. 88: 1113-1126. 32. Tamminga, S. 1996. A review on environmental impacts of nutritional strategies in ruminants. J. Anim. Sci. 74: 3112-3124. 33. Van Keulen, J. and Young, B. 1977. Evaluation of acid-insoluble ash as a natural marker in ruminant digestibility studies. J .Anim. Sci. 44: 282-287. 34. Van Saun, R. J. 2004. Metabolic profiling and health risk in transition cows. Proc. Am. Assoc. Bov. Pract. 37: 212-213. 35. Van Soest, P.V., Robertson, J. and Lewis, B. 1991. Methods for dietary fiber, neutral detergent fiber, and no starch polysaccharides in relation to animal nutrition. J. Dairy. Sci. 74(10): 3583-3597. 36. Wang, C., Liu, H., Wang, Y., Yang, Z., Liu, J., Wu, Y., Yan, T. and Ye, H. 2010. Effects of dietary supplementation of methionine and lysine on milk production and nitrogen utilization in dairy cows. J. Dairy. Sci. 93: 3661-3670. 37. Wu, Z., Fisher, R., Polan, C. and Schwb, C. 1997. Lactational performance of cows fed low or high ruminally undegradable protein prepartum and supplemental methionine and lysine postpartum1. J. Dairy. Sci. 80: 722-729. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 815 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,060 |