
تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 622 |
تعداد مقالات | 6,489 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,608,756 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,200,207 |
اثر سطوح مختلف پروبیوتیک پروتکسین در جایگزین شیر بر عملکرد و فراسنجههای خونی برههای شیرخوار زل | ||
نشریه پژوهش در نشخوار کنندگان | ||
مقاله 4، دوره 6، شماره 1، خرداد 1397، صفحه 49-68 اصل مقاله (602.65 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22069/ejrr.2018.14270.1602 | ||
نویسندگان | ||
یداله چاشنی دل* 1؛ مهدی بهاری2؛ سید ماکان موسوی کاشانی3 | ||
1دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری- گروه علوم دامی | ||
2گروه علوم دامی دانشگاه علوم کشاورزی ساری | ||
3وزارت جهاد کشاورزی | ||
چکیده | ||
سابقه و هدف: استفاده از پروبیوتیکها به منظور افزایش عملکرد، بهبود وضعیت سلامت و تعدیل اکوسیستم شکمبه دامهای شیرخوار یک جایگزین مناسب برای آنتیبیوتیکها محسوب میشود و سبب رشد و پرورش برههای سالم و پرتوان برای جایگزینی میشهای مولد و قوچهای بالغ گله میگردد. همچنین پروبیوتیکها (زیستیارها) میتوانند راه حل مناسبی به منظور حفظ تعادل جمعیت میکروبی و بهبود شرایط تخمیر شکمبه، ارتقاء سیستم ایمنی و افزایش تولید حیوانات نشخوارکننده جوان باشند. بنابراین، هدف انجام آزمایش حاضر بررسی اثرات افزودن سطوح مختلف پروبیوتیک پروتکسین در جایگزین شیر بر عملکرد و فراسنجههای خونی برههای نر شیرخوار زل بود. مواد و روشها: برای انجام این تحقیق تعداد 24 رأس بره نر زل در سن 10 روزگی با میانگین وزن زنده (.350±.54) کیلوگرم در قالب در 4 تیمار آزمایشی و 6 بره (تکرار) در هر تیمار در جایگاههای انفرادی به مدت 60 روز مورد آزمایش قرار گرفتند. نمونهگیریها در چهار دوره پانزده روزه انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل تیمار شاهد (بدون افزودن پروبیوتیک)، و به ترتیب تیمار شاهد به علاوه 3 (cfu/g 109× 3)، 6 (cfu/g 109 × 6) و 9 (cfu/g 109 × 9) گرم پروبیوتیک در جایگزین شیر مصرفی روزانه بود. یافتهها: نتایج میانگین مصرف خوراک نشان داد که اختلاف آماری معنیداری فقط در 15 روز اول آزمایش بین تیمارها مشاهده شد؛ طوری که تیمار شاهد دارای کمترین و تیمار 9 گرم پروبیوتیک دارای بالاترین مقادیر بود (05/0>P). در صفت میانگین افزایش وزن روزانه در بین تیمارها اختلاف معنیداری در تمام دورههای آزمایش مشاهده شد (05/0>P)، طوری که تیمار 9 گرم پروبیوتیک نسبت به سایر تیمارها دارای مقادیر بیشتری بود. نتایج ضریب تبدیل غذایی نشان داد که اختلاف آماری معنیداری در 30 و 45 روز آزمایش مشاهده شد (05/0>P)، طوری که در تیمار 9 گرم پروبیوتیک ضریب تبدیل غذایی به طور معنی داری نسبت به تیمار شاهد دارای مقادیر کمتری بود. نتایج اسکور مدفوع نشان داد در پایان روز 45 و 60 آزمایش اختلاف آماری معنیداری بین تیمارها مشاهده شد (05/0>P)، طوری که بره-های دریافت کننده 9 گرم پروبیوتیک نسبت به تیمار شاهد دارای قوام مدفوع بالاتری بودند. میانگین گوارشپذیری ظاهری مواد مغذی در بین تیمارها نشان از تفاوت آماری معنیداری در مقادیر ماده خشک، الیاف نامحلول در شوینده خنثی و الیاف نامحلول در شوینده اسیدی داشت (05/0>P) که تیمار 9 گرم پروبیوتیک دارای مقادیر بالاتری نسبت به سایر تیمار بود. نتایج حاصل از فراسنجههای خونی نشان داد که در خونگیری پایان 30 روزگی اختلاف آماری معنیداری در تمام فراسنجهها به جز آلبومین وجود داشت (05/0>P). همچنین در خونگیری پایان 60 روزگی اختلاف آماری معنیداری در تمام فراسنجهها به جز کلسترول، لیپوپروتئین با دانسیته بالا و لیپوپروتئین با دانسیته پایین وجود داشت (05/0>P). آنالیز دادههای مربوط به صفات لاشه نشان داد که در صفات وزن زنده، درصد لاشه پر و خالی، درصد نیم لاشه و طول لاشه، اختلاف آماری معنیداری بین تیمارهای آزمایشی مشاهده شد (05/0>P)، طوری که تیمار 9 گرم پروبیوتیک در صفات مذکور نسبت به سایر سطوح پروبیوتیک دارای عملکرد بهتری بود. | ||
کلیدواژهها | ||
عملکرد؛ فراسنجههای خونی؛ پروبیوتیک؛ برههای شیرخوار زل؛ جایگزین شیر | ||
مراجع | ||
1. Abaadi, M.H., Dehghan Bonadaki, M., and Zali, A. 2013. The effect of feeding of bacterial probiotic in milk or starter on growth performance, health, blood and rumen parameters of suckling calves. Research on Animal Production. 4: 57-69. 2. Abdel-Salam, A.M., Zeitoun, M.M., and Abdelsalam, M.M. 2014. Effect of Synbiotic Supplementation on Growth Performance, Blood Metabolites, Insulin and Testosterone and Wool Traits of Growing Lambs. Journal of Biological Science. 14: 292- 298. 3. Agarwal, N., Kamra, D.N., Chaudhary, L.C., Sahoo, A., and Pathak, N.N. 2002. Microbial status and rumen enzyme profile of crossbred calves fed on different microbial feed additives. Letters in Applied Microbiology. 34: 329-36. 4. Agazzi, A., Tirloni, E., Stella, Maroccolo, S., Ripamonti, C.S., Bersani, B., Michela Caputo, J., Dell’Orto, V., Rota, N., and Savoini, G. 2014. The effects of the administration of a species-specific probiotic addition to milk replacer on calf health and performance during the first month of life. Annals of Animal Science. 1: 101–115. 5. AOAC. 1995. Official methods of analysis. (16th ed.) Association of Official Analytical Chemists. Arlington, USA. 6. Alsayadi, M., Al Jawfi, Y., Belarbi, M., Soualem-Mami, Z., Merzouk, H., Sari, D.C., Sabri, F., and Ghalim, M. 2014. Evaluation of Anti-Hyperglycemic and Anti- Hyperlipidemic Activities of Water Kefir as Probiotic on Streptozotocin-Induced Diabetic Wistar Rats. Journal of Diabetes Mellitus. 28: 440-463. 7. Antunovic, Z., Speranda, M., Liker, B., Seric, V., Sencic, D., Domacinovic, M., and Sperandat, T. 2005. Influence of feeding the probiotic PioneerPDFM® to growing lambs on performances and blood composition. Acta Veterinaria. 55: 287-300. 8. Antunovic, Z., Speranda, M., Amidzic, D., Seric, V., and Stainer, Z. 2006. Probiotic applications in lamb’s nutrition. Krmiva, 48: 175-180. 9. Bach, A., Iglesias, C., and Devant, M. 2007. Daily rumen pH pattern of loose loose housed dairy cattle as affected by feeding pattern and live yeast supplementation. Journal of Animal Feed Science and Technology. 136: 146-153. 10. Bahari, M., Jafari Khorshidi, K., and Mousavi Kashani, S.M. 2014. Comparison the effect of adding three types of probiotics in consuming milk on performance and blood metabolites of Mazandaran native lambs. Indian Journal of Scientific Research. 4: 242-247. 11. Beauchemin, K.A., Yang, W.Z., Morgavi, D.P., Ghorbani, G.R., Kautz, W., and Leedle J.A.Z. 2003. Effects of bacterial direct fed microbials and yeast on site and extent of digestion, blood chemistry, and subclinical ruminal acidosis in feedlot cattle. Journal of Animal Science. 81: 1628-1640. 12. Chamoro, M. 2009. Environment, dam, management: Factors influencing passive transfer of immunoglobulins to neonatal calves. Veterinary Quarterly. 12: 1-7. 13. Desnoyers, M., Giger-Reverdin, S., Bertin, G., Duvaux-Ponter, C., and Sauvant, D. 2009. Meta-analysis of the influence of Saccharomyces cerevisiae supplementation on ruminal parameters and milk production of ruminants. Journal of Dairy Science. 92: 1620-1632. 14. Dimova, N., Baltadjieva, M., Karabashev, V., and Kalaydjiev, G. 2013. Effect of supplementation of probiotic zoovit in diets of calves of milk breed. Bulgarian Journal of Agricultural Science. 19: 98–101. 15. Duff, G.C., and Galyean, M.L. 2007. Recent advances in management of highly stressed, newly received feedlot cattle. Journal of Animal Science. 85: 823-40. 16. Falcao, H., and Japiassu, A.M. 2011. Albumin in critically ill patients: contraversis and recommondation. Revista Brasileira De Terapia Intensiva. 23: 87-95. 17. Fayed, A.M., El-Ashry, M.A., Youssef, K.M., Salem, F.A., and Aziz, H.A. 2005. Effect of feeding falvomycin or yeast as feed supplement on ruminal fermentation and some blood constituents of sheep in Sinai. Egyptian Journal of Nutrition and Feeds. 8: 619 – 634. 18. Fuller, R. 1989. Probiotics in man and animal. Journal of Applied Bacteriology. 66: 365-378. 19. Gadekar, Y.P., Shinde, A.K., Soren, N.M., and Karim, S.A. 2015. Effect different levels of Lactobacillus acidophilus culture on carcass traits and meat quality of Malpura lamb. Ruminant Science. 2: 229-234. 20. Gaggia, F., Mattarelli, P., and Biavati, B. 2010. Probiotics and prebiotics in animal feeding for safe food production. International Journal of Food Microbiology. 141: 15–28. 21. Guarner, F., and Malagelada, J.R. 2003. Gut flora in health and disease. Lancet. 361: 512- 519. 22. Hassan, S.A., and Mohammed, S.F. 2014. Effects of Saccharomyces cerevisiae supplementation on growth rate and nutrient digestibility in Awassi lambs fed diets with different roughage to concentrate ratios. Biochemistry and Biotechnology Research. 2: 37- 43. 23. Heinrichs, A., Jones, C., and Heinrichs, B. 2003. Effects of mannan oligosaccharide or antibiotics in neonatal diets on health and growth of dairy calves. Journal of Dairy Science. 86: 4064-4082. 24. Hussein, A.F. 2014. Effect of biological additives on growth indices and physiological responses of weaned Najdi ram lambs. Journal of Experimental Biology and Agricultural Sciences. 2: 598-607. 25. Issakowicz, J., Bueno, M.S., Sampaio, A.C.K., and Duarte, K.M.R. 2013 Effect of concentrate level and live yeast (Saccharomyces cerevisiae) supplementation Texel lamb performance and carcass characteristics. Livestock Scienc. 155: 44–52. 26. Jouany, J.P. 2006. Optimizing rumen functions in the close-up transition period and early lactation to drive dry matter intake and energy balance in cows. Animal Reproduction Science. 96: 250-264. 27. Kawakami, S., Yamada, T., Nakanishi, N., and CAI, Y. 2010. Feeding of lactic acid bacteria and yeast affects fecal flora of Holstein calves. Journal of Animal and Veterinary Advances. 10: 269–271. 28. Khuntia, A., and Chaudhary, I.C. 2002. Performance of male crossbred calves as influenced by substitution of grain by wheat bran and the addition of lactic acid bacteria to diet. Asian- Australasian Journal of Animal Sciences. 15: 188-194. 29. Kong, X.F., Wu, G.Y., and Yin, Y.L. 2011. Roles of phytochemicals in amino acid nutrition. Frontiers in Bioscience. 3: 372-384. 30. Larson, L.L., Owen, F.G. Albright, J.L., Appleman, R.D., Lamb, R.C., and Muller, L.D. 1977. Guidelines toward more uniformity in measuring and reporting calf experimental data. Journal of Dairy Science. 60: 989-991. 31. Lascano, G.J., Zanton, G.I., Suarez-Mena, F.X., and Heinrichs, A.J. 2009. Effect of limit feeding high- and low-concentrate diets with Saccharomyces cerevisiae on digestibility and on dairy heifer growth and first-lactation performance. Journal of Dairy Science. 92: 5100- 5010. 32. Lesmeister, K., Heinrichs, A., and Gabler, M. 2004. Effects of supplemental yeast (Saccharomyces cerevisiae) culture on rumen development, growth characteristics, and blood parameters in neonatal dairy calves. Journal of Dairy Science. 87: 1832-1839. 33. Meng, Q.W, Yan, L., Ao, X., Zhou, T.X., Wang, J.P., Lee, J.H., and Kim, I.H. 2010. Influence of probiotics in different energy and nutrient density diets on growth performance, nutrient digestibility, meat quality, and blood characteristics in growing-finishing pigs. Journal of Animal Science. 88: 3320-3326. 34. Mikulec, Z., Masek, T., Habrun, B., and Valpotic, H. 2010. The inflfluence of Saccharomyces cerevisiae supplementation to the diet of fattening lambs on gr rformance and rumen bacterial number. Veterinarski arhiv. 80: 695-703. 35. Mohamadi, P., and Dabiri, N. 2011. Effects of probiotic, prebiotic and synbiotic on performance and humoral immune response of female suckling calves. Asian-Australasian Journal of Animal Sciences. 25: 1255-1261. 36. Moslemipour, F., Moslemipour, F., and Mostafalo, Y. 2013. Effects of using probiotic and synbiotic in colostrum and milk on passive immunoglobulin transfer rate, growth and health parameters of calf. Small Ruminant Research. 4: 19-30. 37. Mukhtar, N., Sarwar, M., Nisa, M.U., and Sheikh, M.A. 2010. Growth response of growing lambs fed on concentrate with or without ionophores and probiotics. International Journal of Agricultural and Biological. 12: 734-738. 38. Nikoskelainen, S., Salminen, N., Bylund, S.G., and Ouwehand, A. 2002. Characterization of properties of human- and Dairy-derived probiotic for prevention of infectious disease in fish. Applied and Environmental Microbiology. 67: 2430-2435. 39. Noori, M., Alikhani, M., and Jahanian, R. 2016. Effect of partial substitution of milk with probiotic yogurt of different pH on performance, body conformation and blood biochemical parameters of Holstein calves. Journal of Applied Animal Research. 44: 221-229. 40. Panda, A.K., Rao, S.V.R., Raju, M.V.L.N., and Sharma, S.R. 2006. Dietary supplementation of Lactobacillus sporogenes on performance and serum biochemico-lipid profile of broiler chickens. Journal of Poultry Science. 43: 235-240. 41. Robinson, P.H., and Erasmus, L.J. 2009. Effects of analyzable diet components on responses of lactating dairy cows to Saccharomyces cerevisiae based yeast products: A systematic review of the literature. Journal of Animal Feed Science and Technology. 149: 185-198. 42. Riddell, J.B., Gallegos, A.J., Harmon, D.L., and Mcleod, K.R. 2010. Addition of a Bacillus based probiotic to the diet of pre ruminant calves: influence on growth, health, and blood parameters. Intern. Journal of Applied Research in Veterinary Medicine. 8: 78-85. 43. Rust, S.R., Metz, K., and Ware, D.R. 2000. Effects of Bovamine rumen culture on the performance and carcass characteristics of feedlot steers. Mich. Agric. Exp. Sta. Beef Cattle, Sheep, and Forage Sys. Research. Dem. Reproduction. 569: 22–26. 44. Soren, N.M., Tripathi, M.K., Bhatt, R.S., and Karim, S.A. 2013. Effect of yeast supplementation on the growth performance of Malpura lambs. Tropical Animal Health and Production. 45: 547-554. 45. Titi, H.H., Abdullah, A.Y., Lubbadeh, W.F., and Obeidat, B.S. 2008. Growth and carcass characteristics of male dairy calves on a yeast culture-supplemented diet. South African Journal of Animal Science. 38: 174-183. 46. Van Soest, P.J., Robertson, J.B., and Lewis, B.A. 1991. Methods for dietary fiber, neutral detergent fiber and non-starch polysaccharide in relation to animal nutrition. Journal of Dairy Science. 74: 3583- 3597. 47. Viturro, E., Konning, M., Kroemer, A., and Meyer, H.H.D. 2009. Cholesterol synthesis in the lactating cow: Induced expression of candidate genes. The Journal of Steroid Biochemistry and Molecular Biology. 115: 62-67. 48. Wang, Y., Xu, N., Xi, A., Ahmed, Z., Zhang, B., and Bai, X. 2009. Effects of Lactobacillus plantarum MA2 isolated from Tibet kefir on lipid metabolism and intestinal microflora of rats fed on high-cholesterol diet. Applied Microbiology and Biotechnology. 24: 341-5. 49. Xie, Ning., Cui, Yi., Yin,Ya-Ni., Zhao, Xin., and Yang, Jun. 2011. Effects of two Lactobacillus strains on lipid metabolism and intestinal microflora in rats fed a highcholesterol diet. BMC Complementary and Alternative Medicine. 11: 53-63. 50. Zhuang, G., Liu, X.M., Zhang, Q.X., Tian, F.W., Zhang, H., and Zhang, H.P. 2012. Research advances with regards to clinical outcome and potential mechanisms of the cholesterollowering effects of probiotics. Journal of Clinical Lipidology. 7: 501–507. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 902 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 526 |