
تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 622 |
تعداد مقالات | 6,489 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,610,081 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,200,569 |
آغشته سازی فیلم پلی اتیلن با اسانس آویشن دنایی(Thymmus daenesis) و مرزه کوهی(Satureja bakhtiarica) جهت کنترل اکسیداسیون چربی فیله قزل آلای رنگین کمان(Oncorhynchus mykiss)طی نگهداری کوتاه مدت در یخچال | ||
مجله بهره برداری و پرورش آبزیان | ||
مقاله 3، دوره 6، شماره 4، بهمن 1396، صفحه 21-31 اصل مقاله (273.79 K) | ||
نوع مقاله: مقاله کامل علمی - پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22069/japu.2018.6721.1219 | ||
نویسندگان | ||
محمود ناصری* ؛ غلامعباس قنبریان؛ آریا وزیر زاده | ||
دانشگاه شیراز | ||
چکیده | ||
در این تحقیق تاثیر آغشته سازی فیلم پلی اتیلن با اسانس آویشن دنایی (T. daenesis) و مرزه کوهی (S. bakhtiarica) برای کنترل اکسیداسیون چربی فیله قزل آلای رنگین کمان(O. mykiss) طی پانزده روز نگهداری در دمای یخچال بررسی شد. در فواصل سه روزه شاخص های حسی و کیفیت چربی بررسی شد و با نمونه شاهد (فیلم پلی اتیلن بدون پوشش اسانس) مقایسه گردید. استفاده از اسانس آویشن و مرزه در بسته بندی موجب محدودشدن فساد هیدرولیتیک گردید. مقادیر بیشتر مزدوج های دی ان در نمونهی شاهد، توسعه بیشتر فساد چربی در این تیمار را نشان داد در حالیکه افزایش محصولات اولیه اکسیداسیون چربی پس از آغشته سازی فیلم با اسانس آویشن و مرزه به ترتیب تا روز دوازدهم و پانزدهم مهار گردید. روند تولید محصولات ثانویه اکسیداسیون چربی پس از استفاده از اسانس در فیلم بسته بندی محدود شد اما اختلاف معنی داری ناشی از نوع اسانس مشاهده نگردید(p<0.05). استفاده از اسانس آویشن و مرزه موجب بهبود پذیرش کلی و طعم محصول شد. در طول دوره نگهداری ارزش شاخص های حسی تمامی نمونه ها کاهش یافت اما این تغییرات با نرخ بسیار بیشتری در نمونه شاهد پیش رفت. | ||
کلیدواژهها | ||
اسانس"فیلم پلی اتیلن"؛ آویشن دنایی"؛ مرزه کوهی"؛ قزل آلای رنگین کمان" | ||
مراجع | ||
pacing: 0px; -webkit-text-size-adjust:1. Al Kahtani, H.A., Abu Tarboush, H.M., Bajaber, A.S., Atia, M., Abou-Arab, A.A., and El Mojaddidi, M.A. 1996. Chemical changes after irradiation and post-irradiation storage in tilapia and Spanish mackerel. J. Food Sci. 91: 729–733. 2. AOAC. 2005: Official Method of Analysis (17th ed). Washington, DC: Association of Official Analytical. 3. Arashisara, S., Hisara, O., Kayab, M., and Yanik, T. 2004. Effects of modified atmosphere and vacuum packaging on microbiological and chemical properties of rainbow trout (Oncorynchus mykiss) fillets. Int. J. Food Microb. 97: 209–214. 4. Aubourg, S. 2001. Review: Loss of quality during the manufacture of canned fish products. Food Sci. Tech. Int. 7(3): 199-215. 5. Aubourg, S., Lehmann, I., and Gallardo, M.J. 2002. Effect of previous chilled storage on rancidity development in frozen horse mackerel (Trachurus trachurus). J. Sci. Food Agric. 82: 1764-1771. 6. Bligh, E.G., and Dyer, W.J. 1959. A rapid method of total lipid extraction and purification. Can. Biochem. Physiol. 37: 911-917. 7. Brody, A.L., Bugusu, B., Han, J.H., Koelsch Sand, C., and Mchugh, T.H. 2008. Innovative Food Packaging Solutions. J. of Food Sci. 73(8): 107-116. 8. Burt, S. 2004. Essential oils: their antibacterial properties and potential applications in foods_ a review. Int. J. Food Microb. 94(3): 223-53. 9. Chen, Y.-C., Nguyen, J., Semmens, K., Beamer, S., and Jaczynski, J. 2008. Chemical changes in omega-3-enhanced farmed rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) fillets during abusive-temperature storage. Food Control. 19: 599–608. 10.Çoban, O.E. 2013. Evaluation of essential oils as a glazing material for frozen rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) fillet. J. Food Proces. Preserv. 37: 759–765. 11.Cuesta, C., Romero, A., and Sanchez-Muniz, F.J. 2001. Fatty acid changes in high oleic acid sunflower oil during successive deep-fat frying of frozen foods. Food Sci. Technol. Int. 7: 317–328. 12.Egan, H., Kirk, R.S., and Sawyer, R. 1981. Oil and fat in Pearsons chemical analysis of foods, Pp: 536. New York .Longman Scientific and Technical Press. 13.Farmer, E.H. 1946. Peroxidation in relation to olefinic structure. Trans. Farad Soc. 42: 228– 236. 14.Garc_ıa-Arias, M.T., Pontes, E.A., Garc_ıa-Linares, M.C., Garc_ıa- Fern_andez, M.C., and F.J.S_anchez-Muniz. 2003. Cooking freezing reheating (CFR) of sardine (Sardina pilchardus) fillets. Effect of different cooking and reheating procedures on the proximate and fatty acid compositions. Food Chem. 83: 349–356. 15.Ghanbarzadeh, B., Pezeshki Najafabadi, A., Almasi, H. 2011. Antimicrobial edible films for food packaging. J. Food Sci. Technol. 8(31): 123-135. 16.Kim, R., and Labella, F. 1987. Comparison of analytical methods for monitoring autoxidation profiles of authentic lipids. J. lipid Res. 28: 1110-1117. 17.Kolakowska, A., Zienkowicz, L., Domiszewski, Z., and Bienkiewicz, G. 2006. Lipid changes and quality of whole of whole- and gutted Rainbow trout during storage in ice. Acta Ichthyologicaet Piscatoria, 36(1): 39-47. 18.Kroliczewska, B., Zawadzki, W., Skiba, T., Kopec, W., and Kroliczewski, J. 2008. The influence of baical skullcap root (Scutellaria baicalensis radix) in the diet of broiler chickens on the chemical composition of the muscles, selected performance traits of the animals and the sensory characteristics of the meat. Veteri.i Medic. 53(7): 373-380. 19.Lopez-Malo, A., Maris Alzamora, S., and Palou, E. 2005. Aspergillus flavus growth in the presence of chemical preservatives and naturally occurring antimicrobial compounds. Int. J. Food Microb. 99(2): 119-128. 20.Naseri, M., Abedi, E., Mohammadzadeh, B., Afsharnaderi, A. 2013. Effect of frying in different culinary fats on the fatty acid composition of silver carp. Food Scie. Nutr. 1(4): 292-297. 21.Naseri, M., Rezaei, M., Moieni, S., Hosseini, H., Eskandari, S. 2011. Effects of different filling media on the oxidation and lipid quality of canned silver carp (Hypophthalmichthys molitrix). Int J. Food Sci Technol. 46: 1149–1156. 22.Pol, I.E., Krommer, J., and Smid, E.J. 2002. Bioenergetic consequences of nisin combined with carvacrol towards bacillus cereus. Innov. Food Sci. Emerg. Technol. 3(1): 55-61. 23.Razavi-Shirazi, H. 2007. Marine technology products, storage and processing principles. Second edition, Pars neghar. Press. 325p. 24.Rezaei, M., Montazeri, N., Ershad Langrudi, H., Mokhayer, B., Parviz, P., and Nazarinia, A. 2007. The biogenic amines and bacterial changes of farmed rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) stored in ice. Food Chem. 103: 150–154. 25.Rezaei, M., and Hosseini, S.F. 2008. Quality assessment of farmed rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) during chilled storage. J. Food Sci. 6(73): 93-96. 26.Rodriguez, A., Carriles, N.M., Cruz, J., and Aubourg, P. 2008. Changes in the of farmed salmon (Oncorhynchus kisutch) with previous storage in slurry ice (-1.5 0C). L.W.T. 41: 1726-1732. 27.Samadian, F., Towhidi, A., Zeinoaldini, S., Karimi Torshizi, M.A., Ansari Pirsaraei, Z., Gholamzadeh, P., Taghizadeh, M. 2013. Effect of Dietary Addition of Thymus vulgaris, Mentha piperita, Cirtus lemon and Carum copticum Essential Oils on Beast Meat Quality of Male Broilers. Res. Anim. Product. 7(4): 78-92. 28.Sefidkon, F., Sadeghzadeh, L., Teimouri, M., Asgari, F., and Ahmadi, Sh. 2007. Antimicrobial effects of the essential oils of two Satureja species (S. Khuzistanica Jamzad and S. bachtiarica Bunge) in two harvesting time. Iranian J. Medicin. Aromat. Plant. 23(2): 174-182. 29.Setiyono, K.I. 2006. Factors affecting histamine level in Indonesian canned albacore tuna (Thunnus alalunga). M.Sc. Thesis, Norwegian College of Fishery Science. 64p. 30.Soltandalal, M.M., Bayat, M., Yazdi, M.H., Aghamiri, S., Moshkani, M.G., Mohtasab, T.P., Shojaei saddi, B. 2012. Evaluation of the antimicrobial effect of thyme essential oils on the strains of Staphylococcus aureus resistant to an antibiotic isolated from food. Scie. J. Kurdistan Uni. Medic. Sci. 17: 21-29. 31.Tafreshi, F., Javanmard, M., and Fahim danesh, M. 2013. Effect of polymer coated with essentials oil of rosemary on inhabitation of butter oxidation. J. Food Sci. Nov. Technol. 1: 37-48. 32.Weber, J., Bochi, V.C., Ribeiro, C.P., Victo´ rio, A.M., and Emanuelli, T. 2008. Effect of different cooking methods on the oxidation, proximate and fatty acid composition of silver catfish (Rhamdia quelen) fillets. Food Chem. 106: 140–146. 33.Zuta, P.C., Simpson, B.K., Zhao, X., and Leclerc, L. 2007. The effect of a-tocoferol on the oxidation of mackerel oil. Food Chem., 100: 800–807. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 418 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 547 |