
تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 622 |
تعداد مقالات | 6,489 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,607,826 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,199,711 |
بررسی میزان اکسیداسیون چربی در ناگت ماهی قزل آلای رنگین کمان Oncorhynchus mykiss حاوی عصاره جلبک قهوهای Iyengaria stellataطی نگهداری در دمای -18درجه سانتیگراد | ||
مجله بهره برداری و پرورش آبزیان | ||
مقاله 3، دوره 6، شماره 3، آبان 1396، صفحه 27-35 اصل مقاله (203.57 K) | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22069/japu.2017.4024 | ||
نویسندگان | ||
امید اسدی1؛ معظمه کردجزی* 2؛ بهاره شعبانپور2؛ سید مهدی اجاق2؛ انیسه جمشیدی1 | ||
1دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
2هیئت علمی | ||
چکیده | ||
al;">Iyengaria stellataبا توجه به میزان بالای اسیدهای چرب غیراشباع موجود در عضله ماهی و افزایش تقاضای مواد غذایی آماده مصرف مثل ناگت، اثر خواص آنتیاکسیدانی عصاره جلبک Iyengaria stellataروی ماندگاری ناگت ماهی قزلآلای رنگینکمان ) (Oncorhynchus mykissطی نگهداری در دمای -18درجه سانتیگراد بررسی شد. تیمارهای مطالعه شامل تیمار اول شاهد )ناگت بدون غوطهوری در محلول عصاره جلبک(، تیمار دوم )ناگت با غوطهوری در محلول یک درصد عصاره جلبک(، تیمار سوم )ناگت با غوطهوری در محلول دو درصد عصاره جلبک( و تیمار چهارم )ناگت با غوطهوری در محلول سه درصد عصاره جلبک( بود. آزمایشهای شیمیایی اسیدچرب آزاد، پراکسید و تیوباربیتوریک اسید در ماههای 2 ،1 ،0و 3طی نگهداری در دمای -18درجه سانتیگراد صورت پذیرفت. طبق نتایج طی دوره نگهداری در تمامی تیمارها میزان اسیدچرب آزاد، پراکسید و تیوباربیوتیک اسید افزایش معنیداری را نشان دادند ) .(p<0/05با توجه به آنالیز آماری در پایان دوره نگهداری تیمار سه درصد و شاهد به ترتیب کمترین و بیشترین میزان اسیدچرب آزاد، پراکسید و تیوباربیتوریک اسید را نشان دادند. نتایج این تحقیق مشخص کرد که، عصاره جلبک در کاهش نرخ فساد شیمیایی ناگتها طی نگهداری در دمای -18درجه سانتیگراد مؤثر است، و تیمار سه درصد بهترین عملکرد را نشان داد. | ||
کلیدواژهها | ||
جلبک؛ اکسیداسیون؛ ناگت؛ قزلآلای رنگینکمان | ||
مراجع | ||
1. Adeli, A., and Baghaaei, F. 2013. Production and supply of rainbow trout in iran and the world. World Journal of Fish and Marine Sciences. 53: 335-341. 2. A-Pereira de Abreu, D., Maroto, J., Rodriguez, K.V., and Cruz, J.M. 2011. Antioxidant from barley husks impregnated in film of low-density polyethylene and effect over lipid deterioration of frozen cod (Gadus mohua). Journal of Food Science and Agriculture. 92: 427-432. 3. Aubourg, S.P. 1993. Interaction of malondialdehyde with biological molecules new trends about reactivity and significance. Journal of Food Science and Technology. 28: 323-335. 4. Cakli, S., Kilinc, B., Cadum, A., Dincer, T., and Tolasa, S. 2006. Effect of gutting and ungutting on microbiological, chemical, and sensory properties of aquacultured sea bream (Sparus aurata) an sea bass (Dicentrarchus labrax) stored in ice. Journal of Food Science and Nutrition. 46: 519-527. 5. Chen, H., and Huang, Y. 2008. Rheological properties of HPMC enhanced surimi analyzed by small-and larg-strain tests-II: effect of water content and ingredients. Journal of Food Hydrocolloids. 22: 313-322. 6. Chidanandaiah, Keshri, R.C., and Sanyal, M.K. 2007. Effect of sodium alginate coating with preservatives the quality of meat patties during refrigerated (4 ͦC) storage. Journal of Food Muscle. 20: 275-292. 7. Cox, S., Abu-Ghannam, N., and Gupta, S. 2010. An assessment of the antioxidant and antimicrobial activity of six species of edible Irish seaweeds. International Food Research Journal. 17: 205-220. 8. Erkan, N., Ozden, O., Alakavuk, D.U., Yidirim, S.Y., and Lnugur, M. 2006. Spoilage and shelf life of sardines (Sardina plichardus) packed in modified atomospher. Journal of European Food Research Technology. 222: 667-673. 9. Eskandari, S., Hoseini, H., Hoseini, S.A., and Shirabi, A. 2013. The effect of antioxidation and antibacterial extracts of parsley on silver carp during storage at refrigerator temperature (4 °C). Journal of Food Science and Technology. 2: 165-172. 10.Guillen, M.D., and Ruiz, A. 2004. Formation of hydroperoxy and hydroxyal kenals during thermal oxidative degradation of sesame oil monitored by proton NMR. Journal of Food Lipid Science and Technology. 106: 680-687. 11.Igan, J.O., King, J.A., Pearson, A.M., and Gray, I.I. 1979. Influence of heme pigments, nitric and non-heme iron on development of warmed-over flavore (WOF) in cooked meat. Journal of Agriculture and Food. 27: 830-842. 12.Inanli, A., Oksuziepe, G., Ozpolat, E., and Coban, O. 2011. Effect of acetic acid and different salt concentrations on the shelf-life of caviar from rainbow trout (Oncorhyncuss mykiss). Journal of Animal and Veterinary Advance. 10: 3172-3178. 13.Kokilam, G., Vasuki, S., and Sajitha, N. 2013. Biochemical composition, alginic acid yield and antioxidant activity of brown seaweeds from Mandapam region, Gulf of Manner. Journal of Applied Pharnaceutical Science. 3: 99-104. 14.Kolakowska, A., Zienkowicz, L., Domiszewski, Z., and Bienkiewicz, G. 2006. Lipid changes and quality of whole and gutted rainbow trout during storage in ice. Acta Ichthyologicaet Piscatoria. 36(1): 39-47. 15.Lin, C.C., and Lin, C.S. 2005. Enhancement of the storage quality of frozen bonito fillet by glazing with tea extracts. Journal of Food Chemistry. 16(2): 169-175. 16.Luo, F., Liu, D., Ye, X., Wei, Y., and Liu F. 2009. Alginate–calcium coating incorporating nisin and EDTA maintains the quality of fresh northern snakehead (Channa argus) fillets stored at 4°C. Journal of Food Science and Agriculture. 89: 848-854. 17.Maftoonazad, N., Ramaswamy, H.S., and Marcotte, M. 2008. Shelf life extension of peaches through sodium alginate and methyl cellulose edible coatings. Journal of Food Science and Technology. 43: 951-957. 18.Masnium, P., Soottawat, B., and Visessanguan, W. 2005. Combination effect of phosphate and modified atmosphere on quality and shelf fish extension of refrigerate seabass slices. Journal of Food Science and Technology. 38: 745-756. 19.Mohammadi, E., Shabanpour, B., and Kordjazi, M. 2016. Evaluation of antioxidant and antibacterial activity of brown algae (Iyengaria stellata) collected from the shores of the Persian Gulf. Journal of Physiology and Biotechnology Agriculture. 20.Nomura, M., Kamogawa, H., Susanto, E., Kawagoe, C., Yasui, H., Hosokawa, M., and Miyashita, K. 2013. Seasonal variations of total lipid, fatty acid composition, and fucoxanthin contents of (Sargassum horneri) and (Cystoseria hakodatensis) from the northern seashore of Japan. Journal of Applied Phycology. 25: 1159-1169. 21.Ozyurt, G., Kuley, E., Ozkutuk, S., and Ozogul, F. 2009. Sensory, microbiological and chemical assessment of the freshness of red mullet (Mullus barbatus) and goldband goatfish (Upeneus moluccensis) during storage in ice. Journal of Food Chemistry. 114: 505-510. 22.Park, P.J., Shahidi, F., and Jeon, Y.J. 2004. Antioxidant activities of enzymatic extracts from and edible seaweed (sargassum horneri) using ESR spectroscopy. Journal of Food Lipids. 11: 15-27. 23.Rezaei, M., and Hosseini, S.F. 2008. Quality Assesssment of farmed rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) during chilled Storage. Journal of Food Science. 73: 93-96. 24.Rostamzad, H., Shabanpour, B., Kashaninejad, M., and Shabani, A. 2009. Inhibitory impacts of natural antioxidants (ascorbic and citric acid) and vacuum packaging on lipid oxidation in frozen Persian sturgeon fillets. Iranian Journal of Fisheries Sciences. 9: 279-292. 25.Shakila, R., Jeyasekaram, G., and Vijayalakshmi, S. 2005. Effect of vacuum packaging on the quality characteristics of seer fish (Scomberomorus commersonii) chuks during refrigerated storage. Journal of Food Science and Technology. 42: 438-443. 26.Venugopal, V. 2006. Seafood Processing. CRC Press. 485p. www.australianseafood.com 27.Yildiz, P.O. 2016. Effect of thyme and rosemary essential oils on the shelf-life of marinated rainbow trout. The Journal of Animal and Plant Sciences. 26: 665-673. 28.Zolfaghari, M. 2009. The effect of salt, packaged in vacuum and simultaneous effect of these on the shelf-life of fish fillets rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) during storage at a temperature of -4 °C. Journal of Food Science and Technology. 31: 35-44. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 272 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 469 |