
تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 626 |
تعداد مقالات | 6,517 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,747,612 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,318,056 |
نقش مواد ضد عفونی کننده در پرورش آبزیان زینتی | ||
نشریه حفاظت و بهره برداری از منابع طبیعی | ||
مقاله 10، دوره 6، شماره 1، شهریور 1396، صفحه 63-78 اصل مقاله (382.21 K) | ||
نوع مقاله: علمی-ترویجی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22069/ejang.2017.9445.1278 | ||
نویسندگان | ||
حمیده ذکریائی* ؛ اعظم امیربیک؛ محمد سوداگر | ||
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
چکیده | ||
بهطور کلی ضدعفونی، شامل مجموعه عملیاتی لست که با هدف نابودی میگروارگانیسمهای محیطی و.کلیه عوامل بیماریزا صورت میگیرد. ضدعفونی باید باکتریها، قارچها، ویروسها و انگلهای محیطی را به حدی برساند که تأثیر نامطلوب آنها روی سلامت ماهیان به حداقل یرسد. ضدعفونیکنندهها عموما در مدت کمی (طی چند دقیقه) اثر کرده و باکتریها و حتی برخی موارد ویروسها، قارچها و انگلها را نیز میکشند. برخی از مواد ضدعفونیکننده از جمله: پرمنگنات پتاسیم، فنولها، مالاشیت سبز، متیلن آبی، سورفکتانتها، کلرید سدیم، هالوژنها، آلدهیدها، کوزول، اوزون، گوگرد، آب اکسیژنه، قلیاها، ویرکناس، فلزات سنگین، الکلها، پراستیک اسید، آب الکترولیزشده اسیدی، نانهونقره، نانوسید و اشعه فرابنفش میباشد. ضدعفونیکنندههای خاصی که برای ضدعفونی سطوح بدن حیوانات و انسان بهکار میروند، آنتیسپتیک خوانده میشوند. ضدعفونی کنندهها معمولا به یکی از روشهای دهیدراتاسیون و خشک کردن میکروارگانیسم مثل: حرارت، ایجاد لایه ضخیم کننده در سطح میکروارگانیسم، اثر بر نفوذپذیری غشاء پلاسمایی سلول باخاصیت سورفاکتنت، اثر تخریب بر پروتئینهای داخلی بهخصوص آنزیمها و تغییر شرایط فیزیکی بر میکروارگانیسمها اثر میکنند. امروزه علاوه بر بیماریهای عفونی، باقیماندههای سموم کشاورزی، داروهای دامپزشکی، مواد آلی و غیرآلی در آبزیان از چالشهای مطرح بوده و ضروری است که تولیدات شیلاتی از دو نظر اقتصادی و بهداشتی مورد نظر قرار گیرند. ضدعفونی و گندزدایی در ماهیان نه تنها از نقطه نظر پیشگیری از بروز مشکلات بهداشتی ضروری میباشد، بلکه باعث افزایش بهرهوری و ارتقاء کیفیت تولیدات میگردد. | ||
کلیدواژهها | ||
ضدعفونیکننده؛ پرورش؛ آبزیان زینتی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 751 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,157 |