
تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 622 |
تعداد مقالات | 6,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,616,852 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,206,604 |
تائیر استفاده از مولتی آنزیم ناتوزیم بر شاخص بقای ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) در مواجهه با غلظتهای مختلف سم آبامکتین | ||
مجله بهره برداری و پرورش آبزیان | ||
مقاله 2، دوره 5، شماره 4، دی 1395، صفحه 13-23 اصل مقاله (239.73 K) | ||
نوع مقاله: مقاله کامل علمی - پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22069/japu.2017.11761.1317 | ||
نویسندگان | ||
حسن رضائی* 1؛ محمد فروهر واجارگاه2؛ احمد محمدی یل سویی2 | ||
1هیات علمی گروه محیط زیست دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
2دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده شیلات و محیط زیست ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
چکیده | ||
برخی از آفتکش ها، همچون آبامکتین دارای توانایی نفوذ و جذب از طریق پوست یا دستگاه گوارشی هستند؛ از طرفی، استفاده از انواع مولتیآنزیمهای خوراکی برای افزایش کارایی دستگاه گوارش آبزیان و افزایش فرآیند جذب رو به افزایش است. هدف از مطالعهی حاضر بررسی استفاده از مولتیآنزیم ناتوزیم در جیره غذایی ماهی کپور معمولی و تاثیر بر شاخص بقای ماهی در مواجهه با سم آبامکتین بود؛ به این منظور، ماهیان به دو تیمار با سه تکرار تقسیم شدند. هر گروه به مدت 8 هفته با دو رژیم غذایی متفاوت تغذیه شدند. 21 ماهی به مدت 96 ساعت در معرض غلظت 243/1 میلیگرم در لیتر آبامکتین قرار گرفت. تمام شرایط فیزیکو شیمیایی آب برای هر دو گروه در تمام مدت آزمایش مشابه بود و تنها تفاوت مربوط به رژیم غذایی میشد. در نهایت غلظت کشندهی آبامکتین در انتهای 96 ساعت تعیین شد. بدین منظور تعداد 147 ماهی به مدت 96 ساعت در معرض غلظتهای مختلف آبامکتین قرار گرفتند. تعداد مرگ و میر در بازههای زمانی 24،48، 72 و 96 ساعت محاسبه شد. تجزیه و تحلیل دادهها نشان داد بین میزان مرگ و میر ماهیان در گروه اول نسبت به گروه دوم تفاوت معناداری داشت (5/0>p). بیشترین میزان مرگ و میر مربوط به گروه اول بود. میزان غلظت کشنده آبامکتین برای گروه اول در پایان 96 ساعت برابر با 305/0 میلیگرم در لیتر بود. نتایج مطالعهی حاضر نشان داد استفاده از مولتی آنزیم ناتوزیم در جیرهی غذایی ماهی کپور میتواند باعث افزایش مرگ و میر ماهیان در مواجهه با آبامکتین شود. | ||
کلیدواژهها | ||
مولتی آنزیم ناتوزیم؛ سم آبامکتین؛ کپور معمولی؛ جیرهی غذایی | ||
مراجع | ||
1. Adilian, M. Taghizadeh, Imanpour, M. Mazandarani, M. 2013. The use of Natuzyme multi-enzyme in common crap (Cyprinus carpio) diet and its effect on gonadosomatic index. Second National Conference on Fisheries and Aquaculture, Iran. 2. Alabaster, J.S., and Lloyd, R. 1982. Water Quality Criteria for Freshwater Fish. Second edition. Butterworth Scientific, London, England. 359p. 3. Bela, Z., and Prasad, R. 2008. Impact of pollution on fresh and marine water resources. Journal of Pollution Research, 273: 461-466. 4. Bogut, I., Opačak, A., and Stević, I. 1995. “The influence of poly-enzymes added to the food on the growth of carp fingerlings (Cyprinus carpio L).” Aquaculture 129(1): 252. 5. Ghomi, M.R., Shahriari R., Faghani H., Nikoo M., and Elert E.V. 2012. Effects of exogenous dietary enzyme on growth, body composition, and fatty acid profiles of cultured great sturgeon Huso huso fingerlings. Aquaculture International, Vol. 20(2): 249–254. 6. Hedayati A., Forouhar M., Mohamadi A., Abarghoei S., and Hajiahmadyan M. 2014. Acute toxicity test of pesticide abamectin on common carp (Cyprinus carpio). Journal of Coastal Life Medicine, 2(11): 841-844. 7. Hidalgo, M.C., Urea, E., and Sanz, A. 1999. “Comparative study of digestive enzymes in fish with different nutritional habits. Proteolytic and amylase activities.” Aquaculture 170(3): 267–283. 8. Lin, Shimei, Kangsen Mai, and Beiping Tan. 2007. “Effects of exogenous enzyme supplementation in diets on growth and feed utilization in tilapia, Oreochromis niloticus x O. aureus.” Aquaculture research. 38(15): 1645–1653. 9. Lumaret, J.P., and Errouissi, F. 2002. Use of anthelmintic in herbivores and evaluation of risks for the non-target fauna of pastures. Veterinary Research, Vol. 33: 547–562. 10.Mazandarani, M., Taghizadeh, A., Adelian, M. and Imanpour, M. 2009. The use of Natuzyme multi-enzyme in common carp (Cyprinus carpio) diet and its effect on gonadosomatic index. Second National Conference on Fisheries and Aquaculture in Iran, Islamic Azad University, Bandar Abbas Branch, Iran. 11.McKellar, QA, and Benchaoui, HA. 1996. Avermectins and milbemycins. Journal of Veterinary Pharmacology and Therapeutics, 19: 331-351. 12.Moore, JC., DeRuiter, PC., Hunt, HW. 1993. Soil invertebrate/ microinvertebrate interactions: disproportionate effects of species on food web structure and function. Veterinary Parasitology, 48: 247–260. 13.Moran, Edwin, T., and James, McGinnis, 1968. “Growth of chicks and turkey poults fed western barley and corn grain-based rations: Effect of autoclaving on supplemental enzyme requirement and asymmetry of antibiotic response between grains.” Poultry Science 47(1): 152–158. 14.Nazifi, S., Firoozbakhsh, F., and Bolouki, M. 2000. Evaluation of serum biochemichal parameters in experimental intoxication with trichlorofon in silver carp (Hypophthalmichthys molitrix Valencrennes). Journal of the Faculty of Veterinary Medicine, 55: 55-60. 15.Novelli, A., Vieira, B.H., Cordeiro, D., Cappelini, L.T.D., Vieira, E.M., and Espíndola, E.L.G. 2011. Lethal effects of abamectin on the aquatic organisms Daphnia similis, Chironomus xanthus and Danio rerio. Journal of Chemosphere, Accepted 28 August 2011. 16.Pettersson, D., and Åman, P. 1989. “Enzyme supplementation of a poultry diet containing rye and wheat.” British journal of Nutrition. 62(01): 139–149. 17.Purich D.L. 2010. Enzyme Kinetics: Catalysis and Control: A Reference of Theory and Best-Practice Methods. Elsevier Science, 32 Jamestown road, London, UK. 920 pages. 18.Ritz, C.W., Hulet, R.M., Self, B.B., and Denbow, D.M. 1995. “Growth and intestinal morphology of male turkeys as influenced by dietary supplementation of amylase and xylanase.” Poultry science. 74(8): 1329–1334. 19.Steel, JW, Wardhaugh, KG. 2002. Ecological impact of macro-cyclic lactones on dung fauna. In: Vercruysse J, Rew RS (eds) Macrocyclic lactones and antiparasitic therapy. CAB International, Wallingford, Pp: 141–162. 20.Suarez, V.H. 2002. Helminthic control on grazing ruminants and environmental risks in South America. Veterinary Research, 33: 563–573. 21.Tišler, T., and Eržen, N.K. 2006. Abamectin in the aquatic environment. Journal of Ecotoxicology, 15: 495-502. 22.Woynarovich, A., Bueno, P.B., Altan, O., Jeney, Zs., Reantaso, M., Xinhua, Y., and Van Anrooy, R. 2011. Better management practices for carp production in central and eastern Europe, the Caucasus and central Asia. FAO Fisheries and Aquaculture Technical, No. 566. Ankara, FAO. 2011. 153p. 23.Zaghari, M., Majdeddin, M., Taherkhani, R., and Moravej, H. 2008. Estimation of nutrient equivalency values of natuzyme and its effects on broiler chick performance. Journal Applied Poultry Research, 17: 446-453. 24.Zamini, A.A., Kanani, H., Esmaeili, A., Ramezani, S., and Zorie Zahara, S. 2012. “Effects of two dietary exogenous multi-enzyme supplementation, Natuzyme® and beta-mannanase (Hemicell®), on growth and blood parameters of Caspian salmon (Salmo trutta caspius).” Comparative Clinical Pathology: 1–6. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 535 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 640 |