
تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 623 |
تعداد مقالات | 6,502 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,646,094 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,246,286 |
معرفی کشت هیدروپونیک به عنوان روشی نوین در توسعه کارآفرینی کشاورزی | ||
مطالعات کارآفرینی و توسعه پایدار کشاورزی | ||
مقاله 4، دوره 4، شماره 2 - شماره پیاپی 14، مرداد 1396، صفحه 43-60 اصل مقاله (4.04 M) | ||
نوع مقاله: علمی-مروری | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22069/jead.2017.13068.1253 | ||
نویسندگان | ||
محمد واحدی ترشیزی* 1؛ مهران فتحی2؛ سحر زمانی3؛ عاطفه حسینی میقانی4 | ||
1دانش آموخته کارشناسی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
2دانش آموخته کارشناسی ارشد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
3دانش آموخته کارشناسی ارشد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
4دانشجوی کارشناسی گیاه پزشکی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
چکیده | ||
تأمین مواد غذایی برای جمعیت رو به رشد کشور و لزوم رسیدن به خودکفایی در تولیدات کشاورزی و امنیت غذایی ایجاب میکند، میزان تولیدات بخش کشاورزی در کشور افزایش یابد. لازمه این امر تغییر در سیستمها و روشهای کشاورزی سنتی از جمله کشتهای خاکی و باز (کشت در مزرعه و باغ) و جایگزین نمودن روشهای نوین و پربازده همچون کشتهای هیدروپونیک میباشد. کشت هیدروپونیک با وجود نیاز به تخصص کافی و سرمایه اولیه نسبتاً بالا در مقایسه با کشت خاکی، مزایای متعددی مانند عملکرد بالا، نیاز به نیروی کار کم، عدم نیاز به رعایت تناوب کشت، کنترل علفهای هرز، یکنواختی رشد گیاهان، حداقل اتلاف آب، عدم رقابت گیاهان برای آب و عناصر غذایی، امکان اعمال تأمین مواد غذایی متناسب با نیازهای گیاهان، استفاده کمتر از مواد شیمیایی و در نتیجه سالمتر بودن محصولات کشاورزی دارد. مزیت دیگر این سیستم، قابلیت اجرا و استفاده از آن در سطوح مختلف اعم از سطوح وسیع گلخانهای به شکل تجاری و سطوح کوچک خانگی میباشد. در محیطهای خانگی با استفاده از فضاهای بلااستفاده نظیر پشت بامهای منازل، درون ساختمانها، پارکینگها و ... نیز میتوان به راحتی محصولات مورد نیاز را به صورت ارگانیک تولید نمود. با در نظر داشتن مزایای متعدد سیستمهای کشت هیدروپونیک، با استفاده از این روش با بهره-گیری از افراد متخصص و جوان کشور، ضمن کارآفرینی و ایجاد اشتغال، با تولید محصولات ارزشمند به توسعه اقتصاد کشور نیز میتوان کمک نمود. | ||
کلیدواژهها | ||
کارآفرینی؛ کشاورزی؛ کشت هیدروپونیک؛ گلخانه | ||
سایر فایل های مرتبط با مقاله
|
||
مراجع | ||
1. ابراهیمزاده، ح. 1373 . فیزیولوژی گیاهی (محلول غذایی). دانشگاه تهران. 2. ابرندآبادی، س.ع.، پورمیرزایی، ح.ر.، فضائلی، ح. 1394 . عملکرد برههای پرواری تغذیه شده با جیرههای غذایی .168–157 : حاوی علوفه هیدروپونیک. نشریه علوم دامی، 106 3. ارزانی، م. 1386 . کشت بدون خاک (هیدروپونیک) تجاری و خانگی. انتشارات دانشگاه صنعتی اصفهان. 4. اعظم، س.م.، علی، ع.، مصباح، ب. 1392 . بررسی اثر سطوح پتاسیم محلو غذایی، تراکم کاشت و فصل برداشت بر -423 : کیفیت و کمیت میوه توت فرنگی رقم سلوا در سیستم کشت هیدروپونیک. نشریه علوم باغبانی ایران ، 44 .429 5. خوشگفتار، ا.خ.، آقاجانی، ر، حسینی، ف. 1386 . روشهای کشت بدون خاک. جهاد دانشگاهی اصفهان. 6. درویشی، ب.، پوستینی، ک.، احمدی، ع.، افشاری ، ر.ت.، شاطریان ، ج. 1393 . بررسی امکان جانشینی روش .38–31 : تجاری مینی تیوبر با روش هیدروپونیک باز در تولید سیب زمینی. نشریه علوم گیاهان زراعی ایران، 45 7. دلشاد، م. 1384 . واکنشهای فیزیولوژیکی گوجه فرنگی گلخانهای پیوندی و غیر پیوندی به شیوه محلول رسانی در سیستم هیدروپونیک. پایان نامه دکتری تخصصی دانشگاه پردیس کشاورزی و منابع طبیعی تهران. 8. دینپناه، غ.، نوری، آ. 1392 . عوامل مؤثر بر امکان سنجی کشت هیدروپونیک از لحاظ زیر ساخت ها از دیدگاه .92–84 : کارشناسان باغبانی وزارت جهاد کشاورزی. پژوهشهای ترویج و آموزش کشاورزی، 7 9. رونقی، ع.م.، مفتون، م. 1385 . هیدروپونیک (آبکشتی) راهنمای عملی برای پرورش دهندگان کشت بدون خاک . (بتنون جونز). انتشارات دانشگاه شیراز. 10 . سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور. 1391 . مدیر تولید گلخانههای هوشمند هیدروپونیک تولید گل . معاونت .12- آموزش، دفتر امور آموزش روستایی، 1 11 . سوری، ن.ا.، کافی، م. 1384 . ضرورت توجه به هیدروپونیک در گلخانه و انواع سیستمهای کشت بدون خاک . اولین همایش ملی تکنولوژی تولیدات گلخانهای، رشت، جهاد دانشگاهی واحد استان گیلان. 12 . قائمی، م.، بخش کلارستاقی، ک.، نبوی، س.م. 1388 . مقایسه چند بستر کاشت در خواص کمی خیار گلخانه ای .166-157 :(2) رقم نگین در روش آبکشت. یافتههای نوین کشاورزی، 4 13 . کازرونیان، ر.، خلیقی، ا.، کلاته، س.، خصوصی، م. 1391 . تاثیر روش مدیریت تاج پوشش و حجم گلدان ب ر .32–23 : عملکرد و کیفیت دو رقم رز در شرایط هیدروپونیک. مجله علوم باغبانی ایران، 43 14 . مشهدی جعفرلو،ع.، هناره، م.، صمدی، ع. 1395 . اثر تراکم و بستر کشت بر صفات کمی و کیفی توت فرنگی رقم .42–30 : سلوا در کشت هیدروپونیک. پژوهش در میوه کاری، 1 15. Alsos, G.A., Liunggren, E., and Pettersen, L.T. 2003. Farm-based entrepreneurs: What triggers the start-up of new business activities. Journal of Small Business and Enterprise Development, 10(4): 433-435. 16. Beaver, G. 2002. Small business, entrepreneurship and enterprise development. Person, Education, Horlow. 17. Butler, J.D., and Oebker, N.F. 2006. Hydroponics as a Hobby— Growing Plants Without Soil‖. Circular. Information Office, College of Agriculture, University of Illinois, Urbana, IL. 18. Cameron, R.W.F., Blanuša, T., Taylor, J.E., Salisbury, A., Halstead, A.J., Henricot, B., and Thompson, K. 2012. The domestic garden-Its contribution to urban green infrastructure. Urban For Urban Green, 11: 129–137. 19. Coolong, T. 2012. Hydroponic Lettuce. Univeristy of Kentucky Cooperative Sxtention Service, 1–4. 20. Donnan, R. 1998. Hydroponics around the world. Practical Hydroponics and Greenhouses, 41: 18–25. 21. Dorais, M., and Papadopoulos, A.P. 2001 Greenhouse tomato fruit quality. Horticultural Review, 26: 239-319. 22. FAO, W.F.P., IFAD. 2012. The State of Food Insecurity in the World 2012. Economic growth is necessary but not sufficient to accelerate reduction of hunger and malnutrition. Rome, FAO. 23. Farran, I., and Mingo-Castel, A.M. 2006. Potato minituber production using aeroponics: Effect of plant density and harvesting intervals. American Journal of Potato Research, 83: 47–53. 24. Grewal, H.S., Maheshwari, B., and Parks, S.E. 2015. Water and nutrient use efficiency of a low-cost hydroponic greenhouse for a cucumber crop: An Australian case study. Agricultural Water Management, 98: 841–846. 25. Goldstein, M., Bellis, J., Morse, S., Myers, A., Ura, E. 2011. Urban Agriculture: A Sixteen City Survey of Urban Agriculture Practices across the Country; Turner Environmental Law Clinic: Atlanta, GA, USA. 26. Jaenaksorn, T., and Ikeda, H. 2004. Possibility of substituting soil less fertilizer with soil fertilizer for growing vegetables and ornamental pot-plants in a heated greenhouse in western Macedonia, Greece. American Journal of Agricultural and Biological Sciences, 3: 559-565. 27. Kadenyeka, M.V., Omutimba, D., and Harriet, N. 2013. Urban agriculture livelihoods and household food security: A case of Eldoret, Kenya. Journal of Agricultural and Biological Science, 8: 90–96. 28. Knudson, M. 2004. Entrepreneurship and innovation in the agri-food system. American. Journal of Agricultural Economic, 86(5): 1330-1336. 29. Lee. S., and Lee, J. 2015. Beneficial bacteria and fungi in hydroponic systems: Types and characteristics of hydroponic food production methods. Scientia Horticulturae, 195: 206– 215. 30. Lovell, S.T. 2010. Multifunctional urban agriculture for sustainable land use planning in the United States. Sustainability, 2: 2499–2522. 31. Miceli, A., Mancada, A., Vetrano, F., and Danna, F. 2003. First results on yield and quality response of Basil grown in a floating system. Acta Horticulture, 699: 377-381. 32. Mosa, A., El-Banna, M.F., and Gao, B. 2016. Biochar filters reduced the toxic effects of nickel on tomato (Lycopersicon esculentum L.) grown in nutrient film technique hydroponic system. Chemosphere, 149: 254–262. 33. Munoz, H. 2010. Hydroponics Manual. Hydroponics Manual Home-Based Vegetable Production System. Inter-American Institue for Cooperation on Agriculture (IICA). 34. Nistor, A., Chiru, N., Karacsonyi, D., Campeanu, G., and Atanasiu, N.E. 2009. Production of Potato Minitubers Through Hydroponic. New research in biotechnology, Special Volume: 102–110. 35. Paraskevopoulou, G., and Grafiadellis, M. 1995. Precocity, plant productivity and fruit quality of strawberry plant grown in soil and soil less culture. Mendeley, 408: 109.117. 36. Porterfield, D.M., and Banks, M.K. 2009. Outdoor hydroponics growing of strawberries. Retrieved from http://www.gardening-tipsidea. 37. Ruan, X., Yang, E., and Zuo, J. 2016. Hydroponic removal of organic contaminants from water by using ryegrass and organobentonites simultaneously. Applied Clay Science, 119: 333–337. 38. Sanchez, P., Oller, S., Malato, J., and Maldonado, W. 2002. The environmental relevance of capital goods in life cycle assessments of products and services. Plant and soil, 86: 207-216. 39. Semananda, N., Ward, J., and Myers, B. 2016. Evaluating the Efficiency of Wicking Bed Irrigation Systems for Small-Scale Urban Agriculture. Horticulturae; 2(4): 13-21. 40. Sikawa, D.C., and Yakupitiyage, A. 2010. The hydroponic production of lettuce (Lactuca sativa L) by using hybrid catfish (Clarias macrocephalus × C. gariepinus) pond water: Potentials and constraints. Agricultural Water Management, 97: 1317–25. 41. Singh, S., and Singh, B.S. 2012. Hydroponics– A technique for cultivation of vegetables and medicinal plants. Proceedings of 4th Global conference on Horticulture for Food, Nutrition and Livelihood Options Bhubaneshwar, Odisha, India. 42. Smith, A.B. 2004. Changing external conditions requires high level of enterpreneurship in agriculture. Lelystad, the Netherlands. 43. Soethoudt, J.M., Hendricks, J., and Waldhauer, N. 2016. Opportunities for hydro- and aquaponics in Egypt. Food and Biobased Research, Wageningen UR. 44. Son, J.E., Kim, H.J., and Ahn, T.I. 2016. Hydroponic Systems. Plant Factory, 213–221. 45. Soundaria, M., Maheswari, V., Santhakumari, P., and Gopal, V. 2011. Hydroponics a Novel Alternative for Geoponic Cultivation of Medicinal Plants and Food Crops; 2: 286–96. 46. Suhardiyanto, H. 2008. Application of Deep Sea Water for Multi-Trusses Cultivation of Tomato Using A Nutrient Film Technique. HAYATI Journal of Biosciences, 15: 49–55. 47. Takeda, F. 2000. Out of-season greenhouse strawberry production in soilless substrate. Advance in strawberry Science: 18: 4-15. 48. Verdonck, O., and Demeyer, P. 2004. The influence of the particle size on the physical properties of growing media. Acta Horticulture, 644: 99-101. 49. Wortman, S. 2015. Crop physiological response to nutrient solution electrical conductivity and pH in an ebb-and-flow hydroponic system. Scientia Horticulturae, 195: 34-42. 50. Yang, L., Giannis, A., and Chang, V.W.C. 2015. Application of hydroponic systems for the treatment of source-separated human urine. Ecological Engineering, 81: 182–191. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 11,154 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 11,393 |