
تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 622 |
تعداد مقالات | 6,489 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,608,939 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,200,245 |
تعیین ترکیب شیمیایی، قابلیت هضم و تجزیه پذیری علوفه اسپرس آبی و دیم عملآوری شده با اوره در گوسفند | ||
نشریه پژوهش در نشخوار کنندگان | ||
مقاله 3، دوره 4، شماره 2، شهریور 1395، صفحه 45-70 اصل مقاله (982.69 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22069/ejrr.2016.3227 | ||
نویسندگان | ||
بهروز یار احمدی1؛ مرتضی چاجی* 2؛ محمد بوجارپور3؛ خلیل میرزاده4؛ مرتضی رضایی5 | ||
1دانشجوی دکترای تخصصی تغذیه دام | ||
2دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی را مین خوزستان | ||
3عضو هیات علمی/ دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان | ||
4عضو دانشگاه | ||
5عضو هیات علمی پپوهشی/ موسسه تحقیقات علوم دامی کشور | ||
چکیده | ||
سابقه و هدف: اسپرس یک گیاه علوفهای چند ساله متعلق به خانواده بقولات بوده و کاشت آن بیشتر بهصورت آبی و دیم بهمنظور تولید علوفه میباشد. عملآوری با آب یا اوره یکی از روشهای مناسب برای کاهش غلظت تاننها میباشد. این آزمایش با هدف تعیین ترکیبات شیمیایی، ترکیبات فنولی و تانن، قابلیت هضم و تجزیه پذیری دو رقم علوفه اسپرس دیم و آبی عملآوری شده با آب یا اوره و بدون عملآوری در گوسفند انجام شد. مواد و روشها: تیمارها شامل 6 تیمار علوفه اسپرس آبی و دیم عملآوری شده (با آب یا اوره) و عملآوری نشده بودند. ترکیب شیمیایی و ترکیبات فنولی، تانن کل و تانن متراکم و تجزیهپذیری با طرح کاملا تصادفی، آزمایش تعیین قابلیت هضم با شش رأس گوسفند نر نژاد لری در قالب طرح مربع لاتین چرخشی6 ×6 و دادههای مربوط به نیتروژن آمونیاکی و pH به روش اندازهگیری تکرار شده در زمان تجزیه و تحلیل شد. یافتهها: بین تیمارهای مختلف بیشترین درصد پروتئین خام (25/14 درصد) مربوط به عملآوری با اوره بود. بیشترین غلظت کل ترکیبات فنولی، تانن کل و تانن متراکم به ترتیب با 58/5، 36/5 و 35/3 درصد مربوط به اسپرس دیم بدون عملآوری بود و با تیمارهای دیگر تفاوت معنیدار داشت (05/0P | ||
کلیدواژهها | ||
اسپرس؛ تانن؛ تجزیهپذیری؛ عملآوری با آب یا اوره؛ قابلیت هضم | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 834 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 973 |