
تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 622 |
تعداد مقالات | 6,489 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,606,631 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,199,360 |
اثر تیمارهای پوششی، شیمیایی و دمایی بر انبارمانی و کیفیت میوه در انار رقم شیرین کلباد | ||
نشریه فرآوری و نگهداری مواد غذایی | ||
مقاله 6، دوره 8، شماره 1، اردیبهشت 1395، صفحه 107-124 اصل مقاله (193.69 K) | ||
نوع مقاله: مقاله کامل علمی پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22069/ejfpp.2016.3138 | ||
نویسندگان | ||
کوثر نیکدل؛ اسماعیل سیفی* ؛ مهدی شریفانی؛ خدایار همتی | ||
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
چکیده | ||
انار بومی مناطق نیمهگرمسیری ایران است. فساد محصول در باغبانی یکی از مشکلهای اصلی در فرآیند پس از برداشت است. در این آزمایش، شش تیمار مختلف پوششی (پیچیدن میوه در پوشش پلیاتیلن و کاغذ)، شیمیایی (تیمار با کلریدکلسیم و واکس) و دمایی (نگهداری میوهها در دمای بیرون و یخچال) بر میوههای انار رقم شیرین کلباد اعمال شد و برخی از صفات فیزیکوشیمیایی در میوههای شاهد در زمان برداشت و در میوههای تیمار شده دو و چهار ماه پس از انبارداری اندازهگیری شدند. مطالعه نشان داد که تیمارهای مختلف اثر معنیداری بر میزان فنل کل و فلاونوئید کل نداشتند، اما این ترکیبها بعد از چهار ماه انبارداری افزایش یافتند. میوههای شاهد بیشترین مقادیر مواد جامد محلول (01/20 درجهی بریکس)، اسیدیته (35/0 میلیگرم در 100 میلیلیتر آب میوه) و ویتامین ث (81/31 میلیگرم در 100 میلیلیتر آب میوه) و کمترین مقدار پیاچ (47/2) را نشان دادند. بیشترین مقدار گلوکز در تیمارهای پوششدار پلیاتیلن و کاغذپیچ (به ترتیب 98/0 و 84/0 گرم در 100 میلیلیتر آب میوه) دیده شد و بیشترین مقدار فروکتوز (89/22 گرم در 100 میلیلیتر آب میوه) در میوههای انبار شده در دمای 4 درجهی سانتیگراد مشاهده گردید. نتایج همچنین نشان داد که بعد از چهار ماه انبارداری میوههای بدون پوشش بالاترین مقدار آنتوسیانین را دارا بودند که میتواند ناشی از غلظت بالای کربن دی اکسید در زیر پوشش میوه باشد. نتایج نشان داد که پس از چهار ماه انبارداری پوشش پلیاتیلن و واکس بهترین اثر را در جلوگیری از کاهش وزن و حفظ صفات میوهی انار داشتند. | ||
کلیدواژهها | ||
عصفات فیزیکوشیمیایی؛ عمر انباری؛ Punica granatum | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,252 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,419 |