
تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 623 |
تعداد مقالات | 6,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,619,541 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,210,402 |
بهینه سازی شرایط هیدرولیز آنزیمی پروتئین ضایعات سر سینه میگوی ببری سبز (Penaeus semisulcatus) با استفاده از روش سطح پاسخ | ||
مجله بهره برداری و پرورش آبزیان | ||
مقاله 3، دوره 4، شماره 3، آبان 1394، صفحه 29-50 اصل مقاله (862.04 K) | ||
نوع مقاله: مقاله کامل علمی - پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
بهاره شعبانپور1؛ معظمه کردجزی* 2؛ خاطره نظری3 | ||
1استاد گروه فراوری محصولات شیلاتی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
2عضو هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
3کارشناسی ارشد فراوری محصولات شیلاتی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
چکیده | ||
جهت بهینهسازی شرایط تولید پروتئین هیدرولیز شده (شامل نسبت آنزیم به سوبسترا، دما و زمان) به منظور دستیابی به بالاترین خواص آنتیاکسیدانی، مینس تهیه شده از ضایعات میگوی ببری سبز (Penaeus semisulcatus) با استفاده از پروتئاز تجاری آلکالاز بر اساس 18 تیمار تعیین شده با طرح آزمایشات سطح پاسخ، هیدرولیز شده و با خشک کن انجمادی به صورت پودر آماده گردید. آزمایش های مربوط به خواص آنتیاکسیدانی پروتئین هیدرولیز شده با سه روش قدرت دفع رادیکالهای آزاد DPPH، هیدروکسیل و قدرت احیای آهن انجام شدند. به طور کلی فرآوردههای تولید شده پاسخ بهتری به دفع رادیکال آزاد DPPH در مقایسه با قدرت دفع رادیکال آزاد هیدروکسیل و قدرت احیای آهن نشان دادند. درجه هیدرولیز آنزیم آلکالاز 7/49% و میزان پروتئین حاصل از آن 9/86% وزن خشک بود. از میان تیمارها، تیمار 11 (نسبت آنزیم به سوبسترا 5/2%، دما 75 درجه سانتیگراد و مدت زمان 85 دقیقه) به عنوان تیمار بهینه بر اساس خواص آنتی-اکسیدانی برگزیده شد. | ||
کلیدواژهها | ||
آلکالاز؛ سطح پاسخ؛ آنتیاکسیدانی؛ میگوی ببری سبز | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,329 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,198 |