
تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 623 |
تعداد مقالات | 6,502 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,643,908 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,240,317 |
بررسی قابلیت تحمل به پسابیدگی در بذرهای در حال نمو بادام زمینی (Arachis hypogaea L.) | ||
مجله تولید گیاهان زراعی | ||
مقاله 5، دوره 9، شماره 1، فروردین 1395، صفحه 89-108 اصل مقاله (438.73 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22069/ejcp.2016.2958 | ||
نویسندگان | ||
زهرا رستگا ر* 1؛ فرشید قادری فر2؛ حمیدرضا صادقی پور2؛ ابراهیم زینلی2 | ||
1هیات علمی | ||
2عضو هیات علمی | ||
چکیده | ||
زمان ایجاد مقاومت به پسابیدگی در بذر بادام زمینی (رقم NC2) در مراحل مختلف نمو از طریق اندازهگیری رطوبت بذر، قابلیت جوانهزنی و هدایت الکتریکی مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در چهار تکرار در مزرعه پژوهشی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان به اجرا درآمد. نمونهبرداری از بذر به صورت هفتگی شد. گروهی از بذرها بلافاصله به آزمایشگاه منتقل شده و آزمون تعیین رطوبت و جوانهزنی استاندارد روی آنها صورت گرفت. بخش دیگری از بذرها که به آرامی خشک شده بودند، با رسیدن به رطوبت 16-14 درصد مورد آزمون جوانهزنی استاندارد و هدایت الکتریکی قرار گرفتند. بر اساس نتایج، همراه با تجمع ذخایر بذر، رطوبت بذرها به طور متوسط از 70 درصد در فاز اولیه نمو به حدود 30 درصد در انتهای فاز تجمع ذخایر کاهش یافت. جوانهزنی در بذرهای بادام زمینی تازه برداشت شده زمانی است که بیش از نیمی از کل مواد ذخیرهای در بذر تجمع یابد و رطوبت بذر به حدود 46-40 درصد برسد درحالیکه در بذرهایی که به آرامی خشک شدند پس از تجمع 20-17 درصد از کل مواد ذخیرهای، جوانهزنی آغاز شد. بررسی تاریخ کشتهای مختلف نشان داد که این مرحله پس از حدود 90-56 روز پس از گلدهی بود. بر اساس نتایج بدست آمده، تحمل به پسابیدگی در بادام زمینی طی دوره 7 تا 10 روزه و قبل از تجمع کمتر از 50 درصد مواد غذایی ذخیره شده در لپهها شکل میگیرد که بسته به تاریخ کاشت و شرایط محیطی بوجود آمده طی نمو بذر متفاوت است. | ||
کلیدواژهها | ||
بادام زمینی؛ بذر ارتودکس؛ تاریخ کشت؛ جوانهزنی؛ رسیدگی فیزیولوژیک | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,420 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,758 |