
تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 623 |
تعداد مقالات | 6,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,629,268 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,223,769 |
بررسی تاثیر استفاده از فرمالدهید در فرایند خمیرسازی سولفیت و دورپالایش بر ویژگیهای خمیرکاغذ کاه برنج | ||
پژوهشهای علوم و فناوری چوب و جنگل | ||
مقاله 11، دوره 22، شماره 3، آذر 1394، صفحه 189-206 اصل مقاله (529.88 K) | ||
نوع مقاله: مقاله کامل علمی پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
کامل محمدزاده سقاواز* 1؛ حسین رسالتی2 | ||
1، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
2استاد | ||
چکیده | ||
چکیده در این تحقیق، تاثیر افزودن فرمالدهید در فرایند خمیرسازی سولفیت و دور پالایش بر ویژگیهای فیزیکی، مقاومتی و نوری خمیرکاغذ کاه برنج مورد بررسی قرار گرفت. برای دست یابی به عدد کاپای 13-12 ، پخت سولفیت با 20 درصد سولفیت سدیم به عنوان پخت شاهد و نیز پخت سولفیت فرمالدهید با 18 درصد سولفیت سدیم و 4 درصد فرمالدهید به عنوان پخت بهینه انتخاب شد. اثر دور پالایش دردرجه روانیهای 300،400، 500 استاندارد کانادایی بر ویژگیهای کاغذ مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد افزودن فرمالدهید در فرایند سولفیت سبب بهبود لیگنینزدایی و افزایش مقاومتهای کششی و ترکیدگی گردید. همچنین بوسیله دور پالایش در همه خمیرها مقاومت کششی و ترکیدگی تمام نمونهها با افزایش دور پالایش افزایش یافت اما ویژگیهای نوری و مقاومت به پاره شدن کاغذهای دست-ساز کاهشی جزئی داشت. | ||
کلیدواژهها | ||
خمیر سولفیت؛ فرمالدهید؛ کاه برنج؛ درجه روانی؛ ویژگیهای خمیر | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,770 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 903 |