
تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 623 |
تعداد مقالات | 6,502 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,650,934 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,256,789 |
تاثیر سطوح مختلف پربیوتیک گروبیوتیک(GroBiotic®-A) ، بر فعالیت ضد باکتریایی و برخی از شاخصهای ایمنی موکوس فیل ماهیان (Linnaeus, 1754) Huso huso جوان پرورشی | ||
مجله بهره برداری و پرورش آبزیان | ||
مقاله 8، دوره 3، شماره 3، آذر 1393، صفحه 99-111 اصل مقاله (301.23 K) | ||
نویسندگان | ||
میلاد عادل* 1؛ رضا صفری2؛ امین نعمت الهی3؛ سکینه یگانه4؛ شراره احمدوند4 | ||
1موسسه تحقیقات شیلات ایران | ||
2گروه میکروبیولوژی، پژوهشکده اکولوژی دریای خزر ساری | ||
3گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، بخش بهداشت آبزیان، دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهرکرد | ||
4گروه شیلات، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی، ساری | ||
چکیده | ||
لایه موکوس سطح بدن ماهی شامل ترکیبات ضد میکروبی است که نخستین سطح دفاعی میزبان را در برابر عوامل بیماریزا تشکیل می دهد. این تحقیق به منظور ارزیابی تاثیر سطوح مختلف پربیوتیک گروبیوتیک جیره بر فعالیت ضد باکتریایی و برخی از شاخص-های ایمنی موکوس فیل ماهیان (Huso huso) جوان پرورشی صورت گرفت. بدین منظور 4 گروه از فیل ماهیان با میانگین وزنی 8/5±82/40 گرم در حوضچههای فایبرگلاس (با تراکم 20 عدد ماهی در هر حوضچه) توزیع و با سطوح مختلف گروبیوتیک (0، 5/0، 1 و 2 درصد غذا) به مدت 8 هفته غذادهی شدند. در انتهای دوره، موکوس از سطح پوست جمع آوری و فعالیت ضد باکتریایی آن علیه برخی از باکتریهای بیماریزا شایع با دو روش انتشار در دیسک و تهیه رقتهای متوالی مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که با افزایش غلظت گروبیوتیک، قطر هاله عدم رشد، میزان پروتئین محلول و فعالیت آلکالین فسفاتاز قلیائی موکوس افزایش معناداری نسبت به تیمار شاهد یافت (05/0P | ||
کلیدواژهها | ||
گروبیوتیک؛ فیل ماهی؛ شاخصهای ایمنی؛ موکوس؛ فعالیت ضد باکتری | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,531 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,559 |