
تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 623 |
تعداد مقالات | 6,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,628,376 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,223,282 |
بررسی اثر عصاره خیاردریایی گونه Holothuria leucospilota بر کیفیت شیمیایی فیله قزلآلای رنگین کمان طی نگهداری در یخچال (1±4 درجه سانتیگراد) | ||
مجله بهره برداری و پرورش آبزیان | ||
مقاله 3، دوره 3، شماره 3، آذر 1393، صفحه 27-36 اصل مقاله (419.05 K) | ||
نویسندگان | ||
حنانه رضائیان1؛ سید ولی حسینی* 2؛ عباسعلی مطلبی مغانجوقی3؛ علیرضا میرواقفی4 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد فرآوری محصولات شیلاتی دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران | ||
2استادیار گروه شیلات دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران. | ||
3موسسه تحقیقات شیلاتی | ||
4دانشیار گروه شیلات دانکشده منابع طبیعی دانشگاه تهران | ||
چکیده | ||
در این پژوهش اثر عصاره حاصل از خیار دریایی گونه Holothuria leucospilota بر کیفیت شیمیایی فیلههای ماهی قزلآلای رنگین کمان مورد بررسی قرار گرفت. عصاره خیار دریایی با استفاده از حلال متانول استخراج و با غلظتهای مختلف (0 (شاهد)، 5/0، 1 و 2 درصد) تهیه گردید. فیلههای ماهی قزلآلای پس از غوطهور شدن در عصاره، در خلاء بستهبندی شدند. هر 4 روز یکبار آزمایشات شیمیایی شامل مجموع بازهای نیتروژنی فرار (TVB-N) ، تیوباربیتوریک اسید (TBA) و pH بر روی نمونهها انجام شد. نتایج نشان داد در نمونههای تیمار شده با عصاره خیار دریایی، میزان TVB-N در تمام مدت نگهداری (16 روز) از حد قابل قبول بیشتر نشد میزان TBA در همه تیمارها، از روز 12 به بعد از حد قابل قبول تجاوز کرد اما همواره میزان این شاخص در نمونه شاهد بیش از نمونههای تیمار شده با عصاره بود. میزان pH دارای نوساناتی در طی مدت نگهداری بود، اما همواره pH نمونههای شاهد بیش از نمونههای تیمار شده با عصاره خیار دریایی بود (05/0>p). نتایج این پژوهش نشان داد که عصاره جدا شده از این گونه خیار دریایی میتواند در کوتاه مدت کیفیت شیمیایی ماهی را حفظ نماید. . | ||
کلیدواژهها | ||
عصاره خیار دریایی؛ مدت ماندگاری؛ کیفیت | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,653 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,326 |