
تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 622 |
تعداد مقالات | 6,489 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,605,861 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,198,909 |
بررسی تنوع بیوشیمیایی پوست و گوشت تعدادی از بیوتیپهای طبیعی مرکبات | ||
پژوهشهای تولید گیاهی | ||
مقاله 5، دوره 21، شماره 4، اسفند 1393، صفحه 81-98 اصل مقاله (1.58 M) | ||
نوع مقاله: پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
مائده آهنکوب رو* 1؛ رضا فتوحی قزوینی2؛ جواد فتاحی مقدم3 | ||
1فارغ التحصیل | ||
2استاد دانشگاه | ||
3استادیار پژوهشی موسسه مرکبات کشور | ||
چکیده | ||
بیوتیپهای طبیعی مرکبات از ذخایر ژنتیکی باارزش در کشور است که بررسی تنوع ترکیبهای بیوشیمیایی آنها جهت بهرهبرداری بهینه و توسعه ارقام جدید سودمند است. بدین منظور برای شناسایی آنها میوههای 16 بیوتیپ با کدهای 6، 8، 15، 21، 24، 25، 26، 29، 30، 41، 43، 45، 48، 51، 52 و 53 از کلکسیون ژرمپلاسم موسسه تحقیقات مرکبات کشور، در مرحله رسیدن ارقام تجاری مرکبات برداشت شدند. تغییرات رنگ پوست، ظرفیت آنتیاکسیدانی ، فنلکل و ویتامین C بهطور جداگانه در پوست و گوشت اندازهگیری شد. نتایج نشان داد که ظرفیت آنتیاکسیدانی و ویتامین C در پوست بیوتیپها بالاتر از گوشت میوه بود و پوست بیوتیپ 24 و 29 بیشترین (132 میلیگرم بر صد گرم وزنتر) ویتامین C را داشت. میزان فنلکل در گوشت میوه تا حدودی بالاتر از پوست بود و گوشت بیوتیپ 25 فنلکل بالاتری (25/1 میلیگرم بر گرم وزن تازه) نسبت به سایر بیوتیپها داشت. ظرفیت آنتیاکسیدانی در پوست و گوشت میوهها همبستگی ضعیفی با ویتامین C و فنلکل داشت. در کنار گوشت میوه با فنلکل بالا، پوست میوه بیوتیپها میتواند بهعنوان یک منبع بسیار خوب برای ویتامین C در صنایع غذایی و دارویی مورد استفاده قرار گیرد. | ||
کلیدواژهها | ||
مرکبات؛ ویتامین C؛ فنلکل؛ بیوتیپ و ظرفیت آنتیاکسیدانی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,997 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 3,441 |