
تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 626 |
تعداد مقالات | 6,517 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,746,443 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,317,284 |
تأثیر روش های مختلف خشک کردن بر سرعت کاهش وزن، میزان اسانس و بار میکروبی نعناع فلفلی | ||
پژوهشهای تولید گیاهی | ||
مقاله 8، دوره 20، شماره 4، اسفند 1392، صفحه 133-144 اصل مقاله (689.6 K) | ||
نوع مقاله: پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
سمیه میرمصطفایی* 1؛ مجید عزیزی2؛ معصومه بحرینی2؛ حسین آروئی2؛ فاطمه عروجعلیان1 | ||
1دانشجو | ||
2عضو هیات علمی | ||
چکیده | ||
امروزه توجه ویژه ای به کیفیت میکروبی گیاهان دارویی معطوف شده است. یکی ازعملیاتی که به منظورحفظ کیفیت دراین گیاهان صورت میگیرد خشک کردن آنهاست که مقداروکیفیت اسانس را نیزتحت تاثیرقرار میدهد. بمنظور بررسی روشهای خشک کردن نعناع فلفلی آزمایشی در قالب بلوکهای کامل تصادفی با چهار تیمار و در سه تکراراجرا شد. تیمارها شامل: 1ـ شاهد، 2ـ خشک کردن در سایه، 3ـ خشک کردن در آون 45درجه سانتیگراد، و 4ـ خشک کردن بامایکروویو توان450 وات بود. نمونه ها از نظر سرعت کاهش وزن، میزان اسانس و بارمیکروبی(باکتریهای مزوفیل هوازی و کلیفرم، کپک و مخمر، و باکتری E. coli)بررسی شدند. نتایج حاکی از تاثیرمعنی دار تیمارها بر صفات مورد بررسی بود(001/0p | ||
کلیدواژهها | ||
ماده موثره؛ آلودگی؛ آون؛ مایکروویو؛ گیاهان دارویی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,718 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 3,300 |