
تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 622 |
تعداد مقالات | 6,489 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,606,871 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,199,409 |
مطالعه اثر تغذیه کنجاله سویای فرآوری شده با تانن استخراج شده از پوسته پسته بر عملکرد پروار و خصوصیات لاشه گوساله های نر هلشتاین | ||
نشریه پژوهش در نشخوار کنندگان | ||
مقاله 1، دوره 2، شماره 1، فروردین 1393، صفحه 1-16 اصل مقاله (421.22 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
مهدی دهقان بنادکی* 1؛ علیرضا جولازاده2؛ کامران رضایزدی3 | ||
1دانشگاه تهران | ||
2گروه علوم دامی - پردیس کشاورزی و منابع طبیعی- دانشگاه تهران | ||
3گروه علوم دامی- پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | ||
چکیده | ||
این پژوهش به منظور مطالعه تاثیر تغذیه کنجاله سویای فرآوری شده با سطوح مختلف تانن استخراج شده از پوسته پسته بر عملکرد پروار و خصوصیات لاشه گوساله های نر هلشتاین انجام شد. جهت انجام این تحقیق، 28 راس گوساله نر هلشتاین با میانگین وزنی 63 ± 256 کیلوگرم و میانگین سنی 7 ماه، به جیره آزمایشی اختصاص داده شد. این آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی با 4 تیمار و 7 تکرار به مدت 94 روز انجام شد. اقلام جیره¬ پایه برای تیمارهای آزمایشی یکسان بود، بجز کنجاله سویا که در سطوح صفر، 5، 10 و 15 درصد (فرآوری شده با تانن استخراج شده از پوسته پسته) جداگانه به جیره¬ی پایه افزوده ¬شد.در پایان آزمایش گوساله¬ها کشتار شدند و خصوصیات لاشه آنها مورد بررسی قرار گرفت. بر اساس نتایج بدست آمده تفاوت معنی داری بین جیره¬ها از لحاظ ماده خشک مصرفی مشاهده نشد. تفاوت معنی¬داری بین ضریب تبدیل غذایی و افزایش وزن روزانه گوساله¬های تغذیه شده با جیره¬های مختلف مشاهده شد (05/0>P) بطوری که ضریب تبدیل غذایی در تیمار چهار(سطح 15 درصد تانن پوسته پسته در فرآوری کنجاله سویا) بطور معنی داری (05/0>P) بهتر از تیمار شاهد بود. تفاوت معنی داری بین خصوصیات لاشه در گوساله¬های تغذیه شده با جیره¬های مختلف مشاهده نشد. نتایج این پژوهش نشان داد که فرآوری کنجاله سویا با تانن استخراج شده از پوسته پسته، افزایش وزن روزانه و ضریب تبدیل خوراکی را در گوساله ها بهبود داد ولی تاثیری بر خصوصیات لاشه گوساله ها نداشت. | ||
کلیدواژهها | ||
گوساله نر هلشتاین؛ تانن پوسته پسته؛ کنجاله سویا؛ خصوصیات لاشه | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,029 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,626 |