| تعداد نشریات | 13 |
| تعداد شمارهها | 651 |
| تعداد مقالات | 6,800 |
| تعداد مشاهده مقاله | 9,596,388 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 9,038,317 |
اثر مخمر ساکارومیسس سرویسیه و ملاس برارزش غذایی آتریپلکس لنتی فورمیس سیلو شده | ||
| نشریه پژوهش در نشخوار کنندگان | ||
| مقاله 3، دوره 1، شماره 3، مهر 1392، صفحه 31-50 اصل مقاله (337.24 K) | ||
| نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
| نویسندگان | ||
| نرجس نقابی* ؛ قاسم جلیلوند؛ lمصطفی یوسف الهی؛ کمال شجاعیان | ||
| دانشگاه زابل | ||
| چکیده | ||
| هدف از این پژوهش بررسی اثرات سطوح مختلف مخمر و ملاس بر روی ترکیبات شیمیایی، ارزش غذایی و گوارش پذیری سیلوی آتریپلکس لنتی فورمیس بود. مخمر در سطوح صفر(شاهد)، 5/2، 5 گرم بر کیلوگرم ماده خشک و ملاس در سه سطح، صفر(شاهد)، 10درصد و 15 درصد به آتریپلکس اضافه شده و سیلو شدند. آزمایش به روش فاکتوریل 3×3 در قالب طرح کاملا تصادفی انجام گرفت. ترکیبات شیمیایی آن¬ها شامل ماده خشک (DM)، ماده آلی (OM)، خاکسترخام (ASH)، دیواره سلولی (NDF)، ...) تعیین شدند. سپس برای اندازه¬گیری گوارش پذیری ماده آلی تیمارهای مورد مطالعه از آزمون تولید گاز بر روی 2 رأس گوساله نر بومی استفاده گردید. نتایج آزمایش نشان دادند افزودن سطح 5/2 گرم مخمر باعث افزایش ماده خشک، pH و کاهش کربوهیدرات محلول شد .سطح 5 گرم مخمر باعث افزایش ماده خشک، خاکستر، دیواره سلولی و دیواره سلولی بدون همی سلولز و کاهش ماده آلی، چربی، کربوهیدرات محلول و pH شد اما بر مقدار پروتئین خام تاثیر معنی داری (05/0<P) نداشت. سطح 10 درصد ملاس باعث کاهش دیواره سلولی ، دیواره سلولی بدون همی سلولز، ماده آلی و pH و افزایش ماده خشک، کربوهیدرات محلول و خاکستر شد، ولی بر پروتئین و چربی تاثیر معنی داری نداشت. سطح 15 درصد ملاس دیواره سلولی ، دیواره سلولی بدون همی سلولز، خاکستر و پروتئین را کاهش داد و باعث افزایش ماده خشک، کربوهیدرات محلول، چربی و pH شد. نتایج نشان داد که مخمر و ملاس باعث بهبودارزش غدایی سیلوی آتریپلکس گردیدولی نیاز به بررسی های بیشتر در این زمینه می باشد. | ||
| کلیدواژهها | ||
| مخمر؛ ملاس؛ آتریپلکس؛ سیلو؛ تولید گاز | ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,041 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 3,043 |
||