
تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 649 |
تعداد مقالات | 6,777 |
تعداد مشاهده مقاله | 9,476,076 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,858,440 |
بهینه سازی شرایط مختلف فیزیکی (دما- نور و pH) بر تولید زیست توده اسپیرولینا (Spirulina laxissima) با استفاده از روش پاسخ سطح | ||
مجله بهره برداری و پرورش آبزیان | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 14 مهر 1404 | ||
نوع مقاله: مقاله کامل علمی - پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22069/japu.2024.22769.1902 | ||
نویسندگان | ||
متین شکوری* 1؛ رضا صفری2؛ آسیه مخلوق2؛ محمد علی افرائی بندپی3؛ طاهره باقری4 | ||
1پژوهشکده اکولوژی دریای خزر، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ساری | ||
2پژوهشکده اکولوژی دریای خزر، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ساری، ایران. | ||
3موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور | ||
4دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
چکیده | ||
با توجه به اهمیت استفاده از گونههای تجاری ریزجلبک اسپیرولینا، هدف از انجام پژوهش حاضر، شناسایی گونه بومی اسپیرولینای دریای خزر و بهینهسازی شرایط رشد این ریزجلبک بهمنظور کاهش هزینهها و افزایش مزایای تولید آن میباشد. در این تحقیق، نمونهبرداری آب از عمق 5 متر ساحل فرح آباد- مازندران در سال 1402-1403 انجام شد. بعد از مشاهده جنس اسپیرولینا، جداسازی و خالص سازی ریزجلبک آن با استفاده از روش رقیق سازی انجام شد و در نهایت تککلونیهای خالص بهدست آمد. شناسایی اولیه با استفاده از میکروسکوپ نوری و کلیدهای شناسایی معتبر انجام شد. برای تائید و صحت آن از شناسایی مولکولی و توالییابی 16 SrRNA استفاده شد. نتایج حاصل از ترسیم درخت فیلوژنتیکی نشان داد که گونه مورد مطالعه کمترین فاصله ژنتیکی را با ریزجلبک Spirulina laxissima دارد. بعد از شناسایی گونه سیانوباکتری مورد بررسی، تاثیر 3 فاکتور فیزیکی دما (29-27 درجه سانتی-گراد)، نور (3500-3000 لوکس) و pH (11-9) بر میزان تولید زیست توده آن با استفاده از روش پاسخ سطح مورد بررسی قرار گرفت. نتایج بهدست آمده از طراحی این آزمایش نشان داد که بعد از گذشت 14 روز، بیشترین زیستتوده ( 839/0گرم) در دمای 29 درجه، نور 3250 لوکس و 10 pH= بهدست آمد. | ||
کلیدواژهها | ||
اسپیرولینا؛ خالص سازی؛ زیست توده؛ روش پاسخ سطح | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 0 |