
تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 649 |
تعداد مقالات | 6,777 |
تعداد مشاهده مقاله | 9,476,081 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,858,443 |
ریزپوشانی پروتئین هیدرولیز شده و روغن ماهی با امولسیون مضاعف و ارزیابی برخی خواص آن | ||
مجله بهره برداری و پرورش آبزیان | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 14 مهر 1404 | ||
نوع مقاله: مقاله کامل علمی - پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22069/japu.2024.22333.1861 | ||
نویسندگان | ||
رقیه جعفری تراجی* 1؛ بهاره شعبان پور2؛ پرستو پورعاشوری3 | ||
1دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
2هیئت علمی گروه فرآوری محصولات شیلاتی ، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران. | ||
3هیات علمی گروه فرآوری محصولات شیلاتی ، دانشکده شیلات و محیط زیست دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران | ||
چکیده | ||
در پژوهش حاضر پروتئین هیدرولیز شده ماهی کاراس و روغن ماهی با تکنیک امولسیون مضاعف ریزپوشانی وتوسط خشک کن انجمادی پودر گردید. میکروکپسولها در چهار تیمار با ترکیب و نسبت متفاوت دیواره خارجی پروتئین آب پنیر + صمغ عربی + زئین (4:2:1 (وزنی / وزنی))، پروتئین آب پنیر + صمغ عربی (4:3 (وزنی / وزنی))، پروتئین آب پنیر + زئین (4:3 (وزنی / وزنی)) و صمغ عربی + زئین (4:3 (وزنی / وزنی)) تولید و خواص فیزیکی آنها مورد بررسی قرار گرفت. ظرفیت بارگذاری و کارایی ریزپوشانی پروتئین هیدرولیز شده ماهی در امولسیون اولیه به ترتیب 59/49 درصد و67/82 درصد بود. شاخص کرمی شدن طی مدت 21 روز نگهداری در دمای 4 درجه سانتی گراد بررسی گردید. از روز 0 تا روز 14 نگهداری در دمای 4 درجه سانتی گراد، اختلاف معنی داری در مقدار شاخص کرمی شدن مشاهده نشد ( 05/0 p˃ ) و کلیه تیمارها پایدار بودند. بررسی میزان رطوبت و حلالیت پودر میکروکپسولهای تولیدی اختلاف معنی داری بین تیمارها نشان داد ( 05/0 p˂ )، بیشترین میزان رطوبت (5/2 گرم در 100 گرم) و حلالیت (44/24 میلی گرم در 100 گرم) مربوط به تیمار با ترکیب دیواره صمغ عربی + زئین بود. بالاترین میزان کارایی ریزپوشانی روغن (55/75%) و کمترین میزان روغن سطحی (86/17%) در تیمار با ترکیب دیواره پروتئین آب پنیر + صمغ عربی + زئین مشاهده شد. نتایج حاکی از این بود که تیمار با ترکیب دیواره پروتئین آب پنیر + صمغ عربی + زئین کارایی بهتری در ریزپوشانی داشت. | ||
کلیدواژهها | ||
پروتئین هیدرولیز شده ماهی؛ روغن ماهی؛ امولسیون مضاعف؛ ریزپوشانی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 0 |