
تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 642 |
تعداد مقالات | 6,698 |
تعداد مشاهده مقاله | 9,160,540 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,602,086 |
تحلیل وفاداری به برند محصولات لبنی در شهرستان تنکابن: راهبردی برای توسعه صنایع غذایی | ||
مطالعات کارآفرینی و توسعه پایدار کشاورزی | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 04 مرداد 1404 | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22069/jead.2025.23616.1901 | ||
نویسندگان | ||
شاهین دینارسرایی؛ سید مجتبی مجاوریان* ؛ رقیه زاهدیان تجنکی | ||
گروه اقتصاد کشاورزی، دانشکده مهندسی زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | ||
چکیده | ||
وفاداری به برند در صنایع غذایی نه تنها باعث افزایش فروش و سودآوری میشود، بلکه به حفظ مشتریان در بازار رقابتی، کاهش هزینههای بازاریابی و ایجاد مزیت رقابتی پایدار کمک میکند. بنابراین، سرمایهگذاری در ایجاد و تقویت وفاداری به برند از اهمیت بالایی برخوردار است. هدف این مطالعه بررسی اثر مصرف محصول بر مولفههای تشکیلدهنده وفاداری به برند در محصولات لبنی در شهرستان تنکابن استان مازندران میباشد. بدین منظور اطلاعات 150 مصرفکننده با استفاده از پرسشنامه در سال 1400 از خانوارهای شهر تنکابن به روش تصادفی ساده جمعآوری شد. تجزیه و تحلیل اطلاعات به روش معادلات ساختاری و با نرمافزار STATA14 انجام گرفت. نتایج حاصل از برآورد معادلات ساختاری نشان میدهد، عوامل مصرف محصول، اعتماد به برند و ارزش ادراک شده به صورت مستقیم و عوامل هویت برند و مصرف محصول به طور غیرمستقیم بر وفاداری مشتریان محصولات لبنی نقش دارند. هر یک از عوامل مصرف، ارزش ادراک شده، اعتماد به برند و هویت برند به ترتیب 64/0، 39/0، 38/0 و 12/0 دارای اثر کل بر وفاداری به برند هستند. نادیده گرفتن مصرف محصول موجب خطای برآورد شده، بهطوریکه میزان اثر کل عوامل در الگوهای با وجود مصرف محصول از 26/1 تا 3 برابر الگوی بدون مصرف متغیر است، از این رو توصیه میگردد در پژوهشهای آتی با در نظر گرفتن متغیر مصرف محصول از میزان خطای برآورد ضرایب کاسته شود. همچنین با حمایت از مصرفکننده در قالب پرداخت یارانه برای کالاهای خاص توسط دولت، میزان مصرف و وفاداری به برند در محصولات لبنی افزایش یابد. | ||
کلیدواژهها | ||
سهم بازار؛ قیمت؛ تقاضا محصول؛ کیفیت؛ معادلات ساختاری | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2 |