
تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 634 |
تعداد مقالات | 6,616 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,980,241 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,492,509 |
مطالعه تاثیر توام نانو ذره اکسید آهن (Fe2O3) و عصاره کلم قرمز بر پارامترهای رشد و تغییرات هیستوشیمیایی لوله گوارش، کبد و عضله ماهی سوروم (Heros Severus ) | ||
مجله بهره برداری و پرورش آبزیان | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 17 فروردین 1404 | ||
نوع مقاله: مقاله کامل علمی - پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22069/japu.2025.23128.1921 | ||
نویسندگان | ||
محمدرضا پورمحمد* 1؛ جینا خیاط زاده2؛ آزیتا ژیان پور2؛ فاطمه فراش با محرم3؛ حامد منوچهری4 | ||
1گروه انگلشناسی و قارچشناسی، دانشکدۀ پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران | ||
2گروه زیست شناسی، واحد مشهد ،دانشگاه آزاد اسلامی ، مشهد،ایران | ||
3گروه شیمی، واحد مشهد ،دانشگاه آزاد اسلامی ، مشهد،ایران | ||
4گروه شیلات، واحد بابل، دانشگاه آزاد اسلامی ، بابل، ایران | ||
چکیده | ||
ماهی سوروم (Heros severus) یکی از زیباترین گونه های ماهی های آکواریومی آب شیرین است که مورد توجه بسیاری از پرورش دهندگان در ایران قرار دارد. استفاده از تکنولوژی نانو در صنایع مختلف بطور فزاینده ای در حال افزایش است. برای بررسی امکان استفاده از این مواد در آبزی پروری بصورت مستقیم، هدف مطالعه حاضر بررسی تاثیر توام نانو ذره اکسید آهن (Fe2O3) و عصاره کلم قرمز بر پارامترهای رشد و تغییرات هیستوشیمیایی لوله گوارش، کبد و عضله ماهی سوروم بود. در این مطالعه تجربی اثر تغذیه لارو ماهی سوروم با بیومار توأم با 200 میلی گرم بر کیلوگرم عصاره کلم قرمز و قرارگرفتن به مدت 45 روز درمعرض نانوذرات اکسید آهن با غلظت های 200 میلی گرم بر کیلوگرم در 5 گروه تیمار در مقایسه با گروه شاهد تحت بررسی قرار گرفت. داده های جمع آوری شده توسط نرم افزار های آماری Excel و SPSS 20 مورد تحلیل قرار گرفتند. گروه های تیمار شده با کلم و نانوذرات آهن خصوصـیات رشـد بهتری را نسبت به سایر گروه ها داشته است. همچنین گروه هایی که غذای حاوی کلم را دریافت کردهاند وضـعیت رشـد بهتـری نسبت به گروه دریافت کننده نانوذرات آهن داشتهاند که این اثر میتواند (ممکن است) ناشی از اثرات آنتی اکسیدانی کلم ، ویتامین های A، B، C ، آنتوسیانین ها و غیره موجـود در آن باشد. به نظر میرسد ، بیومار غذایی چنانچه با کلم قرمز و نانوذره اکسید آهن در غلظت های مناسب همراه شود در ازدیاد بهره وری شیلاتی پیشنهاد مناسبی باشد. | ||
کلیدواژهها | ||
هیستوشیمیایی؛ رشد؛ ماهی سوروم؛ نانوذرات اکسید آهن؛ کلم قرمز | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 42 |