
تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 636 |
تعداد مقالات | 6,653 |
تعداد مشاهده مقاله | 9,072,991 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,557,016 |
اثر روش های عمل آوری بستر طیور بر جمعیت های میکروبی، ارزش تغذیه ای پروتئین، قابلیت هضم مواد مغذی و متابولیت های خونی در میش های آبستن | ||
نشریه پژوهش در نشخوار کنندگان | ||
مقاله 8، دوره 13، شماره 1، اردیبهشت 1404، صفحه 129-150 اصل مقاله (884.74 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22069/ejrr.2024.22455.1957 | ||
نویسندگان | ||
سید مرتضی وقار سیدین* 1؛ محسن مجتهدی2؛ همایون فرهنگ فر2؛ سید احسان غیاثی1 | ||
1گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایران. | ||
2گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایران | ||
چکیده | ||
سابقه و هدف: سیستمهای متراکم پرورش طیور بهخصوص جوجههای گوشتی، تولید مقادیر قابل توجهی از کود را بههمراه دارند که به عنوان خوراک برای نشخوارکنندگان قابل استفاده است. با این حال، تولید آمونیاک، متان و سولفید هیدروژن و همچنین انتشار پاتوژنهای بیماریزا از جمله اصلیترین نگرانیها زیست محیطی در این زمینه است. لذا هدف از این مطالعه بررسی روشهای حرارتی مختلف بر جمعیتهای میکروبی و خصوصیات متابولیکی پروتئین بستر طیور و اثرات آن بر قابلیت هضم مواد مغذی و متابولیتهای خونی در میشهای آبستن است. مواد و روشها: عملآوری بستر طیور با 1- حرارت مرطوب در دمای ℃121 به مدت 15 دقیقه (5/1 اتمسفر) ، 2-حرارت خشک در دمای ℃150 به مدت 20 دقیقه، 3- حرارت خشک در دمای ℃80 به مدت 40 دقیقه و 4- حرارت خشک در دمای ℃60 به مدت 24 ساعت انجام شد. بار میکروبی کل، جمعیت کلیفرمها، قارچ و کپک و نیز پاتوژنهای سالمونلا و اشریشیا کلی با استفاده از روش توصیه شده توسط سرویس ایمنی و بازرسی مواد غذایی تعیین شد. خصوصیات متابولیکی پروتئین با استفاده از سیستم ارزیابی DVE/OEB تعیین شد. عملآوری بستر طیور در حجم بالا با توجه به نتایج بدستآمده در دمای ℃150 به مدت 20 دقیقه انجام شد. در ادامه 96 رأس میش آبستن (آمیخته کردی × بلوچی) در قالب طرح کاملاً تصادفی به 4 گروه 24 رأسی تقسیم شدند و چهار سطح صفر، 8، 16 و 24 درصد بستر عملآوری شده به تغذیه میشها رسید. دوره آزمایش بهمدت 6 هفته قبل از زایش و 3 هفته بعد از زایش بود و اثرات تیمارهای آزمایشی بر خصوصیات تولید مثلی، قابلیت هضم مواد مغذی و برخی از متابولیتهای خونی مورد بررسی قرار گرفت. یافتهها: تمامی عملآوریهای حرارتی سبب کاهش بار میکروبی کل در مقایسه با بستر خام شدند (P<0.05). بهعلاوه، عملآوری در دمای ℃150 و نیز حرارت مربوط ضمن حذف کامل کلیفرمهای بستر سبب غیرفعالسازی سالمونلا و اشریشیا کلی شد. میانگین جمعیت قارچ و کپک در بستر خام و عملآوری شده در دمای ℃80 و ℃60 یکسان بود (P>0.05). بهعلاوه بستر عمل-آوری شده در دمای ℃60 در مقایسه با بستر خام سبب افزایش مقدار OEB (17- در مقابل 15- گرم بر کیلوگرم) و DVBE (13 در مقابل 10 گرم بر کیلوگرم) شد (P<0.05). جایگزینی 24 درصد بستر طیور عملآوری شده سبب کاهش 67/20 درصدی در حفظ آبستنی و کاهش 86/19 درصدی در وزن تولید برهها در مقایسه با گروه شاهد شد (P<0.05). بهعلاوه تغذیه میشها با 16 درصد بستر تغییری در قابلیت هضم ظاهری ماده خشک، ماده آلی و پروتئین خام در دورههای قبل و بعد از زایش ایجاد نکرد (P>0.05). با این حال سطح 24 درصد بستر عملآوری شده سبب افزایش غلظت گلوکز خون (81/68 میلیگرم بر دسیلیتر) در مقایسه با میشهای تغذیه نشده با بستر (07/63 میلیگرم بر دسیلیتر) در دوره قبل از زایمان گردید (P<0.05)، اما تغییری در دورهی بعد از زایش مشاهده نشد (P>0.05). همچنین افزایش خطی غلظت نیتروژن اورهای خون و کلسترول در هر دو دوره با افزایش سطح بستر عملآوری شده مشاهده گردید (P<0.05). نتیجهگیری: بهبود خصوصیات متابولیکی پروتئین در تمامی روشهای عملآوری بستر حاصل شد. عملآوری در دمای ℃150 با توجه به ایجاد امنیت میکروبی و از بین بردن پاتوژنهای بستر (سالمونلا و اشریشیا کلی) برتری بیشتری در مقایسه با روش حرارت مرطوب دارد؛ زیرا نیاز به تجهیزات و هزینه تولید کمتر ضمن استفاده از حجم بالا این محصول فرعی را فراهم میکند. بهطورکلی سطح 8 درصد بستر عملآوری شده برای تغذیه میشهای آبستن در دوره قبل از زایش و سطح 16 درصد در دوره بعد از زایش بدون اثر منفی بر قابلیت هضم ماده خشک، ماده آلی و پروتئین خام میتواند کاهش هزینه تمام شده جیره را به همراه داشته باشد. | ||
کلیدواژهها | ||
آبستنی؛ ارزیابی پروتئین؛ قابلیت هضم؛ گلوکز؛ نیتروژن | ||
مراجع | ||
Amini, A., & Azizi, O. (2016). Growth performance, plasma metabolites and carcass characteristics of goat kids fed with different proportion of broiler litter silage. Agricultural Communications, 4(4): 15-20.
Antunović, Z., Novoselec, J., Šperanda, M., Steiner, Z., Ćavar, S., Pavlović, N., & Klir, Ž. (2017). Monitoring of blood metabolic profile and milk quality of ewes during lactation in organic farming. Journal for Dairy Production and Processing Improvement, 67: 243–252.
Azizi, A., Sharifi, A., Azarfar, A., Kiani, A., & Jolazadeh, A. (2017). Performance and ruminal parameters of fattening Moghani lambs fed recycled poultry bedding. Animal Nutrition, 3(2): 145-150.
Bell, A.W., 1993. Pregnancy and foetal metabolism. In: Forbes, J.M., France, J. (1 Eds.), Quantitative Aspects of Ruminant Digestion and Metabolism. CAB International, Wallingford, UK. 405–431.
Biswas, S., Nazmi, A., Pitesky, M., Gallardo, R., & Pandey, P. (2019). Thermal inactivation of Escherichia coli and Salmonella Typhimurium in poultry carcass and litter at thermophilic temperatures. Journal of Applied Poultry Research, 28(2): 307-317.
Boltz, T. P., Moritz, J. S., Ayres, V. E., Showman, C. L., Jaczynski, J., & Shen, C. (2021). Modeling thermal inactivation of Salmonella Typhimurium in mash broiler feed. Journal of Applied Poultry Research, 30(4): 100208.
Chrenkova, M., Formelova, Z., Ceresnakova, Z., Dragomir, C., Rajsky, M., Cismileanu, A., & Weisbjerg, M. R. (2018). Rumen undegradable protein (RUP) and its intestinal digestibility after steam flaking of cereal grains. Czech Journal of Animal Science, 63(4): 160-166.
Dede, O. H., & Ozer, H. (2019). Investigation on usability of biomass energy power plant ashes for pathogen removal from poultry manure. Feb-Fresenius Environmental Bulletin, 28(2): 579-584.
Ehrhardt, R. A., & Bella, A. W. (1995). Growth and metabolism of the ovine placenta during mid-gestation. Placenta, 16(8): 727-741.
Fazaeli, H., Ahmadi, M.M., Hosaini, S.M., Mahdavi, B., & Pourhosaini, H. (2014). Effect of different levels of processed poultry litter in the diet of sheep. Animal Science Research Institute. (In Persian).
Gargallo, S., Calsamiglia, S., & Ferret, A. (2006). A modified three-step in vitro procedure to determine intestinal digestion of proteins. Journal of Animal Science, 84(8): 2163-2167.
Getahun, D., Alemneh, T., Akeberegn, D., Getabalew, M., & Zewdie, D. (2019). Urea metabolism and recycling in ruminants. Biomedical Journal of Scientific & Technical Research, 20(1): 14790-14796.
Ghaly, A., & MacDonald, K. (2012). Drying of poultry manure for use as animal feed. American Journal of Agricultural and Biological Sciences, 7(3): 239-254.
Ghorbani, B., Chashnidel, Y., Teimori-Yansari, A., & Toghdory, A. (2023). Effects processing methods of barley grain and non-protein nitrogen sources on performance, nutrient digestibility and carcass characteristics of Afshari breeding fattening lambs. Journal of Ruminant Research, 11(1): 36-54. (In Persian).
Gu, G., Hu, J., Cevallos-Cevallos, J. M., Richardson, S. M., Bartz, J. A., & van Bruggen, A. H. (2011). Internal colonization of Salmonella enterica serovar Typhimurium in tomato plants. Plos one, 6(11): e27340.
Han, T., Wang, L., Zhang, Y., Zhang, J., Han, D., Lv, N., & Wang, M. (2018). The changes of nutrient composition of piled laying hen manure and anaerobic fermentation for recycling as a dietary ingredient for ruminants. Journal of Environmental Management, 206, 768-773.
Khodadadi, M., Masoumi, A., Sadeghi, M., & Moheb, A. (2023). Optimization of drying specification and protein losses of poultry litter during drying process using response surface methodology. Thermal Science and Engineering Progress, 43: 101958.
Mekasha, Y., Merkel, R. C., Goetsch, A. L., Sahlu, T., & Tesfai, K. (2004). Effects of method of offering broiler litter and level of prairie hay intake on growth of Boer× Spanish wethers. Small Ruminant Research, 55(1-3): 123-133.
Mellado, M., Valdez, R., Lara, L. M., & Garcıa, J. E. (2004). Risk factors involved in conception, abortion, and kidding rates of goats under extensive conditions. Small Ruminant Research, 55(1-3): 191-198.
Micek, P., Słota, K., & Górka, P. (2019). Effect of Heat treatment and Heat treatment in combination with lignosulfonate on in situ rumen degradability of canola cake crude protein, lysine, and methionine. Canadian Journal of Animal Science, 100(1): 165-174.
Mille, Y., Beney, L., & Gervais, P. (2003). Magnitude and kinetics of rehydration influence the viability of dehydrated E. coli K‐12. Biotechnology and Bioengineering, 83(5): 578-582.
Moallem, U., Rozov, A., Gootwine, E., & Honig, H. (2012). Plasma concentrations of key metabolites and insulin in late-pregnant ewes carrying 1 to 5 fetuses. Journal of Animal Science, 90(1): 318-324.
Morgan, J. E., Fogarty, N. M., Nielsen, S., & Gilmour, A. R. (2007). The relationship of lamb growth from birth to weaning and the milk production of their primiparous crossbred dams. Australian Journal of Experimental Agriculture, 47(8): 899-904.
Mousaie, A., Valizadeh, R., Naserian, A. A., Heidarpour, M., & Mehrjerdi, H. K. (2014). Impacts of feeding selenium-methionine and chromium-methionine on performance, serum components, antioxidant status, and physiological responses to transportation stress of Baluchi ewe lambs. Biological Trace Element Research, 162: 113-123.
Mustafa, G. R., Zhao, K., He, X., Chen, S., Liu, S., Mustafa, A., & Zou, L. (2021). Heavy metal resistance in Salmonella typhimurium and its association with disinfectant and antibiotic resistance. Frontiers in Microbiology, 12: 702725.
National Research Council (NRC). 2007. Nutrient Requirements of Small Ruminants: Sheep, Goats, Cervids, and New World Camelids. Washington, DC: The National Academies Press.
Obeidat, B. S., Abduallah, A. Y., Mayyas, M. A., & Awawdeh, M. S. (2016). The potential use of layer litter in Awassi lambs’ diet: It’s effects on nutrient intake, digestibility, N balance, and growth performance. Small Ruminant Research, 137: 24-27.
Obeidat, B. S., Mayyas, M. A., Abdullah, A. Y., Awawdeh, M. S., Qudsieh, R. I., Obeidat, M. D., & Aljamal, A. E. (2019). The potential use of layer litter in Awassi lamb diet: Its effects on carcass characteristics and meat quality. Animals, 9(10): 782.
Ørskov, E. R., & McDonald, I. (1979). The estimation of protein degradability in the rumen from incubation measurements weighted according to rate of passage. The Journal of Agricultural Science, 92(2): 499-503.
Panah, F. M., Lashkari, S., Hellwing, A. L. F., Larsen, M., & Weisbjerg, M. R. (2020). Effects of toasting and decortication of oat on nutrient digestibility in the rumen and small intestine and on amino acid supply in dairy cows. Journal of Dairy Science, 103(2): 1484-1499.
Pesántez-Pacheco, J. L., Heras-Molina, A., Torres-Rovira, L., Sanz-Fernández, M. V., García-Contreras, C., Vázquez-Gómez, M., & Astiz, S. (2019). Influence of maternal factors (weight, body condition, parity, and pregnancy rank) on plasma metabolites of dairy ewes and their lambs. Animals, 9(4): 122.
Plumblee Lawrence, J. R., Cudnik, D., & Oladeinde, A. (2022). Bacterial detection and recovery from poultry litter. Frontiers in Microbiology, 12: 803150.
Potter, G. D. (1998). Bile acid diarrhea. Digestive Diseases, 16(2): 118-124.
Putri, E. M., Zain, M., Warly, L., & Hermon, H. (2021). Effects of rumen-degradable-to-undegradable protein ratio in ruminant diet on in vitro digestibility, rumen fermentation, and microbial protein synthesis. Veterinary World, 14(3): 640.
Radostits, O.M., Gay, C.C., Hinchcliff, K.W., & Constable, P.D. (2007) Veterinary Medicine: A Textbook of the Diseases of Cattle, Horses, Sheep, Pigs and Goats. 10th Edition, Elsevier Saunders, London, 966-994.
Rahimi, M. R., Alijoo, Y. A., Pirmohammadi, R., & Alimirzaei, M. (2018). Effects of feeding with broiler litter in pellet-form diet on Qizil fattening lambs performance, nutrient digestibility, blood metabolites and husbandry economics. In Veterinary Research Forum, 9(3): 245-251.
Redmer, D. A., Wallace, J. M., & Reynolds, L. P. (2004). Effect of nutrient intake during pregnancy on fetal and placental growth and vascular development. Domestic Animal Endocrinology, 27(3): 199-217.
Rigon, F., Pereira, D. A., Loregian, K. E., Magnani, E., Marcondes, M. I., Branco, R. H., Benedeti, P. D., & Paula, E. M. (2023). Use of Heating Methods and Xylose to Increase Rumen Undegradable Protein of Alternative Protein Sources: 1) Peanut Meal. Animals, 13(1): 23.
Ritz, C. W., & Merka, W. C. (2009). Maximizing Poultry Manure Use through Nutrient Management Planning. Extension Poultry Scientists.
Rodríguez Espinosa, M. E., Guevara-Oquendo, V. H., He, J., Zhang, W., & Yu, P. (2024). Effect of Steam Pressure Toasting Duration on Snowbird Faba Bean Seeds and the Impact on the Intestinal and Metabolic Characteristics in Dairy Cows. Animals, 14(3): 483.
Sibanda, L. M., Ndlovu, L. R., & Bryant, M. J. (1999). Effects of a low plane of nutrition during pregnancy and lactation on the performance of Matebele does and their kids. Small Ruminant Research, 32(3): 243-250.
Simonin, H., Beney, L., & Gervais, P. (2007). Sequence of occurring damages in yeast plasma membrane during dehydration and rehydration: mechanisms of cell death. Biochimica et Biophysica Acta (BBA)-Biomembranes, 1768(6): 1600-1610.
Statistical Centre of Iran (SCI). (2021). Broiler farms of the country according to activity status. https://amar.org.ir/statistical-information/statid/22179. (In Persian).
Steghöfer, S., Limburn, R., & Margas, E. (2021). Microbiological assessment of heat treatment of broiler mash at laboratory scale to evaluate Salmonella reduction during feed conditioning. Journal of Applied Poultry Research, 30(1): 100122.
Stern, C., Schwarz, S., Moser, G., Cvitic, S., Jantscher-Krenn, E., Gauster, M., & Hiden, U. (2021). Placental endocrine activity: adaptation and disruption of maternal glucose metabolism in pregnancy and the influence of fetal sex. International Journal of Molecular Sciences, 22(23): 12722.
Sule, I. O., Olorunfemi, A. A., & Otori, A. O. (2019). Mycological and bacteriological assessment of poultry droppings from poultry pens within Ilorin, Kwara, Nigeria. Science World Journal, 14(4): 11-16.
Tadayon, Z., Rouzbehan, Y., & Rezaei, J. (2017). Effects of feeding different levels of dried orange pulp and recycled poultry bedding on the performance of fattening lambs. Journal of Animal Science, 95(4): 1751-1765.
Takahashi, T., Mori, A., Oda, H., Murayama, I., Kouno, M., & Sako, T. (2021). Comparison of cholesterol levels among lipoprotein fractions separated by anion-exchange high-performance liquid chromatography in periparturient Holstein–Friesian dairy cows. Journal of Veterinary Medical Science, 83(2): 260-266.
Tamminga, S., Van Straalen, W. M., Subnel, A. P. J., Meijer, R.G.M., Steg, A., Wever, C.J.G., & Blok, M.C. (1994). The Dutch protein evaluation system: the DVE/OEB-system. Livestock Production Science, 40(2): 139-155.
Tosta, M. R., Prates, L. L., Christensen, D. A., & Yu, P. (2020). Effect of processing methods (Rolling, steam-flaking, pelleting) on protein molecular structure profile, rumen degradation, and intestinal digestion of cool-climate adapted oats grain in comparison with barley grain in western Canada. Livestock Science, 232: 103901.
Treacher, T. T. (1983). Nutrient requirements for lactation in the ewe. Proceedings-Easter School in Agricultural Science, University of Nottingham, 53-133.
Turner, C. (2002). The thermal inactivation of E. coli in straw and pig manure. Bioresource Technology, 84(1): 57-61.
Valsamakis, G., Papatheodorou, D., Chalarakis, N., Manolikaki, M., Margeli, A., Papassotiriou, I., & Mastorakos, G. (2020). Maternal chronic stress correlates with serum levels of cortisol, glucose and C-peptide in the fetus, and maternal non chronic stress with fetal growth. Psychoneuroendocrinology, 114: 104591.
Van Duinkerken, G., Blok, M. C., Bannink, A., Cone, J. W., Dijkstra, J., Van Vuuren, A. M., & Tamminga, S. (2011). Update of the Dutch protein evaluation system for ruminants: the DVE/OEB2010 system. The Journal of Agricultural Science, 149(3): 351-367.
Wang, Z., Zhang, N., Li, F., & Yue, X. (2022). Effects of pre-partum dietary crude protein level on colostrum fat globule membrane proteins and the performance of Hu ewes and their offspring. Frontiers in Veterinary Science, 9: 1046214.
Yu, P., Goelema, J. O., & Tamminga, S. (2000). Using the DVE/OEB model to determine optimal conditions of pressure toasting on horse beans (Vicia faba) for the dairy feed industry. Animal Feed Science and Technology, 86(3-4): 165-176.
Zhang, M., Zhu, S., Li, Q., Xue, D., Jiang, S., Han, Y., & Li, C. (2023). Effect of Thermal Processing on the Conformational and Digestive Properties of Myosin. Foods, 12(6): 1249.
Zoz, F., Iaconelli, C., Lang, E., Iddir, H., Guyot, S., Grandvalet, C., & Beney, L. (2016). Control of relative air humidity as a potential means to improve hygiene on surfaces: a preliminary approach with Listeria monocytogenes. Plos One, 11(2): e0148418. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 122 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 131 |