
تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 626 |
تعداد مقالات | 6,517 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,746,951 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,317,536 |
بررسی مدت زمان سیلوسازی جیرههای کاملاً مخلوط دارای سطوح متفاوت بقایای حاصل از پوستگیری پسته بر ترکیب شیمیایی، خصوصیات تخمیری و تولید گاز در شرایط برونتنی | ||
نشریه پژوهش در نشخوار کنندگان | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 22 بهمن 1403 اصل مقاله (1.05 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22069/ejrr.2024.22452.1955 | ||
نویسندگان | ||
فاطمه اکبری1؛ امید دیانی* 2؛ محمد مهدی شریفی حسینی3؛ زهره حاج علیزاده4 | ||
1Department of Animal Science, College of Agriculture, Shahid Bahonar University of Kerman, Kerman, Iran | ||
2عضو هیات علمی بخش مهندسی علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان. کرمان. ایران | ||
3هیات علمی | ||
4بخش مهندسی علوم دامی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران. | ||
چکیده | ||
چکیده سابقه و هدف: تهیه جیرههای کاملاً مخلوط سیلوشده از بقایای محصولات کشاورزی حاوی رطوبت بالا میتواند یک انتخاب مناسب در جهت مدیریت بهتر خوراک، حفظ ارزش غذایی و افزایش عملکرد نشخوارکنندگان باشد. این تحقیق با هدف بررسی تأثیر زمان سیلوکردن بر ترکیب شیمیایی، خصوصیات تخمیری و تولید گاز جیرههای کاملاً مخلوط سیلوشده دارای سطوح متفاوت بقایای حاصل از پوست-گیری پسته بود. مواد و روشها: جیرههای کاملاً مخلوط با نسبت 60 درصد مواد علوفهای و 40 درصد مواد کنسانترهای بر اساس ماده خشک با سطوح متفاوت بقایای حاصل از پوستگیری پسته (براساس تأمین 55 درصد رطوبت و 45 درصد ماده خشک) با هم مخلوط و در سطلهای پلاستیکی دو لیتری سیلو شدند. جیرههای آزمایشی شامل: ۱) جیره کاملاً مخلوط سیلوشده بدون بقایای حاصل از پوستگیری پسته (شاهد)، ۲) جیره کاملاً مخلوط سیلوشده با 5 درصد بقایای حاصل از پوستگیری پسته، ۳) جیره کاملاً مخلوط سیلوشده با 10 درصد بقایای حاصل از پوستگیری پسته و ۴) جیره کاملاً مخلوط سیلوشده با 15 درصد بقایای حاصل از پوستگیری پسته بودند. پس از گذشت ۳۰، ۴۵ و ۶۰ روز درب سیلوها باز و بلافاصله ارزیابی ظاهری-حسی، خصوصیات سیلویی و pH سیلاژها بررسی شد. ماده خشک، پروتئین خام، عصاره اتری، الیاف نامحلول در شویندهخنثی و اسیدی، نیتروژن آمونیاکی و اسید لاکتیک سیلاژها اندازهگیری شد. حجم گاز تولیدی جیرهها اندازهگیری و سپس فراسنجههای تولید گاز (ماده خشک مصرفی، اسیدهای چرب زنجیر کوتاه، گوارشپذیری ماده خشک و ماده آلی) در زمانهای متفاوت سیلوکردن تعیین گردید. یافتهها: نتایج تحقیق نشان دادند میزان ماده خشک جیرههای دارای 10 و 15 درصد بقایای حاصل از پوستگیری پسته پس از 60 روز سیلوکردن کاهش یافت (05/0P<). درصد عصاره اتری تمام جیرههای کاملاً مخلوط سیلوشده در 60 روز پس از سیلوکردن، کمتر از روزهای 30 و 45 بود. الیاف نامحلول در شویندهخنثی جیرههای دارای صفر و 10 درصد بقایای حاصل از پوستگیری پسته تحت تأثیر مدت زمان سیلو کردن قرار گرفت و بیشترین مقدار مربوط به زمان 45 روز پس از سیلوکردن بود (05/0P<). علاوه بر این، با افزایش مدت زمان سیلو کردن الیاف نامحلول در شویندهاسیدی تمام جیرههای دارای بقایای حاصل از پوستگیری پسته، افزایش یافت (05/0P<). غلظت اسید لاکتیک و نقطه فلیگ جیرههای کاملاً مخلوط سیلوشده با تمام سطوح بقایای حاصل از پوستگیری پسته تحت تأثیر مدت زمان سیلوکردن قرار گرفت و بیشترین مقدار مربوط به 30 روز پس از سیلوکردن بود (05/0P<). با افزایش مدت زمان سیلوکردن، در تمامی سطوح بقایای حاصل از پوستگیری پسته، pH جیرههای کاملاً مخلوط سیلوشده افزایش یافت (05/0P<). پس از 60 روز سیلوکردن، سطح نیتروژن آمونیاکی در جیرههای آزمایشی بیشترین مقدار بود (05/0P<). با افزایش مدت زمان سیلو کردن، تفاوتی در میزان حجم گاز تولیدی و فراسنجههای تولید گاز جیرههای کاملاً مخلوط سیلوشده در شرایط برونتنی با مشاهده نشد. نتیجهگیری: نتایج مطالعه نشان داد که افزایش مدت زمان سیلوکردن از 30 به 45 روز، ویژگیهای سیلویی جیرههای کاملاً مخلوط سیلوشده با سطوح متفاوت بقایای حاصل از پوستگیری پسته در محدوده مناسبی بود. بنابراین، جیرههای کاملاً مخلوط حاوی بقایای حاصل از پوستگیری پسته را میتوان بهمدت 45 روز سیلو و در تغذیة دام استفاده نمود. | ||
کلیدواژهها | ||
جیرههای کاملاً مخلوط سیلوشده؛ بقایای حاصل از پوستگیری پسته؛ مواد مغذی؛ مولفههای تولید گاز | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 30 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 36 |