
تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 636 |
تعداد مقالات | 6,653 |
تعداد مشاهده مقاله | 9,072,981 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,557,010 |
تأثیر پکتین، پرو و پری بیوتیک بر عملکرد رشد و فراسنجههای خونی گوسالههای ماده شیرخوار هلشتاین | ||
نشریه پژوهش در نشخوار کنندگان | ||
مقاله 5، دوره 13، شماره 1، اردیبهشت 1404، صفحه 73-92 اصل مقاله (2.76 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22069/ejrr.2024.22443.1959 | ||
نویسندگان | ||
حسن کارگر1؛ محسن دانش مسگران* 2؛ سید علیرضا وکیلی2؛ سید هادی ابراهیمی2 | ||
1دانشجوی دکترا، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد | ||
2استاد، گروه علوم دامی ، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران، | ||
چکیده | ||
سابقه و هدف: میکروبها و محصولات حاصل از آنها موجب ایجاد اثرات مثبت در رشد، شکمبه، روده کوچک، ایمنی و سلامتی عمومی گوسالهها میشوند. پکتین اولیگوساکارید یک پریبیوتیک با منشأ خوراکی است که از پسماند صنایع غذایی مانند تفاله چغندر قند به دست میآید. یک راه حل بالقوه جهت افزایش سلامتی روده در نوزادها جلوگیری از ابتلا به عفونت به وسیله افزایش رشد و سکونت باکتریهای تولید کننده اسید لاکتیک در سیستم رودهای است. بنابراین این پژوهش با هدف بررسی اثر بهبود دهندههای میکروبی شکمبه و پس از شکمبهای مؤثر بر عملکرد و ویژگیهای متابولیکی گوسالههای شیرخوار هلشتاین، و نیز تولید شیر در اولین دوره شیردهی آنها انجام شده است. مواد و روشها: سه نوع جیره آغازین برای گوسالههای شیرخوار بر اساس پیشنهاد انجمن ملی تحقیقات (2001) تهیه شد. جیرهها به گونهای تنظیم شدند که دارای نسبتهای مختلف جایگزینی تفاله خشک چغندر قند به جای مجموع جو و ذرت مصرفی (صفر، 15 و 30 درصد) بودند. شیر مصرفی گوسالهها در تیمارهای آزمایشی با مقادیر توصیه شده از محصولات پروبیوتیک (محصول شرکت تجاری پروتکسین انگلستان) و پریبیوتیک (بیولکس MB40 محصول شرکت لیبر آلمان) مکمل گردید. در این پژوهش از 64 رأس گوساله ماده هلشتاین (با وزن تولد 4±38 کیلوگرم) که در 8 تیمار آزمایشی با تکرار هشت رأس و به طور تصادفی قرار گرفته بودند، استفاده شد. تیمارهای آزمایشی عبارت بودند از BP0: جیره آغازین کم پکتین حاوی صفر درصد تفاله خشک چغندر قند جایگزین شده به جای مجموع دانه جو و دانه ذرت مصرفی (گروه کنترل)، BP0b: جیره آغازین کم پکتین مکمل شده با 2 گرم پریبیوتیک بیولکس، BP0p : جیره غذایی کم پکتین مکمل شده با 1 گرم پروبیوتیک پروتکسین، BP0bp : جیره غذایی کم پکتین مکمل شده با 2 گرم پریبیوتیک بیولکس و 1 گرم پروبیوتیک پروتکسین، BP15: جیره آغازین متوسط پکتین (حاوی 15 درصد تفاله خشک چغندر قند)، BP30 : جیره آغازین زیاد پکتین (حاوی 30 درصد تفاله خشک چغندر قند)، BP15p: جیره آغازین متوسط پکتین همراه با 1 گرم پروبیوتیک پروتکسین، BP30p: جیره آغازین زیاد پکتین همراه با 1 گرم پروبیوتیک پروتکسین که در این آزمایش ویژگیهای رشد (شامل وزن و طول بدن، دور سینه، ارتفاع از جدوگاه، عرض لگن خاصره، عرض پین)، فراسنجههای خون و همچنین تولید شیر در 90 روز شیردهی این گوسالهها پس از اولین زایش بررسی شد. یافتهها: دادههای حاصل از آزمایش، اختلاف معنیداری را در کل دوره آزمایشی در میانگین مصرف خوراک و افزایش وزن روزانه نشان داد (05/0>P)، طوری که تیمار BP15p به ترتیب با میانگین 4/1569 و 7/837 گرم در روز بیشترین مقدار و تیمار کنترل (BP0) به ترتیب با 6/1120 و 3/706 گرم در روز کمترین مقدار را نشان دادند. در غلظت آنزیمهای خونی (AST و ALT) تیمار BP30p به ترتیب با مقادیر 32 و 11 واحد در لیتر بیشترین غلظت را نشان داد و اختلاف بین تیمارهای آزمایشی معنیدار بود (05/0>P). دادههای مربوط به تولید شیر در روزهای 30، 60 و 90 پس از زایش در اولین دوره شیردهی گوسالههای استفاده شده در این آزمایش نیز اختلاف معنیداری را بین تیمارهای آزمایشی نشان داد (05/0>P) و گوسالههای تغذیه شده با تیمار BP15p به ترتیب با میانگین تولید شیر 61/40، 24/42 و 89/42 لیتر در 30، 60 و 90 روزگی شیردهی، بیشترین مقدار را نشان دادند. نتیجهگیری: با توجه به نتایج به دست آمده از این تحقیق جایگزینی 15 تا 30 درصدی تفاله خشک چغندر قند دارای پکتین و به عنوان یک پریبیوتیک مطلوب به جای مجموع دانه جو و دانه ذرت مصرفی در استارتر گوسالهها، میتواند به همراه استفاده از یک محرک رشد میکروبی مناسب (پروبیوتیک)، باعث افزایش در عملکرد رشد و متعاقب آن عملکرد تولیدی گوساله، در اولین دوره شیردهی شود. | ||
کلیدواژهها | ||
اولین دوره شیردهی؛ پروبیوتیک؛ پریبیوتیک؛ تولید شیر؛ گوسالههای هلشتاین | ||
مراجع | ||
Aashaq Hussain Dar., Singh, S.K., Sanjay Kumar., Irshad Ahmad Para., Merina Devi, K., Nitesh Kumar., Aamir Suhail Khan., & Kurat-Ul-Ain. (2017). Impact of supplementation of probiotic, prebiotic and symbiotic on serum biochemical profile of crossbred calves. Indian Journal Animal Research, B-3485 (1-4).
Ahmed, S., Shahzad, F., Rahman, H., & Rajab, M. (2020). Effects of sugar beet pulp based total mixed ration on growth performance and blood profile status in male Nili Ravi buffalo calves. Turkish Journal of Veterinary & Animal Sciences, 44:928-933.
Alugongo, G.M., Xiao, J., Wu, Z., Li, S., Wang, Y., & Cao, Z. (2017). Review: utilization of yeast of saccharomyces cerevisiae origin in artificially raised calves. Journal of Animal Science and Biotechnology,8:34.
Association of official Agricultural chemists (AOAC). 2005. Official methods of analysis. 9th ed. Ass. Office. Agri. Chemists, Washington, D.C.
Bayatkouhsar, J., Tahmasebi, A.M., Naserian, A.A., & Mokarram, R.R. (2013). Effects of supplementation of lactic acid bacteria on growth performance blood metabolites and fecal coliform and lactobacilli of young dairy calves. Journal of Animal Feed Science and Technology, ANIFEE-12893: No. of pages 11.
Cangiano, L.R., Yohe, T.T., Steele, M.A., & Renaud, D.L. (2020). Invited review: Strategic use of microbial-based probiotics and prebiotics in dairy calf rearing. Journal of Applied Animal Science, 36:630-651.
Castro, J.J., Gomez, A., White, B.A., Mangian, H.J., Loften, J.R., & Drackley, J.K. (2016). Changes in the intestinal bacterial community, short-chain fatty acid profile and intestinal development of preweaned Holstein calves. 1. Effects of prebiotic supplementation depend on site and age. Journal of Dairy Science, 99:9682-9702.
Chandra, R., Mehla, R.K., Sirohi, S.K., & Rahman, R. (2009). Effect of probiotic supplementation on growth of crossbred calves. Indian Journal of Animal Sciences, 79 (12): 1254-1257.
Chester-Jones, H., Heins, B.J., Ziegler, D., Schimek, D., Schuling, S., Ziegler, B., Ondarza, M. B. de., Sniffen, C.J., & Broadwater, N. (2017). Relationships between early-life growth, intake, and birth season with first-lactation performance of Holstein dairy cows. Journal of Dairy Science, 100:1-8.
Dar, A. H., Singh, S.K., Rahman, J.U., & Ahmad, S.F. (2022). The effects of probiotic Lactobacillus acidophilus and/or prebiotic mannan oligosaccharides on growth performance, nutrient utilization, blood metabolites, faecal bacteria, and economics of crossbred calves. Iranian Journal of Veterinary Research, VOL. 23, No. 4, Ser. No. 81, pages 322-330.
Dennis, T.S., Suarez-Mena, F.X., Hill, T.M., Quigley, J.D., Schlotterbeck, R.L., & Lascano, G.J. (2018). Short communication: Effect of replacing corn with beet pulp in a high concentrate diet fed to weaned Holstein calves on diet digestibility and growth. Journal of Dairy Science, 101:1-5.
Drackley, K.J. (2008). Calf nutrition from birth to breeding. Journal of Veterinary Clinics Food Animal, 24(2008): 55-86.
Fouladgar, S., Foroozandeh Shahraki, A.D., Ghalamkari, G.R., Khani, M., Ahmadi, F., & Erickson, P.S. (2016). Performance of Holstein calves fed whole milk with or without kefir. Journal of Dairy Science, 99:8081-8089.
Gibson, G.R., & Roberfroid, M.B. (1995). Dietary modulation of the human colonic microbiota: introducing the concept of prebiotics. Journal of Nutrition, 125, 1401-1995.
Gibson, M.A., Xio, J., Wu, Z., Li, S.L., Wang, Y., & Cao, Z. (2017). Review: Utilization of yeast of Saccharomyces cerevisiae origin in artificially raised calves. Journal of Animal Science and Biotechnology, 8: 34.
Gorgulu, M., Siuta, A., Ongel, E., Yurtseven, S., & Kutlu, H.R. (2003). Effect of probiotic on growing performance and health of calves. Pakistan Journal of Biological Sciences, 6(7): 651-654.
Heinriches, A.J., Jones, C.M., Elizondo-Salazar, J.A., & Terril, S.J. (2009). Effects of a prebiotic supplement on health of neonatal dairy calves. Journal of Livestock Science, 125: 149-154.
Kargar, S., Kowsar, Z., Poorhamdollah, M., Kanani, M., Asasi, K., & GH, M. H. (2021). Effects of replacing steam-flaked corn with shredded sugar beet pulp of feed sorting, behavior, blood metabolites, and growth performance of dairy calves. 2021. Journal of Animal Nutrition, 7: 917-926.
Kertz, A.F., Hill, T.M., Quigley, J.D., Heinrichs, A.J., Linn, J.G., & Drackley, J.K. (2017). A 100-Year Review: Calf nutrition and management. Journal of Dairy Science, 100:10151-10172.
Khuntia, A., & Chaudhary, L. C. (2002). Performance of male crossbred calves as influenced by substitution of grain by wheat bran and the addition of Lactic Acid Bacteria to diet. Asian-Australasian Journal of Animal Sciences, Vol 15, No. 2:188-194.
Ma, J., Wang, C., Wang, Z., Cao, G., Hu, R., Wang, X., Zou, H., Kang, K., Peng, Q., Xue, B., Wang, L., Zhu, Y., & Zhu, M. (2021). Active dry yeast supplementation improves the growth performance, rumen fermentation, and immune response of weaned beef calves, Journal of Animal Nutrition, 1352-1359.
Noori, M., Alikhani, M., & Jahanian, R. (2015). Effect of partial substitution of milk with probiotic yogurt of different pH on performance, body conformation and blood biochemical parameters of Holstein calves. Journal of Applied Animal Research, (44), 1: 221-229.
NRC. 2001. Nutrient Requirements of Dairy Cattle (7th Ed) National Academy Press, Washington, DC.
Prandi, B., Baldassarre, S., Babbar, N., Bancalari, E., Vandezande, P., Hermans, D., Bruggeman, G., Gatti. M., Elst, K., & Sforza, S. (2018). Pectin oligosaccharides from sugar beet pulp: molecular characterization and potential prebiotic activity. Journal of Food & Function, 1;9(3): 1557-1569.
Retta, K.S. (2016). Role of probiotics in rumen fermentation and animal performance: A review. Int. Journal of Livestock Production, 7(5): 24-32.
SAS Institute (2004) SAS systems for windows. Version 9.1.3. (SAS Institute Inc. Cary, NC).
Seifzadeh, S., Mirzaei Aghjehgheshlang, F., Abdibenemar, H., Seifdavati, J., & Navidshad, B. (2017). The effects of a medical plant mix and probiotic on performance and health status of suckling Holstein calves. Italian Journal of Animal Science, 16 (1): 44-51.
Steele, M.A., Penner, G.B., Chaucheyras-Durand, F., & Guan, L.L. (2016). Development and physiology of the rumen and the lower gut: Targets for improving gut health. Journal of Dairy Science, 99:1-12.
Timmerman, H. M., Mulder, L., Everts, H., Van Espen, D. C., Van der Wal, E., Klaassen, G., Rouwers, S. M. G., Hartemink, R., Rombouts, F. M., & Beynen, A. C. (2005). Health and growth of veal calves fed milk replacers with or without probiotics. Journal of Dairy Science, 88:2154-2165.
Ulger, I. (2018). Effects of pre-weaning probiotic treatments on growth performance and biochemical blood parameters of Holstein calves. Indian Journal of Animal Research, B-816 (1-4).
Vansoest, P.V., Robertson, J.B., & Lewis, B.A. (1991). Methods for dietary fiber, neutral detergent fiber and non starch polysaccharides in relation to animal nutrition. Journal of Dairy Science, 74(10): 3583-3597.
Wilkowska, A., Berlowska, J., Nowak, A., Motyl, I., Antczak-chrobot, A., Wojtczak, M., Kunicka-Styczynska, A., Binczarski, M., & Dziugan, P. (2020). combined yeast cultivation and pectin hydrolysis as an effective method of producing prebiotic animal feed from sugar beet pulp. Journal of Biomolecules, 10. 724. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 140 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 115 |