
تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 626 |
تعداد مقالات | 6,517 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,746,972 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,317,548 |
بهبود سطح تحمل شوری گیاه جو (Hordeum vulgare) از طریق دورگ گیری | ||
مجله تولید گیاهان زراعی | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 31 مرداد 1401 | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22069/ejcp.2022.6094 | ||
نویسندگان | ||
اسد معصومی اصل* 1؛ رضا امیری فهلیانی1؛ حسن پاک نیت2 | ||
1هیات علمی دانشگاه یاسوج | ||
2هیات علمی دانشگاه شیراز | ||
چکیده | ||
به منظور بهبود سطح تحمل شوری گیاه جو از طریق دورگ گیری، دو رقم جو بهاره بنام های ریحان (حساس) و افضل (متحمل) و دورگ حاصل از آنها، در سه سطح شوری (0، 10 و 20 دسی زیمنس بر متر) و در گلخانه، بهصورت یک آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار کاشته شدند. میزان پرولین، فعالیت کمّی آنزیم های پراکسیداز و کاتالاز، میزان سدیم، پتاسیم و نسبت سدیم به پتاسیم و بالعکس، برای کلیه تیمارها اندازهگیری شدند. میزان سدیم، میزان پتاسیم و نسبت پتاسیم به سدیم، هتروزیس والد برتر و آنزیم کاتالاز، هتروزیس برپایه میانگین والدین نشان داد. برای نسبت سدیم به پتاسیم، پرولین و پراکسیداز هیچ نوع هتروزیسی مشاهده نشد. در پایان، سطح شوری سوم مناسب ترین سطح برای بررسی وضعیت هتروزیس گیاهان حاصل از تلاقی بین ارقام حساس و متحمل بود. با توجه به هتروزیس های مشاهده شده امید میرود بتوان از طریق تلاقیهای هدفمند در جهت اصلاح برای بهبود تحمل شوری گیاهان قدم برداشت. | ||
کلیدواژهها | ||
شوری؛ پرولین؛ پراکسیداز؛ کاتالاز؛ سدیم | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 225 |