
تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 626 |
تعداد مقالات | 6,517 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,747,090 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,317,742 |
بررسی سرعتهای واکنش لیگنین زدایی در مرحله نهایی خمیرسازی کرافت از باگاس | ||
پژوهشهای علوم و فناوری چوب و جنگل | ||
مقاله 1، دوره 18، شماره 3، بهمن 1390، صفحه 1-14 اصل مقاله (484.61 K) | ||
نوع مقاله: مقاله کامل علمی پژوهشی | ||
چکیده | ||
در این مطالعه، سرعتهای واکنش لیگنین زدایی مرحله نهایی خمیرسازی کرافت از باگاس مورد مطالعه قرار گرفته است. خمیرسازی کرافت تحت شرایط: قلیای فعال 11/14 درصد (برحسب هیدروکسید سدیم و بر اساس وزن خشک ماده اولیه)، سولفیدیته 11/25 درصد و نسبت لیکور به ماده اولیه 20 به 1 انجام شد. 3 دمای بیشینه پخت 85، 70 و 55 درجه سانتیگراد و زمان واکنش 720-0 دقیقه (بسته به دمای بیشینه) انتخاب گردید. مقدار اولیه لیگنین کلاسون و لیگنین محلول در اسید باگاس بهترتیب برابر با 23/19 و 87/1 درصد تعیین شد. نتایج نشان داد که سرعت لیگنینزدایی با توجه به بازده لیگنین براساس وزن خشک ماده اولیه از یک واکنش مرتبه یک پیروی مینماید و میتوان لیگنینزدایی در باگاس را حداقل به سه فاز تقسیم نمود. میزان ثابت سرعت مرحله آخر لیگنینزدایی با تغییر دمای بیشینه پخت، تغییر میکرد. ثابت سرعت برای سه دمای بیشینه پخت 85، 70 و 55 درجه سانتیگراد بهترتیب min-1 103×6/1، min-1103×5/1 و1 min-103 ×4/1 تعیین گردید. انرژی فعالسازی لیگنینزدایی برای فاز نهایی در حدود 27/4 کیلوژول بر مول محاسبه شد. مقدار لیگنین خمیر در نقاط تلاقی فازهای دوم و سوم در سه دمای پخت 85، 70 و 55 درجه سانتیگراد بهترتیب برابر با 66/4، 21/5 و 17/6 درصد بهدست آمد. بنابراین درصد لیگنین موجود در خمیر در نقاط تلاقی تابع درجه حرارت خمیرسازی است و با افزیش دمای پخت، کاهش مییابد. | ||
کلیدواژهها | ||
ثابت سرعت؛ انرژی فعال¬سازی؛ لیگنین¬زدایی؛ کرافت؛ باگاس | ||
مراجع | ||
منابع 1.Dehghani Firouzabadi, M., Resalati, H., and Mirshokraei S.A. 2001. Bulk and residual delignification of populus deltoids in sulfate pulping. Pp: 376-381. In: Proceeding of the second international Iran and Russia conference, Agriculture and natural resources, Moscow, Russia.
2.Epelde, G., Lindgren, I.C.T., and Lindstrom, M.E. 1998. Kinetics of wheat straw delignification in soda and kraft pulping. Journal of wood chemistry and technology, 18:1.69-82.
3.Huang, G., Shi, J.X., and Langrish, T.A.G. 2007. NH4oH-KoH pulping mechanisms and kinetics of rice straw. Bioresource Technology, 98:1218-1223.
4.Park, S.Y., Koda, K., Matsumoto, Y., Meshitsuka, G., Yama, K.I. 1999. Kinetic comparison between delignification and silice removal during alkaline pulping of rice straw. Tappi Journal, 53:11.1492-1499.
5.Sabatier, J., Peniche, C.F. and Fernandez, N. 1993. Soda pulping of bagasse: delignification phases and kinetics. Holzschung, 47:313-317.
6.Shafi, M., Akhtaruzzaman, A.F.M and Mian, A.J. 1993. Kinetics of jute pulping. Holzforschung, 47:491-496.
7.Sarwar Jahan, M., Khalidul Islam, M., AJM Moynul Hasan. and Nasima, D.A. 2002. Investigation on soda and soda–anthraquinone (AQ) pulping of Saccharum sponataneum. TAPPSA.
8.Sarwar Jahan, M., Rubaiyat, A. and Sabina, R. 2007. Delignification kinetics of Trema orientalis (nalita) in kraft pulping. Korea Tappi J. 39:5.7-11. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,271 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,436 |