
تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 626 |
تعداد مقالات | 6,517 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,747,084 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,317,742 |
بررسی خواص فیزیکی و آنتی اکسیدانی فیلم زیست تخریب پذیر سدیم کازئینات حاوی نانو اکسید تیتانیوم و اسانس هسته انگور | ||
نشریه فرآوری و نگهداری مواد غذایی | ||
مقاله 1، دوره 13، شماره 3، مهر 1400، صفحه 1-15 اصل مقاله (1.01 M) | ||
نوع مقاله: مقاله کامل علمی پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22069/ejfpp.2022.18600.1645 | ||
نویسندگان | ||
رقیه اشرفی یورقانلو1؛ هاله همتی* 2؛ آرزو مخانی3؛ مهلا پیروزی فرد1 | ||
1گروه علوم و صنایع غذایی آموزشکده فنی دختران ارومیه، دانشگاه فنی و حرفهای، آذربایجان غربی. | ||
2گروه علوم و صنایع غذایی آموزشکده فنی دختران ارومیه، دانشگاه فنی و حرفهای، آذربایجان غربی | ||
3گروه علوم و صنایع غذایی، موسسه آموزش عالی صبا، آذربایجان غربی | ||
چکیده | ||
سابقه و هدف: امروزه آلودگی های ناشی از پلیمر های سنتزی توجه همگان را به استفاده از مواد زیست تخریب پذیر معطوف کرده است. در طی دو دهه اخیر مطالعه بر روی مواد زیست تخریب پذیر حاصل از پروتئین ها و کربوهیدرات ها گسترش وسیعی یافته است. این ماکرو مولکول ها می توانند جایگزین مناسبی برای پلیمرهای سنتزی حاصل از مشتقات نفتی به شمار روند. فیلمهای تولیدی بر پایه این مواد طبیعی به دلیل زیست تخریبپذیر بودن، میتوانند راه حل امیدوار کننده ای برای حل مشکلات محیطی ناشی از پلیمرهای سنتزی باشند. این فیلم ها علاوه بر زیست تخریب پذیری، از خواص مکانیکی خوب و نفوذپذیری ضعیفی نسبت به بخار آب برخوردار هستند و لازم است اقداماتی در جهت بهبود میزان نفوذ ناپذیری آنها انجام شود. لذا هدف از انجام این پژوهش بررسی تاثیر افزودن نانو ذره اکسید تیتانیوم و اسانس روغنی هسته انگور به سدیم کازئینات به عنوان عامل تقویت کننده خواص آن است. مواد و روش ها: فیلم های نانو کامپوزیتی بر پایه سدیم کازئینات در سطوح مختلف نانو ذرات اکسید تیتانیوم (صفر تا 5/1% ) و اسانس روغنی هسته انگور در سطوح مختلف (ppm 0 تا500) و براساس طرح آزمایشی مرکب مرکزی (CCD) تهیه شدند. اثرات این متغیرات بر روی خصوصیات فیزیکی، مکانیکی، نفوذپذیری به بخارآب، خواص آنتی اکسیدانی و ریزساختاری فیلم های تولید شده مورد بررسی قرارگرفت. یافته ها: نتایج نشان داد افزودن نانو ذرات اکسید تیتانیوم، سبب بهبود خواص مکانیکی فیلم های سدیم کازئینات شده است که در این رابطه، فیلم های سدیم کازئینات تهیه شده از 5/1 % نانواکسید تیتانیوم و ppm 500 اسانس روغنی هسته انگور، بیشترین استحکام کششی را دارا هستند.. نتایج آزمون میکروسکوپ الکترونی نشان داد که افزودن نانو ذرات اکسید تیتانیوم و افزایش غلظت آن منجر به غیر مستقیم شدن مسیر نفوذ آب گردیده که این امرسبب کاهش تراوایی فیلم ها به بخارآب تا میزان kg/m 89/4 شد. افزودن اسانس روغنی هسته انگور نیز باعث ایجاد اثرات آنتی اکسیدانی در فیلم های تولیدی گردید. به طوری که فیلم های حاویppm 250 اسانس روغنی هسته انگور فعالیت آنتی اکسیدانی به میزان 86/74 % را از خود نشان دادند. نتیجه گیری: در مجموع نتایج بدست آمده نشان داد که افزودن نانو ذرات اکسید تیتانیوم و اسانس روغنی هسته انگور می تواند اثرات مثبتی بر خصوصیات فیزیکی و ساختاری سدیم کازئینات داشته باشد و به بهبود خواص آن کمک کند. در مجموع نتایج بدست آمده نشان داد که افزودن نانو ذرات اکسید تیتانیوم و اسانس روغنی هسته انگور می تواند اثرات مثبتی بر خصوصیات فیزیکی و ساختاری سدیم کازئینات داشته باشد و به بهبود خواص آن کمک کند | ||
کلیدواژهها | ||
فیلم زیست تخریب پذیر؛ سدیم کازئینات؛ نانو ذرات؛ اکسید تیتانیوم؛ اسانس هسته انگور | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 324 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 272 |