
تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 626 |
تعداد مقالات | 6,517 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,746,955 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,317,538 |
مدلسازی خشک شدن لایه نازک زردآلو | ||
نشریه فرآوری و نگهداری مواد غذایی | ||
مقاله 9، دوره 1، شماره 2، شهریور 1388، صفحه 139-150 اصل مقاله (462.14 K) | ||
نوع مقاله: مقاله کامل علمی پژوهشی | ||
چکیده | ||
در این پژوهش، رفتار خشک شدن برگه دو رقم زردآلو در خشککن لایه نازک آزمایشگاهی براساس مدلهای ریاضی خشک شدن مورد استفاده در منابع مورد بررسی قرار گرفت. آزمایشها در چهار سطح دمایی 40، 50، 60 و 70 درجه سلسیوس و سرعت هوای 2 متر بر ثانیه انجام گرفت. 9 مدل ریاضی خشک شدن بر دادههای آزمایشگاهی برازش داده شد. ثابتها و ضرایب مدلها با هم مقایسه شدند. تمام مدلهای ریاضی خشک شدن براساس سه شاخص آماری مربع کای ()، ریشه متوسط مربع خطای دادهها (RMSE) و ضریب تعیین ()، با هم مقایسه شدند. طبق نتایج بهدست آمده مدل میدیلی و همکاران منحنی سینتیک خشک شدن زردآلو را با شاخص آماری،و بهترتیب برابر 999338/0، 0000456087/0 و 00651363/0 برای رقم قوامی و 999372/0، 0000347/0 و 005775/0 برای رقم نصیری نسبت به مدلهای دیگر بهتر برآورد کرد. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,415 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,811 |