
تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 626 |
تعداد مقالات | 6,517 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,746,951 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,317,536 |
بررسی فعالیت پری-بیوتیکی پلی ساکاریدهای استخراج شده از بلوط | ||
نشریه فرآوری و نگهداری مواد غذایی | ||
مقاله 5، دوره 9، شماره 1، خرداد 1396، صفحه 53-66 اصل مقاله (508.3 K) | ||
نوع مقاله: مقاله کامل علمی پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22069/ejfpp.2017.11385.1360 | ||
نویسندگان | ||
مهرنوش تدینی* 1؛ محمود شیخ زین الدین2؛ صبیحه سلیمانیان زاد2 | ||
1عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز | ||
2عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان | ||
چکیده | ||
سابقه و هدف: کنترل وضعیت میکرو فلور رودهای میزبان میتواند در جلوگیری از بروز برخی بیماریهای مزمن مانند چاقی و برخی بیماریهای مرتبط با آن مانند دیابت نوع 2 موثر باشد. پری-بیوتیکها به عنوان مواد غذایی غیر قابل هضمی هستند که از طریق تحریک انتخابی رشد یا فعالیت پروبیوتیکها در روده بزرگ اثرات سلامتی بخش برای میزبان به دنبال خواهند داشت. برخی مزایای سلامتی بخش مرتبط با پری-بیوتیکها عبارتند از: عملکرد بهتر سیستم ایمنی، اثر بر جذب مواد معدنی، کاهش بروز غدهها و سرطان، کاهش احتمال ابتلا به اسهال و بیماریهای عفونی، کاهش بروز بیماریهایی همچون بیماری رودهای، بیماری قلبی، دیابت غیر وابسته به انسولین، چاقی و پوکی استخوان. هدف از این مطالعه بررسی قابلیت پری-بیوتیکی پلیساکارید استخراج شده از بلوط (AP)، فعالیت آنتی اکسیدانی، ارتباط خصوصیات ساختاری و خصوصیات عملکردی بود. مواد و روشها: پلیساکاریدهای میوهی بلوط (AP) بعد از طی مراحل چربیزدایی، استخراج با آب داغ و رسوب با اتانول جداسازی شد. سپس مقاومت AP نسبت به شرایط هضم اسیدی و آنزیمی به صورت برون تنی بررسی شد. در مرحلهی بعد اثر AP بر رشد باکتری پروبیوتیک (لاکتوباسیلوس پلانتاروم A7) در مقایسه با پری-بیوتیک تجاری اینولین (In) مورد بررسی قرار گرفت. اسیدهای چرب کوتاه زنجیر تولید شده یا محصول نهایی حاصل از تخمیر به وسیلهی باکتری پروبیوتیک در محیط حاوی In و AP به همراه پروبیوتیک (لاکتوباسیلوس پلانتاروم A7) به وسیله کروماتوگرافی گازی- طیف سنجی جرمی مورد بررسی قرار گرفت. فعالیت آنتی اکسیدانی AP نیز به واسطه مهار رادیکال آزاد DPPH مورد ارزیابی قرار گرفت. به منظور بررسی ارتباط خصوصیات ساختاری و شناسایی گروههای عاملی AP از روش تبدیل فوریه مادون قرمز (FTIR) و رزونانس مغناطیس هسته (NMR) استفاده شد. یافتهها: نتایج حاصل از بررسی مقاومت به هضم نشان داد AP نسبت به شرایط شبیهسازی شدهی هضم مقاومت خوبی نشان داده و میزان هیدرولیز آن حداکثر 3% بود. همچنین AP قابلیت تحریک رشد باکتری پروبیوتیک و افزایش زندهمانی باکتری پروبیوتیک مورد مطالعه (لاکتوباسیلوس پلانتاروم A7) را داشت. نتایج حاصل از بررسی اسیدهای چرب کوتاه زنجیر تولید شده در محیطهای حاوی AP و In نشان داد اسید استیک به عنوان اسید غالب بوده و مقادیر کمی اسید پروپیونیک و اسید بوتیریک در محیط حاوی اینولین نیز شناسایی شد. فعالیت آنتیاکسیدانی AP در غلظتهای 20 و 40 میلیگرم بر لیتر به ترتیب حدود35/1 ±94/69 و 78/1± 24/82 درصد بود. باندهای شاخص مرتبط با فعالیت آنتیاکسیدانی شامل کربونیل، سولفات و پیوندهای بتا در طیف FTIR و NMR مشاهده شد. نتیجهگیری: نتایج حاصل از این بررسی نشان داد ترکیبات استخراج شده از بلوط میتواند به عنوان یک پری-بیوتیک مناسب استفاده شود. به نظر میرسد فعالیت آنتیاکسیدانی بالا و خاصیت پری-بیوتیکی مناسب AP با هم مرتبط هستند. با توجه به افزایش تقاضا برای ترکیبات پری-بیوتیک و قیمت بالای ترکیبات پری-بیوتیک موجود، بلوط میتواند به عنوان منبع بالقوه برای استخراج ترکیبات پری-بیوتیک و کاربرد در مواد غذایی فراسودمند و دارای اثرات سلامتی بخش مطرح باشد. | ||
کلیدواژهها | ||
بلوط؛ فعالیت آنتیاکسیدانی؛ مواد غذایی فراسودمند؛ پری-بیوتیک | ||
مراجع | ||
1.Biedrzycka, E., and Bielecka, M. 2004. Prebiotic effectiveness of fructans of different degrees of polymerization. Trends in Food Science and Technology. 15: 170–175. 2.Cai, W., Gu, X., and Tang, J. 2008. Extraction, purification and characterization of the polysaccharides from Opuntia milpa alta. Carbohydrate Polymer. 71: 403-410. 3.Ding, X., Feng, S., Cao, M., Li, M., Tang, J., Guo, C., Zhang, J., Sun, Q., Yang, Z., and Zhao, J. 2010. Structure characterization of polysaccharide isolated from the fruiting bodies of Tricholomamatsutake. Carbohydrate Polymer. 81: 942–947. 4.Ebrahimi, A., Khayami, M. and Nejati, V. 2012. Comparison of antibacterial effects of different parts of Quercus persica against Escherichia Coli O157:H7. Journal of Gonabad University of Medical Science. 18: 1. 11-18. (In Persian) 5.Firdaus, A., Nurul Azmi, M., Mustafa, S., Hashim, D., and Abdul-Manap, Y. 2012. Prebiotic activity of polysaccharides extracted from Gigantochloa Levis (Buluh beting) shoots. Molecules. 17: 1635-1651. 6.Ghaderi Ghahfarokhi, M., Sadeghi Mahoonak, A. R., Alami, M., Azizi, M. H. and Ghorbani, M. 2012. Study on antioxidant activities of phenolic extracts from fruit of a variety of Iranian Acorn (Q. castaneifolia var castaneifolia). Journal of Food Science and Technology. 35: 9.45-56. (In Persian) 7.Gao, Sh., Lai, C., and Cheung, P. 2009. Nondigestible carbohydrate isolated from medicinal mushroom Sclerotia as novel prebiotics. International Journal of Medical Mushrooms. 11: 1-8. 8.Jahanbin, K., Moini, S., Gohari, A., Emam-Djomeh, Z., and Masi, P. 2012. Isolation, purification and characterization of a new gum from Acanthophyllum bracteatum roots. Food Hydrocolloid. 27: 14-21. 9. Jain, S. K., Jain, A., Gupta, Y., and Ahirwar, M. 2007. Design and development of hydrogel beads for targeted drug delivery to the colon. American Association of Pharmaceutical Scientist. 8: 1-8. 10.Jiao, G., Yu, G., Zhang, J., and Stephen Ewart, H. 2011. Chemical structures and bioactivities of sulfated polysaccharides from marine algae. Drugs. 9: 196-223. 11.Kukkonen, K., Savilahti, E., Haahtela, T., Juntunen-Backman, K., Korpela, R., Poussa, T., Tuure, T., and Kuitunen, M. 2007. Probiotics and prebiotic galactooligosaccharides in the prevention of allergic diseases: A randomized, double-blind, placebo-controlled trial. Journal of Allergy and Clinical Immunology. 11: 192-198. 12.Liu, J., Miao, S., Wen, X., and Sun, Y. 2009. Optimization of polysaccharides (ABP) extraction from the fruiting bodies of Agaricus blazei Murill using response surface methodology (RSM). Carbohydrate polymer. 78: 704-709. 13.Luo, A., He, X., Zhou, S., Fan, Y., and Chun, Z. 2010. Purification, composition analysis and antioxidant activity of the polysaccharides from Dendrobium nobile Lindl. Carbohydrate Polymer. 7: 1014–1019. 14.Miles, A., and Misra, S.S. 1938. The estimation of the bactericidal power of the blood. Journal of Hygiene. 38: 732-749. 15.Mirlohi, M., Soleimanian- zad, S., Dokhani, S., and Sheikh-Zeinoddin, M. 2008. Identification of Lactobacilli from Fecal Flora of Some Iranian Infants. Iranian Journal of Pediatrics. 18: 357-363. 16.Mirlohi, M., Soleimanian- zad, S., Dokhani, S., Sheikh-Zeinoddin, M., and Abghari, A. 2009. Investigation of acid and bile tolerance of native Lactobacilli isolated from fecal samples and commercial probiotics by growth and survival studies. Iranian Journal of Biotechnology. 7: 233- 240. 17.Molan, A.L., Flanagan, J., Wei, W.P., and Moughan, J. 2009. Selenium-containing green tea has higher antioxidant and prebiotic activities than regular green tea. Food Chemistry. 114: 829–835. 18.Norajit, K., Kim, K., and Ryu, G.H. 2010. Comparative studies on the characterization and antioxidant properties of biodegradable alginate films containing ginseng extract. Journal of Food Engineering. 98: 377–384. 19.Pereira, L., Amado, A., Critchley, A., Velde, F., and Ribeiro-Claro, P. 2009. Identification of selected seaweed polysaccharides (phycocolloids) by vibrational spectroscopy (FTIR-ATR and FT-Raman). Food Hydrocolloid. 23: 1903–1909. 20. Popovi, B.M., Stajner, D., Zdero, R., Orlovi, S., and Gali, Z. 2013. Antioxidant characterization of oak extracts combining spectrophotometric assays and chemometrics. The Scientific World Journal. 1-8. 21.Ramnani, P., Chitarraria, R., Tuohya, K., Grant, J., Hotchkiss, S., Philp, K., Campbell, R., Gill, C., and Rowlanda, I. 2011. In vitro fermentation and prebiotic potential of novel low molecular weight polysaccharides derived from agar and alginate seaweed. Anaerobe. 1-6. 22.Saad, N., Delatte, C.M. Urdaci, J.M., and Bressollier, P. 2013. An overview of last advances in probiotic and prebiotic field. LWT- Food Science and Technology. 50: 1-16. 23. Saffarzadeh, A., Vincze, L., and Csapo, J. 1999. Determination of the chemical composition of acorn (Quercus branti), pistaciaatlantica, pistaciakhinjuk seeds as non-conventional feedstuffs. Acta agrarian kaposvariensis. 3: 59-69. 24.Wang, Y. 2009. Prebiotics: Present and future in food science and technology. Food Research International. 42: 8–12. 25.Wang, Y., Han, F., Hu, B., Li, J., and Yu, W. 2006. In vivo prebiotic properties of alginate oligosaccharides prepared through enzymatic hydrolysis of alginate. Nutrition Research. 26: 597-603. 26.Wichienchot, S., Thammarutwasik, P., Jongjareonrak, A., Chansuwan, W., Hmadhlu, Hongpattarakere, P., Itharat, A., and Ooraikul, B. 2011. Extraction and analysis of prebiotics from selected plants from southern Thailand. Songklanakarin. Journal of Science and Technology. 33: 517-523. 27.Wichienchot, S., Jatupornpipat, M., and Rastall, R. A. 2010. Oligosaccharides of pitaya (dragon fruit) flesh and their prebiotic properties. Food Chemistry. 120: 850–857. 28.Yang, B., Prasad, K., Haihui, X., Lin, S., and Jian, Y. 2011. Structural characteristics of oligosaccharides from soy sauce lees and their potential prebiotic effect on lactic acid bacteria. Food Chemistry.126: 590–594. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 983 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,030 |