| تعداد نشریات | 13 |
| تعداد شمارهها | 654 |
| تعداد مقالات | 6,815 |
| تعداد مشاهده مقاله | 9,742,922 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 9,139,079 |
اثر حذف مغز بر ویژگیهای خمیرسازی و کاغذ حاصل از باگاس | ||
| پژوهشهای علوم و فناوری چوب و جنگل | ||
| مقاله 8، دوره 22، شماره 4، اسفند 1394، صفحه 167-186 اصل مقاله (765.85 K) | ||
| نوع مقاله: مقاله کامل علمی پژوهشی | ||
| نویسندگان | ||
| اسماعیل رسولی* 1؛ جلیل رشیداوی2؛ امید رمضانی3؛ احمدرضا سرائیان4 | ||
| 1عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی | ||
| 2دانش آموخته دانشگاه شهید بهشتی | ||
| 3هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی | ||
| 4هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
| چکیده | ||
| این تحقیق به منظور بررسی اثر میزان مغززدائی بر شرایط خمیرسازی و ویژگیهای خمیر و کاغذ سودای باگاس در کارخانه کاغذ پارس صورت پذیرفت. از اینرو باگاس با سطوح مختلف مغززدایی(30، 20، 10، 5 و صفر درصد مغز) با شرایط پخت ثابت: دما 170 درجه سلسیوس، زمان پخت 15 دقیقه، قلیایی مصرفی 15درصد و 10:1 L:W= پخت گردید. تأثیر سطوح مختلف مغز بر قلیای فعال باقیمانده در لیکور سیاه، و ویژگیهای خمیر و کاغذ حاصله مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که با کاهش مغز در باگاس، قلیای فعال باقیمانده در لیکور سیاه افزایش یافته و ویژگیهای خمیر کاغذ حاصل مانند عدد کاپا، بازده بعد از الک، میزان ریزه چوب، درجه روانی اولیه و زمان آبگیری بهبود مییابد. همچنین خواص مقاومتی کاغذ مانند مقاومت در برابر پارگی و مقاومت در برابر ترکیدن افزایش چشم گیری یافته است. بعلاوه، مقایسه این نتایج با شرایط خمیر و کاغذسازی کارخانه نشان داد که کارائی واحد مغز زدائی کارخانه بسیار پائین بوده بطوریکه اثر آن بصورت حضور بیشتر مغز و متعاقب آن مصرف مواد بیشتر در واحد خمیر سازی خود را نشان داده و خمیر و کاغذ حاصله از کیفیت مطلوبی برخوردار نمی باشد. | ||
| کلیدواژهها | ||
| باگاس؛ پیت؛ پیت زدائی؛ قلیای فعال؛ خواص مقاومتی | ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,158 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,678 |
||