| تعداد نشریات | 13 |
| تعداد شمارهها | 656 |
| تعداد مقالات | 6,849 |
| تعداد مشاهده مقاله | 9,873,587 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 9,238,444 |
اثرات سطوح مختلف نیترات بر رشد و محتوای اسید چرب دو گونه از ریز جلبکهای آب شیرین | ||
| مجله بهره برداری و پرورش آبزیان | ||
| مقاله 2، دوره 4، شماره 1، خرداد 1394، صفحه 15-28 اصل مقاله (416.15 K) | ||
| نویسندگان | ||
| مهدی نادری فارسانی* 1؛ سعید مشکینی1؛ رامین مناف فر1؛ مهدی بنایی2 | ||
| 1دانشگاه ارومیه | ||
| 2دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان | ||
| چکیده | ||
| نیتروژن به عنوان یکی از نوترینت¬های غذایی مهم جلبک¬های تک¬سلولی است که تغییر در غلظت آن تأثیر معنی داری در میزان رشد و ارزش غذایی جلبک¬های تک سلولی می گذارد. در این مطالعه تأثیر غلظت¬های مختلف نیترات (0، 62/0 ، 25/1، 5/2 و 5 میلی مولار نیترات) بر میزان رشد و محتوای اسید چرب دو ریز جلبک تک سلولی هماتوکوکوس و دسمودسموس کوناتئوس Haematococcus sp.) ) و (Desmodesmus cunaetus) در یک دوره پرورشی 12 روزه در دمای 22 درجه سانتی¬گراد در محیط کشت BM در شرایط آزمایشگاهی مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج، بالاترین تراکم سلول جلبکی (105 ×11/ 18 سلول در میلی لیتر) و نرخ رشد (09/0 ±22/0 در روز) در هماتوکوکوس را در غلظت 5/2 میلی مولار نیترات و بالاترین تراکم سلول جلبکی (105 ×00/36 سلول در میلی لیتر) و نرخ رشد (09/0 ±31/0 در روز) در دسمودسموس کوناتئوس را در غلظت 25/1 میلی مولار نیترات نشان دادند. هم¬چنین نتایج نشان داد که با افزایش غلظت نیترات میزان اسیدهای چرب با چند پیوند غیراشباع PUFA (Polyunsaturated fatty acid) افزایش و اسیدهای چرب اشباع SFA (Saturated fatty acids) کاهش می¬یابد. در مقابل با کاهش غلظت نیترات میزان اسیدهای چرب با چند پیوند غیراشباع کاهش و اسیدهای چرب اشباع افزایش می¬یابد. | ||
| کلیدواژهها | ||
| "اسیدهای چرب؛ " "؛ " نرخ رشد ویژه؛ " نیترات | ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,572 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,027 |
||