| تعداد نشریات | 13 |
| تعداد شمارهها | 654 |
| تعداد مقالات | 6,815 |
| تعداد مشاهده مقاله | 9,750,227 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 9,143,162 |
تاثیر اندازه ذرات سیلاژ جو و سطح کنسانتره بر مصرف خوراک، قابلیت هضم مواد مغذی، فراسنجه های شکمبه ای در گوسفند نر کرمانی | ||
| نشریه پژوهش در نشخوار کنندگان | ||
| مقاله 6، دوره 3، شماره 1، خرداد 1394، صفحه 87-101 اصل مقاله (797.07 K) | ||
| نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
| نویسندگان | ||
| محمد مهدی شریفی حسینی* 1؛ علی شمسی2؛ امید دیانی3 | ||
| 1هیات علمی | ||
| 2دانش اموخته کارشناسی ارشد | ||
| 3هیات علمی بخش علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید باهنر کرمان | ||
| چکیده | ||
| به منظور بررسی تاثیر دو سطح اندازه ذرات سیلاژ جو و دو سطح کنسانتره بر مصرف خوراک، قابلیت هضم مواد مغذی، فراسنجههای شکمبه ای از چهار راس بره نر نژاد کرمانی چهارده ماهه با میانگین وزنی 2±35 کیلوگرم به صورت طرح چرخشی در قالب طرح فاکتوریل 2×2 با چهار دوره 21 روزه استفاده شد. برای تهیه سیلاژ، 1200 کیلوگرم علوفه جو، به مدت 45 روز در کیسههای نایلونی سیلو شد. جیرههای آزمایشی عبارت بودند از: 1) 40 درصد سیلاژ جو درشت و 60 درصد کنسانتره،2) 60 درصد سیلاژ جو درشت و 40 درصد کنسانتره، 3) 40 درصد سیلاژ جو ریز و 60 درصد کنسانتره، 4) 60 درصد سیلاژ جو ریز و 40 درصد کنسانتره. میانگین هندسی ذرات سیلاژ جو درشت و ریز، به ترتیب 95/13 و 83/10 میلیمتر بوده و pH سیلاژ ریز کمتر بود (03/0=P). نتایج حاکی از این بود که بیشترین مصرف ماده خشک در جیرههای دارای 40 درصد کنسانتره بود (001/0>P)، اما بیشترین قابلیت هضم ماده خشک و آلی در جیره60 درصد کنسانتره و 40 درصد سیلاژ جو ریز بود (05/0>P). مقدار pH مایع شکمبه، چهار ساعت پس از تغذیه با جیرههای حاوی سیلاژ درشت بیشتر بود (005/0=P). غلظت نیتروژن آمونیاکی مایع شکمبه تحت تاثیر جیرههای آزمایشی قرار نگرفت. بیشترین تولید پروتئین میکروبی در جیرههای سیلاژ جو ریز بود(044/0>P). کاهش سطح کنسانتره و اندازه ذرات سیلاژ جو، ضمن بهبود شرایط شکمبه و افزایش سطح تماس ذرات سیلاژ جو، سبب بیشترین قابلیت هضم ماده خشک و آلی بیشتر شد. | ||
| کلیدواژهها | ||
| "سیلاژ جو"؛ "اندازه ذرات"؛ "مصرف خوراک"؛ "pH شکمبه"؛ "فراسنجه های شکمبه ای" | ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,501 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,310 |
||